Naptár

Betöltése

  Mindenki bizonyíthat Pápán

  2015. Szeptember 02.
  6 éve
   
  Az alapozás harmadik hetében már mindenki Mérész Csaba vezetőedző rendelkezésére áll, ami lényeges: a sportolókban erős a versenyszellem és felettébb keményen dolgoznak. Augusztus második felében Oltárczy Máté és Kováts Viktor is csatlakozott a kerethez, melyben ott iparkodik a két kaposvári fiatal, a helyi egyetemen továbbtanuló Kovács Dániel és Herbel Péter is. Hamar kiderült, hogy az újonnan igazoltak – Simon László és Körtélyesi Gergely – komoly erősítést jelentenek, minden bizonnyal az együttes hasznára lesznek. A szakmai főnök kulcsszerepet szán nekik, fontos láncszemek lesznek a gépezetben. Igaz, ők már másutt is bizonyítottak, elképzelhető, hogy itt is példaképpé válnak.

  Mérész-edző azon van, hogy az október eleji bajnoki rajtig egységes csapatot, igazi közösséget kovácsol. A foglalkozások gördülékenyen zajlanak, az újak gyorsan beilleszkedtek és pompásan megértik egymást a „régiekkel”. A tréningeken zsákolások és blokkolások mellett alley-oopokat is bemutatnak. Sipos Ádámékban megvan az akarat, a szándék, alig várják, hogy éles helyzetben is megmutathassák, hogy mire képesek. Hétvégén a felkészülési időszak első felmérője következik, a pápai Balogh József-emléktorna. A mieink az egyik elődöntőben (9.30 óra) a legutóbb az alsóházi rájátszásban szerepelt Soproni MAFC-NyME-vel, míg a másikban a hazaiak a Falco KC Szombathely II-vel találkoznak. A győztesek az ottani Városi Sportcsarnokban vívják majd a finálét.

  – Szerencsére bő kerettel dolgozhatok. Minden poszton két közel azonos tudású kosárlabdázó van, akik kiegészítik egymást. Ilyenformán kezd csiszolódni a játékunk – mondta Mérész Csaba. A felkészülésünk a tervek szerint halad, a srácok nem unatkoznak, alaposan megizzasztom őket. Szerintem mindnyájan jó kondícióra tesznek szert. Mindenki pontosan tudja, hogy mit kérek támadásban és védekezésben: elől egy gyors és látványos játékot, míg hátul egy agresszív csapatszintű védekezést. Alapvető, hogy csak nehezen legyünk verhetők, ráadásul minél ritkábban. Hiszem, hogy az újak sokat tesznek majd hozzá a játékunkhoz. A pápai rendezvény mindazonáltal nem az eredményről szól, inkább gyakorlásként fogjuk fel, felmérjük, hogy valójában hol tartunk. Valamennyi játékosom elutazik a megyebeli riválishoz, lévén, mindenkinek bizonyítási lehetőséget adnék, a fiatalokat is forgatnám a pályán. Szerencsére mindenki elszánt és sikerre éhes. Meggyőződésem, hogy egységes és jó gárdánk lesz az NB I/B Nyugati-csoportjának nyitányáig. Ám egy pillanatra sem szabad elbízni magunkat, lévén, a holt idényben az ellenfeleink is acélosabbá tették a kereteiket.

  A tudatosan dolgozó veszprémiek bíznak abban, hogy közösen elérhetik a céljaikat. Tisztában vannak azzal, hogy kemény évad elé néznek, de állnak a kihívások elé. A cél, hogy jövő tavasszal arra a helyre kerüljenek, ahová a szimpatizánsok igazán várják őket.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink