Naptár

Betöltése

MAFC - Veszprém 116-59

2022. December 17.
1 éve
A tizennegyedik forduló küzdelmeivel elkezdődött az NBI/B Piros csoport alapszakaszának második fele, és egyben lezárult a 2022-es naptári év. A Veszprém Kosárlabda Klub természetesen szerette volna győzelemmel zárni az esztendőt, és így megszerezni az idei szezonban az első győzelmét, az előjelek azonban nem voltak kedvezőek. A vendégektől ugyanis Madár András még nem gyógyult fel a két héttel korábban, Fóton elszenvedett húzódásából, míg Szabó Péter kisebb kézsérüléssel bajlódott. A bevethető játékosok számát ráadásul tovább szűkítette, hogy Horváth Ákos immáron vezetőedzőként volt benevezve a találkozóra, átvéve a hét közepén erről a posztról lemondó Naményi Márk helyét.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 14. forduló
MAFC - Veszprém Kosárlabda Klub 116-59 (30-10, 30-18, 27-15, 29-16)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Dr. Oláh Márk, Nepp László Oszkár és Marton Péter

MAFC: Misek 7/3, Tóth 19/9, Bordács 14, Pintér 14/12, Biber 10. Cserék: Polgárdy 13/9, Csapai 3, Komma 20, Maly 3/3, Tökölyi 3/3, Herló 3/3, Matejovics 7/3. Edző: Lakits András
 
Veszprém
: Kis 18/3, Varga 2, Ratiani 6, Birkás 6, Orgona 20. Cserék: Ráskai, Szeifert, Végh 5, Pungur 2. 
Edző: Horváth Ákos
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 
Tudósítás
 
Biber négy pontjával a MAFC indította jól a meccset. Az első vendégkosárra a negyedik percig kellett várni, ekkor Orgona talált be a palánk közeléből, ráadásul faulttal együtt, így a büntetőjét is értékesítette. Erre Pintér és Tóth is dobott egy-egy triplát, amivel elhúzott a fővárosi együttes. Időt is kért a Veszprém debütáló vezetőedzője, Horváth Ákos (5. perc: 11-3). Tóth növelte tovább a pontjai számát és a távolságot, ráadásul Misek is csatlakozott hozzá. A hosszú veszprémi pontcsendet Orgona törte meg, de Tóth azonnal válaszolt neki, ráadásul négy ponttal. Kis egy jó büntetővel iratkozott fel a hazai pontszerzők közé. A negyed hátralevő részében Komma, Csapai és Polgárdy is pontokat szerzett a budapestieknél, míg a másik oldalon csupán Orgona talált be. (10. perc: 30-10).
 
A második negyedet Polgárdy és Bordács pontjai indították, amire csupán Végh tudott válaszolni egy duplával, így három perc elteltével már harminc ponttal vezettek a hazaiak. Orgona is betalált a negyed feléhez közeledve (15. perc: 43-14). A következő percekben felváltva estek a kosarak, veszprémi oldalról Varga, Ratiani, Kis és Birkás is pontot szerzett. A félidei eredmény tetemes hazai vezetést mutatott (20. perc: 60-28).
 
 
Misek triplája nyitotta a harmadik etapot, közel két perc után. Bordács és Maly is betalálta a hazaiaktól, míg a másik oldalon Kis és Ratiani szerzett kosarat. Tóth zsákolásával már negyven pontos volt a MAFC előnye (25. perc: 72-32). Komma és Bordács révén tovább nőtt a távolság a két csapat között. Pungur kosarat szerzett a vendégeknél, míg Orgona tudta növelni a pontjai számát (30. perc: 87-43).
 
Pintér hármasával és Komma zsákolásával kezdődött a záró játékrész. Birkás jelentkezett két ponttal a túloldalon. Erre Polgárdy is zsákolt egyet, míg Pintér ismét betalált távolról.  Komma duplájára Kis felelt egy triplával, ám Matejovics is eredményes volt kintről (35. perc: 104:48). Kis középtávolijával elérte a félszáz pontot a Veszprém. Pintér és Kis kosarai váltották egymást, majd Komma is betalált. Orgona és Matejovics is újabb kosarakkal jelentkezett a találkozó végéhez közeledve. A vége nagyarányú hazai siker lett (40. perc: 116-59).
 

Nyilatkozatok
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: „Nagyon nehéz meccset játszottunk a MAFC-cal. Ők voltak az esélyesek, nálunk kulcsjátékosok hiányoztak. Megmutatta a MAFC az erejét, gyakorlatilag mind a tizenkét játékosát bevetette és a tehetséges, hosszúkás, kétméteres, ügyes, fiatal brigád tényleg remekül játszott. Le a kalappal előttük. Nekünk egész más céljaink vannak a hátralevő meccsekre, az egész bajnokságra. Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek. És azt kívánom, hogy elérje a célját a MAFC, meg persze a Veszprém is."
 
Lakits András, a MAFC vezetőedzője: „Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Örülök, hogy ilyen magabiztosan tudtunk nyerni, azzal együtt is, hogy tudjuk, a Veszprémet rengeteg gond, sérülés súlytja. Örülök, hogy mindenki, aki beállt, hozzá tudta tenni a sajátját, hogy nagyon sok jó teljesítmény érkezett a csapatból, illetve, hogy ilyen sok pontot tudtunk dobni és a védekezésünk is jól működött. Köszönöm mindenkinek az egész éves munkát, boldog vagyok, hogy jól fejeztük be a szezon első részét. Örülök, hogy a negyedik helyen állunk, közel vagyunk az élbolyhoz, azért küzdünk, hogy feljebb lépjünk. Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és újévet kívánok! Dolgozunk tovább, hogy folytatni tudjuk a jó teljesítményt és a szezon végén elérjük a céljainkat. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a folytatásban!"
 
Fotók: archív, Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink