Naptár

Betöltése

  Megőriznék az állásaikat

  2018. November 05.
  3 éve
   
  Nem „egyszerű” riválishoz látogat a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém – a MEAFC-Miskolc otthonában senki sem mehet biztosra –, ám kosárlabdázóink november hetedikén (szerda, 17.30 óra) kizárólag sikerben gondolkodnak, ami sikerülhet is, ha agresszíven védekeznek, illetve gyorsan és koncentráltan támadnak.

  Az NB I/B Piros-csoportban még veretlen mieinknek az előző körben meggyűlt a bajuk a BKG-Príma SE-vel, mert az ellenfél nehezen adta a bőrét (89-78). A vendégek a feldobás előtt nem véletlenül álltak a tabella harmadik helyén, kihasználták a Mérész-legénység megingásait, provokatív harcmodort felvéve tartották a lépést az éllovassal, amely bajosan talált rajtuk fogást. Mivel kellemetlen stílusban iparkodtak, Madár Andrásék csak időnként tudták olvasni a védekezésük lényegét. A szigetszentmiklósiak később is magukra leltek, csak kis lépésekben lehetett állva hagyni őket. Aztán a küzdelmes derbi harmadik negyedében majd’ húszpontos előnyt harcoltak ki a veszprémiek, akiknél az akarás néha görcsösségbe csapott át. Noha a másik oldal összességében kemény diót jelentett, a listavezető tovább nyújtotta a győzelmi szériáját.

  Nem lenne meglepő, ha a miskolciak elleni holtpontokon ismét az elszántságuk segítené át őket, a leendő, fiatal átlagéletkorú vetélytárs ugyanis lendületes és ellentmondást nem tűrő játékra képes. Három diadallal és három vereséggel most kilencedikek, legutóbb az MTK Törökbálintot fektették két vállra (70-67). A soraikban Takács Dánielre, Lippai Szabolcsra, Tóth Viktorra és Béres Dávidra érdemes odafigyelni.

  – Hat győzelemmel, vagyis jó ritmusban kezdtük a szezont, ugyanakkor azt várom, hogy az előző mérkőzésünkhöz képest jobbak legyünk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Az önbizalmunknak és a hangulatunknak jót tesznek az eddigi sikerek, de nem vagyunk elbizakodottak. Alighanem a miskolciak is extra motivációval lépnek pályára ellenünk, de ha figyelmesek, védekezésben pedig kellően szigorúak leszünk, akkor nagy meglepetés nem érhet bennünket. Azzal együtt sem, hogy az észak-magyarországi jó csapat. Okosan és türelmesen támadnánk, de az lenne a legjobb, ha minél több könnyű kosarat szereznénk. Hiszem, hogy az akaratunkkal és a hozzáállásunkkal nem lesz gond, kérdés, hogy a hosszú utazástól mennyire leszünk fáradtak. Bízom benne, hogy a múltkori hibáinkat ki tudjuk javítani, egyúttal megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink