Naptár

Betöltése

MAFC - Veszprém 95:83

2021. Április 03.
2 éve
A 2020/21-es szezon rájátszását kezdte meg a mai napon a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NBI/B Piros csoportjában. A bakonyi együttes hatodikként zárta az alapszakaszt, így most a harmadikként végző MAFC-hoz látogatott a fővárosba. A találkozó érdekességét az is adta, hogy pont e két csapat csatája által dőltek el az utolsó fordulóban a végső helyezések. Akkor a hazaiak nyertek, méghozzá nagyon magabiztosan, 102:72 arányban, így ők végeztek előrébb. Ma azonban egy új meccs kezdődött, ráadásul a playoffban, a HOYA pedig egész héten arra készült, hogy revansot vegyen a múltkori vereségért, és elvegye a pályaelőnyét a budapestieknek. Feladatukat viszont nagyban nehezítette, hogy szerb ceneterük, Nebojsa Dukic kisebb sérülés miatt nem segíthette ma a csapatot.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, rájátszás - negyeddöntő, 1. mérkőzés
MAFC - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 95:83 (21:24, 22:19, 26:9, 26:31)
Gabányi László Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

MAFC: Lakits 15/9, Csapai 5, Tóth 16/3, Kovács 11, Komma. Cserék: Polgárdy 25/15, Bősze 2, Pfandler 6/6, Misek 7/3, Bordács 8, Németh. Edző: Garai Péter

Veszprém: Szücs 11/3, Madár 30/18, Futó 9, Orgona 17/3, Szabó 14/6. Cserék: Sipos, Birkás, Glatz 2. Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást Orgona tudta elhozni, így nálunk volt a lehetőség a mérkőzés első pontjainak a megszerzésére. Ezt Madár két értékesített büntetője hozta el. Gyorsan érkezett a válasz, Lakits szerzett egy triplát a hazai gárda számára. Ugyanezzel próbálkozott Madár is a túloldalon, ám a labda a gyűrűről lepattant. Orgona azonban összeszedte azt, majd nagyot küzdött a palánk alatt, aminek végül két pont lett a jutalma. Habár mindkét csapat jól kezdte a találkozót, a következő két percben egyik fél sem járt sikerrel a támadás terén. Csapai törte meg a pontcsendet, a két pontja mellé még egy büntetőt is dobhatott, sikerrel. Nem tudtunk erre válaszolni, Orgona palánkalattija nem ért célba. Ezt egykori játékosunk, Kovács használta ki. A következő offenzívánál Orgona javította előző hibáját, kintről már pontos volt a dobása. Jól védekezett a csapatunk, majd Futóval szemben követtek el személyi hibát. A kosár érvényes, és a megítélt büntetőt is értékesítette fiatal centerünk. Ezzel átvettük a vezetést (5. perc: 8:10). A hazaiak gyors akciója után ezúttal Szabó triplája növelte a különbséget. Továbbra sem engedtünk a kemény védekezésünkből, sorra állítottuk meg a MAFC támadásait, majd fejeztük be jól a mieinket. A kilenc-nullás vendég etapot végül Lakits triplája törte meg, majd követte közvetlenül Polgárdy zsákolása. Újabb labdát veszítettünk, amivel ellenfelünk két pontra tudott felzárkózni (8. perc: 17:19). Ekkor vezetőedzőnk, Baksa Szabolcs időt kért. A megbeszélésről visszatérve Madár próbálkozott egy kintivel, ami nem járt sikerrel. Ellenfelünk is kihagyta a dobást, így a különbség nem változott. A negyed vége előtti utolsó másodpercekben Madár szerzett egy hárompontost, így előnnyel zárhattuk az első játékrészt (10. perc: 21:24).
 
A második negyed első támadását a hazai csapat vezethette, amit Madár blokkja állított meg. Nem tarthatott  sokáig az örömünk, Futó passzát Lakits szerezte meg, aki végig is vitte a támadást. Ezután mindkét oldalon egy-egy hármas következett. Előbb Madártól, majd Pfandlertől. Fej-fej mellett haladt tovább a két csapat egy ideig, mindkét fél jól állította meg ellenfele támadásait. Végül mi hibáztunk előbb, így a MAFC előbb egy triplával, majd egy duplával növelte az előnyét. Négypontos hátránynál Baksa Szabolcs időt kért (14. perc: 31:27). A pályára visszatérve Madárral szemben követtek el szabálytalanságot, aki mindkét megítélt büntetőjét értékesítette. Gyors volt a válasz ellenfelünktől, akik egy palánkalatti duplát szereztek. A túloldalon Sipos próbálkozott egy triplával, ami a gyűrűt érte, a lepattanót Tóth szerezte meg. Ki is használta ezt a fővárosi csapat, Polgárdy növelte három ponttal az előnyüket. Ezt követően újabb labdát vesztettünk, amiből újabb duplát kaptunk. Jól fejeztük be azonban a következő támadásunkat, Szabó tört be sikerrel. Helyén volt ezúttal a védekezésünk is, amit Madár hálált meg egy kintivel. Ismét nem engedtük ponthoz jutni a hazaiakat, míg Madár újabb három ponttal csökkentette a hátrányunkat, ami így már csak egy pont volt (17. perc: 38:37). Ezt a különbséget Polgárdy két értékesített büntetője növelte. Újabb büntetők következtek, Madár sem hibázott. Rögtön a következő offenzívából Tóth dobott egy jó hármast. Sipos jó passza után Futó volt eredményes, majd Szücs dobhatott két büntetőt, ami el is hozta az egyenlítést csapatunknak. A félidő előtt még kivédekeztünk egy támadást, ám az akciónkat nem tudtuk jól befejezni, így döntetlen állásánál vonulhattak a felek a nagyszünetre (20. perc: 43:43).
 
 
Mi vezethettük a második félidő első támadását, amit Madár egyből pontra is váltott egy középtávolival, majd egy jó védekezés után ismét nálunk volt az esély, hogy növeljük az előnyünket. Itt sajnos nem jártunk sikerrel, egy eladot labda után jól vitte végig ellenfelünk a leindítást. Újabb ziccert hagytunk ki a túloldalon, amit a fővárosiak ki is használtak, ezzel átvéve a vezetést. Ezt Madár nem hagyta annyiban, aki ismét a hárompontos vonalon kívülről volt eredményes. A hazaiaknál Kovács talált a gyűrűbe, majd a jó védekezésük után dobhatott még két büntetőt, amelyből egy volt pontos. Erre Orgona közelije volt a válasz. Két támadást is jól védekeztünk ki, amiből Szücs dobott egy középtávolit, így a negyed felénél két pont volt a hátrányunk (25. perc: 54:52). Ellenfelünknek is felkeményedett a védelme, két percen keresztül nem tudtuk ponttal zárni az akcióinkat, így elhúztak hat pontra. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért. A megbeszélésről visszatérve ismét elveszítettük a labdát, majd Tóth szerzett egy közelit. A hazaiak újabb leindulásával tíz pont lett a hátrányunk (28. perc: 62:52). Madár tripla kisérlete volt sikertelen, majd Lakitsnak ítéltek két büntetőt, mindkettő a gyűrűben landolt. Tovább folytatódott a rossz szériánk, ezúttal sem sikerült pontot szereznünk. A játékrész utolsó akcióját a MAFC vezette, Lakits növelte három ponttal az előnyüket (30. perc: 69:52).
 
Nem indult jól számunkra a negyedik negyed, Lakits nyitotta meg azt egy triplával. Az első offenzívánkból nem született pont, majd Polgárdy-t faultolta Sipos. A kosár érvényes volt, és a megítélt büntetőt is bedobta a hazaiak játékosa. Szücs törte meg végül a pontcsendünket egy jó középtávolival. Újabb büntetők következtek, ezúttal Lakits dobhatott kettőt, mindegyiket pontra is váltotta. A túloldalon Szücs szólója után adott gólpasszt Orgonának, majd Szabó csökkentette a különbséget egy hármassal. Szücs követett el szabálytalanságot, ami két büntetőt jelentett. ám egyik sem volt sikeres. Ezt Szabó próbálta kihasználni, ám a dobása lepattant a gyűrűről. Egy rövid pontcsend következett, mind a hazai, mind a vendég gárda sorra hagyta ki a dobásait. Végül Polgárdy triplája törte meg a csendet. Válaszul Orgona értékesített két büntetőt. Továbbra jól dobta a MAFC a triplákat, ezúttal Misek talált be. A túloldalon ismét Orgona büntetőzhetett, most egyet tudott bedobni, míg a másik palánknál újabb sikeres hármas következett (35. perc: 86:62). Madár labdaszerzéséből tudtunk szépíteni, Sipos dobta be a ziccert. A hazaiak újabb hármasa után Madár szerzett számunkra két pontot, ami után egy adok-kapok következett, mindkét gárda jól fejezte be a támadásait. Ez viszont a MAFC-nak kedvezett, hiszen a különbség nem változott. Ezt Madár labdaszerzése, majd Futó palánkalattija törte meg. Újabb jó védekezést mutattunk be, amiből Szabó kapta meg a lehetőséget két büntetődobásra, mindketőtt értékesítette. Új erőre kaptunk, sorra védekeztük ki az akciókat, majd ponttal fejeztük be a támadásainkat. Egy perccel a találkozó vége előtt a hazai csapat vezetőedzője, Garai Péter időt kért, ahonnan visszatérve Misek dobott be két büntetőt. Ezt követően Baksa Szabolcs is megbeszélésre hívta a csapatát. Madár egyből egy hármassal jött vissza a pályára, majd Futó faultja után Németh hagyott ki két büntetőt. A dobásokat követően a játékezető kettős faultot ítélt Glatznak és Bőszének. Ezután Baksa Szabolcs ismét időt kért. Hatásos volt a megbeszélés, Glatz fejezte be jól a támadást. Ez a találkozó kimenetelén már azonban nem változtatott, tizenkétpontos MAFC-győzelemmel zárult a negyedöntő első mérkőzése (40. perc: 95:83). Folytatás április 7-én, szerdán 20:00-tól, ezúttal már Veszprémben.
 

Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a MAFC csapatának. Megyünk tovább, szerdán hazai pályán játszunk ellenük. Reméljük, hogy addigra már Dukával (Nebojsa Dukic - a szerk.) a fedélzeten.
 
Sipos Mátyás, a Veszprém irányítója: A hat nappal ezelőtti mérkőzéshez képest sokkal jobb volt a mai. Úgy gondolom, hogy jól felkészültünk a találkozóra. A harmadik negyedben előjöttek a hibák, de dolgozni fogunk ezeken, és a jövő hétre ki fogjuk őket javítani. Gratulálok a MAFC-nak.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink