Naptár

Betöltése

MAFC - Veszprém 91:62

2021. Április 10.
2 éve
A mai napon folytatódott 2020/21-es szezon rájátszása az NBI/B Piros csoportjában. A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém miután szerdán legyőzte a MAFC együttesét a három nyert meccsig tartó negyeddöntő második talákozóján (85:82), ma ismét a fővárosba látogatott. A cél az volt, hogy elvegye a fővárosi gárdától a pályaelőnyt, és így jövő szerdán már a továbbjutásért játszhasson odahaza. Sajnos az első összecsapáshoz hasonlóan ma is nélkülöznie kellett Baksa Szabolcs mesternek az egyik kulcsemberét. Ezúttal Madár András nem léphetett pályára, mivel még a február 24-i, salgótarjáni mérkőzésen fegyelmi vétséget követett el, és az MKOSZ fegyelmi bizottsága két nappal ezelőtt egymeccses eltiltással sújtotta, amely így a mai találkozón lépett érvénybe. A MAFC-nak is volt hiányzója a kezdőcsapatból, méghozzá Lakits András, aki a szerdai, veszprémi összecsapáson szenvedett kisebb bokasérülést.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, rájátszás - negyeddöntő, 3. mérkőzés
MAFC - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 91:62 (29:17, 16:9, 22:18, 24:18)
Gabányi László Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

MAFC: Pfandler 7/3, Csapai 8/3, Misek, Tóth 15/3, Kovács 16/3. Cserék: Polgárdy 12/6, Baráz 3/3, Bősze 15/3, Bordács 2, Németh 9/3, Biber, Komma 4. Edző: Garai Péter

Veszprém: Szücs 3, Sipos 6, Orgona 9, Szabó 13/3, Dukic 6. Cserék: Birkás, Futó 15, Veingartner 3/3, Simon 2, Glatz 3/3, Gaál 2. Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás
 
A MAFC hozta el a feldobást, majd Tóth, Kovács és Pfandler révén 6:0-s előnyre tettek szert. Dukic két jó büntetőjével közeledett a HOYA, majd Sipos passza után Orgona dobta be a helyzetét. Tóth szerezte meg második kosarát (3. perc: 8:4). Kovács mehetett büntetőzni, de csak a második dobása került a helyére. A túloldalon Szabó egy szép betörésből válaszolt. Egy támadással később csapatkapitányunk Orgonának adott remek passzt, aki faulttal együtt is bedobta, majd a büntetője is a helyére került. Ezzel kiegyenlítette a HOYA az állást. Nemsokkal később Sipos szerzett labdát, elől pedig Szabó dobta be a ziccert a leindítás végén. Pfandler is értékesítette helyzetét ráadásul távolról, de Szabó passzából Orgona is betalált. Tóth válaszolt a másik oldalon, majd Polgárdy dobott egy ziccert (7. perc: 17:13). Dukicsot faultolták dobás közben, a büntetőit pedig nem hibázta el. Tóth újabb duplával jelentkezett, ráadásul szabálytalankodtak vele szemben, így még egy büntetőt is dobhatott, pontosan. Egy támadással később Polgárdy triplája került a helyére, majd egy labdaszerzés után egy ziccert is értékesített. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért, hiszen tízpontos hátrányba került a Veszprém (9. perc: 25:15). A vendégcsapat következő támadása sem sikerült, Polgárdy-t pedig csak szabálytalanul tudták megállítani, aki mindkét büntetőjét bedobta. Újabb eladott labda a bakonyiaknál, amit ezúttal Tóth bosszúlt meg. A HOYA pontcsendjét végül Szabó törte meg egy duplával, amely a negyed utolsó kosara volt (10. perc: 29:17).
 
A második tíz perc első találatát Szabó szerezte, ráadásul a hárompontos vonalon kívülről. Ezután több sikertelen támadás következett minkét fél részéről, majd Kovács jelentkezett egy duplával, ismét tíz pont fölé növelve a fővároisak előnyét, amelyet Polgárdy egy triplával még megfejelt (13. perc: 34:20). Csapai egy hármassal, majd egy zsákolással duzzasztotta tovább a hazaiak vezetését. Erre Dukic passzából Szabó tudott reagálni a palánk alól. Kovács közelről talált be nemsokkal később, Pfandler viszont csak az egyik büntetőjét dobta be. Szücs a vendégektől közelről volt eredményes, Kovács a másik oldalon pedig középtávolról. A félidő utolsó percében Futó szedett le egy támadó lepattanót és dobta be a labdát. A MAFC-nak maradt hat másodperce, de már nem sikerült pontot szerezniük (20. perc: 45:26).
 

Egy támadó lepattanó után Kovács dobott egy ziccert, amire Orgona egy középtávolival válaszolt a harmadik negyed kezdetén. Ám Kovács ismét szerzett két pontot. Sipos szerzett labdát, akivel szemben Kovács sportszerűtlenül szabálytalankodott. Azonban mindkét büntetője kimaradt, és a támadásból sem szerzett pontot a bakonyi együttes. Nem úgy Csapai, aki faulttal együtt is betalált, és a büntetője is sikeres volt. Dukic is pontosan célzott a vonalról a másik térfélen (23. perc: 52:30). Tóth is mehetett büntetőzni, és ő sem hibázott. Kovács a hárompontos vonal mögül célozhatott, és tette ezt pontosan. A Veszprém ismét nem talált be, míg a MAFC két támadó lepattanót is leszedett, majd Kováccsal szemben szabálytalankodott Szabó. A budapestiek bedobója azonban mindkét dobását kihagyta. Tóth is próbálkozhatott a vonalról, ő a második kísérletét értékesítette. Futó egy középtávolival válaszolt, Németh viszont egy hárompontost szerzett erre (27. perc 61:34). Sipos próbálkozhatott pár támadással később két büntetővel, de csak az első ment be. A lepattanó megszerzése közben szabálytalankodtak Futóval, aki szintén mehetett a vonalra. Ő a második kísérletét dobta be. Bordács kapott szép labdát, és a palánk alól faulttal együtt bedobta, a büntetője azonban kimaradt. A MAFC labdát szerzett, amiből Bősze dobott egy ziccert. A másik oldalon Futó szerzett kosarat a palánk alól, csakúgy, mint Bősze a másik oldalon. Futó két pontos büntetővel válaszolt az utolsó perc elején. Jól védekezett a Veszprém, elől pedig Sipossal szemben szabálytalankodta. Az egyik büntetője volt sikeres. Újabb veszprémi játékost faultoltak, Szücs is csak egyet dobott be a vonalról. Viszont két támadó lepattanót is szereztünk, és két másodperccel a vége előtt Sipos faulttal együtt is betalált. A plusz egy dobása viszont kimaradt. Egy másodperc még a hazaiak rendelkezésére állt, ám az időkérés után dobást igen, de kosarat nem hozott a figurájuk (30. perc: 67:44).
 
Az utolsó etap első kosarát Komma szerezte, majd Bősze pöcizett vissza egy kimaradt dobást. A vendégtámadások eredménytelenül zárultak, Bősze pedig újabb pontokat szerzett. A veszprémi dobások továbbra sem voltak pontosak, miközben Komma a palánk alól betalált. A HOYA pontcsendjét végül Futó törte meg, két sikeres büntetővel (34. perc: 75:46). Bősze zsákolt egyet, majd Futó dobott be egy leszedett lepattanót. Glatz blokkolt szépen, amit elől Futó hálált meg. A meccs ezen szakaszában már csak Sipos volt a pályán a kezdőcsapatból. A fiatal irányító szerzett egy szép kosarat faulttal együtt, igaz a büntetője kimaradt. Ekkor őt is lecserélte Baksa mester, Simon váltotta.  Németh szerzett kosarat a palánk alól a hazaiaknak, majd pedig Bősze a hárompontos vonalon kívülről (37. perc: 82:52). Baráz jelentkezett egy hárompontossal, Bősze pedig két büntetőt dobott be. Németh egymás után két ziccert is értékesített, ekkor a Veszprém időt kért. A megbeszélésnek meglett az eredménye, Gaál talált be, majd egy támadás múlva Simon is egy szép betörés végén. Ezután Veingartner is bemutatkozott egy sikeres távolival. Glatz ugyanígy cselekedett, ezzel beállítva a végeredményt (40. perc: 91:62).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a MAFC-nak. Kettő-egy az állás, de megyünk tovább. Szerdán Veszprémben játszunk.
 
Futó Balázs, a Veszprém erőcsatár-centere: Gratulálok az ellenfelünknek. Szerdán egyértelműen a győzelem a cél, most már erre kell koncentrálnunk.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink