Naptár

Betöltése

Már az új teendőkre koncentrálnak

2015. Június 11.
8 éve
 
A kosárlabdázók mozgalmas idényen vannak túl az NB I/B-ben, ahol a korábbiaknál jobb és stabilabb körülmények között dolgozhattak. A tervezés szempontjából kulcsfontosságú volt, hogy a megyeszékhely önkormányzatával – további négy évvel, 2018. végéig – meghosszabbították az együttműködési megállapodásukat, később a Kinizsi Bankkal támogatói szerződést kötöttek, majd hazánk vezető szemüveglencse gyártó cége, a Hoya Lens Hungary Zrt. lett a névadójuk. Nem kizárólag emiatt, inkább a kapcsolati tőkéjüknek köszönhetően rutinos sportolókkal – többek között a válogatott Kámán Tamással és Farkas Attilával – erősítették meg a játékoskeretüket. A másodosztályú bajnokságnak annak reményében vágtak neki, hogy a Nyugati-csoportban megszerzik az első négy helyezés egyikét, azonban az alapszakaszt követően ötödikek lettek. Minden adott volt az előrelépéshez – az több aspektusból is reálisnak tűnt –, csakhogy a remélt pozíciókból az utolsó forduló záró perceiben kiszorultak.

– Természetesen csalódottak voltunk, hogy nem váltottunk jegyet a felsőházi rájátszásba, de az események ilyenformán történő alakulását nem tragédiaként fogtuk fel – vallotta be Naményi Miklós, a sportkört működtető Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezetője. – Utólag is fenntartom: a klub körül majd’ mindenki hibázott abban, hogy az elképzeléseinket nem koronázta siker. A sportolóknak, a szakmai stábnak és az egyesület vezetésének is megvan abban a szerepe, hogy hullámzott a teljesítményünk és a keresztjátékok végén elvéreztünk, s „csak” a tízedik helyet szereztük meg. Esetemben is akadtak problémák: ősszel a kelletténél többször szóltam bele olyan dolgokba, amikbe nem kellett volna, bizony idő kellett ahhoz, hogy lehiggadjak és minden idegszálammal a nyugodt hátteret biztosítsam. Közben a kispadon is váltás történt, Petőfi Áront februárban felmentettem a vezetőedzői feladatok ellátása alól, amit ma is a bizalomvesztéssel magyarázok. Szerintem jól döntöttem, hogy akkor felvállaltam ennek kockázatát. Az idő engem igazolt, lévén, azóta összetartóbb és egységesebb a csapatunk. Ezzel egyidejűleg megbíztam Mérész Csabát, az addigi másodedzőt a vezetőedzői teendők – szezon végéig tartó – elvégzésével. Ebbéli kinevezését a minap hosszabbítottuk meg. Aztán a keretünk az indulás után nagyban kicserélődött, távozott sorainkból Meghan Popotte, a rendre klasszis produkciót nyújtó Farkas Attila, valamint Kelemen Bálint, Czakó Tamás és Takács András. Az ősszel igazolt Novák Bence tavasszal már nem volt velünk. Pótlásukra hoztuk Fekete Csabát, Szabó Tibort, Puszta Dávidot és Blaskovits Balázst. Emellett az sem volt éppenséggel a segítségünkre, hogy az alapszakasz hajrájában Kámán és Vertetics Ádám hetekre kidőlt sérülés miatt. Ha a Soproni MAFC NyME, az MKB-Euroleasing Vasas, a Széchenyi Egyetem Győri KC és a MAFC elleni idegenbeli mérkőzésekből csak egyet megnyerünk, akkor a másodosztály legjobb nyolc társasága között vagyunk. Mindenből tanultunk és már a jövőbeli feladatokra koncentrálunk.

A klubnál lerakták egy jó csapat alapjait, amely a hibái dacára megmutatta, hogy van benne fantázia. Ám az egyetemisták a következő szezonban a mostaninál jobb paramétert mutatnának fel – ennek érdekében a keretben már eszközöltek változásokat. A kiemelkedő teljesítményre képes Kámán, Vertetics és Puszta mellé nemrég szerződtették a magyar bajnok és kupagyőztes, 43-szoros válogatott irányítót, Simon Lászlót, míg a napokban megállapodtak a hármas és négyes poszton bevethető, a nemzeti együttesben szintén megfordult Körtélyesi Gergellyel. Rajtuk kívül érkezhet egy fiatal irányító Kaposvárról, valamint egy kettes-hármas, illetve egy négyes poszton használható sportoló, akik a helyi egyetemen folytatják a felsőfokú tanulmányaikat. Az így összeálló garnitúra éremesélyes lehet a ligában, vagyis adott esetben valóra válhat a főtámogatók titkolt (?) elvárása, hogy a veszprémiek két-három éven belül kiharcolják az A-csoportba jutás jogát. Magyarán a lehetőségét annak, hogy a sportág hazai élvonalában vitézkedjenek. Így nagy harc várható a csapatba kerülésért. A távozói oldalon egyelőre három név található: a királynék városában hét évet lehúzott Nagy Róberté, a Svájcba készülő Fekete Csabáé és a Zalaegerszegre hazatérő Gáll Dominiké. A center Szabó Tibor jövője még kérdéses. A klub funkciónárusai idővel szeretnének együttműködési megállapodást kötni a Zalakerámia ZTE KK-val, hogy az ott kevesebb lehetőséghez jutó spílerek mifelénk bizonyíthassák a rátermettségüket.

– Minden jel arra mutat, hogy TAO-pályázati támogatás révén és a veszprémi önkormányzat segítségével 2016. nyaráig komoly ráncfelvarráson esik át az otthonunk. A gazdasági társaságunk ugyanis a következő évadbeli sportfejlesztési programjának részeként pályázatot nyújtott be tornaterem és öltözők felújítására – jegyezte meg Naményi Miklós. Ha minden a tervek szerint halad, akkor még idén nyáron új eredményjelző-tábla kerül a Vetési gimnáziumba, ahol szebbé válhat a parketta-borításos pálya, s az oldalvonal melletti mellvéd téglafal helyére biztonságosabb fapalánk kerülhet. Jövőre pedig a tisztiorvosi szolgálattal mindig nehezen elfogadtatott, gyakran kifogásolt öltözők csinosodhatnak, miközben új szellőzőrendszer és klímaberendezés kerülhet a terembe. A beruházásnak közel százmillió forint a keretösszege.

Mint megtudtuk: a csapatépítés augusztusban kezdődhet, majd felkészülési találkozók és teszttornák várnak Kováts Viktorékra. Mérész-edző két hónap múlva aligha bánik kesztyűs kézzel a társasággal, tudniillik a következő kiírásban még lendületesebb, élvezetesebb és eladhatóbb kosárlabdával szolgálnának.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink