Naptár

Betöltése

MTK - Veszprém 64:89

2020. Február 29.
4 éve

Az NBI/B Piros csoportjának 22. fordulóban idegenben lépett pályára a HOYA- Pannon Egyetem Veszprém az MTK-Elite Basket ellen, 17:00-tól. Megújult csapatunk számára a tét a zsinórban a harmadik bajnoki győzelem megszerzése volt.


Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 22. forduló:
MTK-Elite Basket - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 64:89 (12:25, 27:20, 15:22, 10:22)
Budapest, Törökbálint Sportközpont, 50 néző. Vezette: Gaál, Kapusi, Németh
MTK: Jakab 14/3, Bognár 3/3, Szatmári 10, Takács 8, Nagy 5/3. Cserék: Horváth 8, Tóth 3, Juhász, Harsányi, Farkas 7/3, Czakó 6, Vranek  Edző: Horváth Balázs
Veszprém: Szabó 11, Madár 28/15, Füzi 3/3, Völgyi 2, Sipolins 24/3. Cserék: Birkás, Czirbus 6, Kozma 2, Medve 6/6, Veingartner, Verasztó 5. Edzők: Nikola Lazic, Baksa Szabolcs
 
 
A feldobást Sipolins hozta el, majd az első támadásunkat Völgyi egyből egy duplával zárta. A túloldalon - Madár labdaszerzésének köszönhetően - nem érkezett válasz. Sipolins nem hibázott a palánk alatt, újabb kettes következett. Az ellenfél gyorsan reagált, és egy gyors támadás végén voltak sikeresek. Sajnos a következő akciónkból nem született pont, ellenben az MTK-val, akik így kiegynlítettel. Ezt Sipolins nem hagyta, hogy így maradjon, egy zsákolást mutatott be, majd egy kemény védekezés után Madár triplája következett (3. perc 4:9). Két büntetődobást ítéltek meg a hazai gárdának, amelyből csak egyet tudtak pontra váltani, a lepattanót pedig mi szereztük, majd Sipolins betörése bizonyult eredményesnek. Kemény védekezésünknek, valamint gyors leindításainknak köszönhetően hat perccel a mérkőzés kezdete után már tizenegypontos előnyre tettünk szert. Ekkor a hazai csapat vezetőedzője időt kért (6. perc 7:18). Ezt követően ismét jó volt a deffenzív játékunk, majd egy újabb Madár hármas következett. Egy adok-kapok alakult ki a két csapat között, ám a különbség nem változott. Ez a negyed végéig így is maradt, az utolsó percekben nem esett kosár (10. perc 12:25).
 
A második negyedet ott folytatták a csapatok, ahol az elsőt abbahagyták. Gyors támadások voltak jellemzőek mindkét gárdára, amit rendre sikerrel hajtottak végre, így a különbség nem csökkent a tizenharmadik percre (13. perc 19:34). Ezt Horváth triplája törte meg. Erre nem érkezett válasz a mieinktől, helyette Szatmári leindítása volt hatásos. A túloldalon Czirbus küzdött meg az újabb két pontért. Egy kissebb hullámvölgybe kerültünk, aminek köszönhetően az MTK hét pontra tudott felzárkózni. Sorra hibáztunk támadásban, majd kétpontos előnynél vezetőedzőnk, Nikola Lazic időt kért. Ezt követően Sipolins a palánk alól tudott szerezni csapatának egy duplát, majd egy jó védekezés után ismét mi támadhattunk, aminek a végén Madár triplája volt pontos. Válaszul Bognár dobott egy hármast. A szünetre végül hatpontos előnnyel vonulhattunk (20. perc 39:45).
 
 
A harmadik játékrészt a vendégcsapat kezdte, amiből viszont nem tudtak újabb pontokat szerezni. Ezt javítva Sipolins szerzett labdát, majd Madár passzából Czirbus palánkalattija volt eredményes. Újabb jó védekezést mutattunk be, ezúttal Füzi. Sajnos a támadást nem tudtuk végigvinni, egy leindításból került közelebb hozzánk ellenfelünk. Erre Madár válaszolt egy középtávolival. Czirbus védekezését látták sportszerűtlennek a játékvezetők, mindkét büntetőt biztos kézzel dobta Jakab, majd a túloldalon Szabó tempódobása volt sikeres. A védelmünk felkeményedett. Újabb hármas következett, ezúttal Sipolinstól (25. perc 45:56). Az MTK továbbra sem talált rést a védekezésünkön, amit sorra meg is bosszúltunk, ismét egy Madár hármas következett. Hosszú idő után tudott pontot szerezni a hazai csapat, Jakab büntetői találtak be a gyűrűbe. Vendéglátónk támadása feljavult, míg mi nem koncentráltunk eléggé az akcióknál, és így tíz egységre zárkózott a fővárosi együttes (28. perc 51:61). Nikola Lazic időkérése után csapatkapitányunk, Medve triplája rázta fel újra a csapatot, ami után egyből labdát is szereztünk. Sajnos Verasztó ezt az akciót nem tudta ponttal zárni, amit egy tripla formájában ki is használt ellenfelünk. A negyed végén még Szabó duplája közben szabálytalankodtak, a pont érvényes és a megítélt büntetőt is bedobta (30. perc 54:67).
 
 
Az utolsó negyedet mi kezdtük jobban. Egy leindítást követően Verasztő a kosara még egy büntetőt is dobhatott, sikerrel. Majd folyamatos jó védekezés és koncentrált támadás volt jellemző a csapatra, aminek eredményeképp négy perccel a játékrész kezdete után az előnyünk húsz pont volt (34. perc 59:79). Ezt Sipolins zsákolása tovább növelte. Válasz ismét nem érkezett, köszönhetően Madár labdaszerzésének, amit követően egy újabb Sipolins zsákolás jött. Válasz továbbra sem érkezett, míg vendég támadásnál Madárral szemben szabálytalankodtak. Habár pontot nem szereztünk, újabb támadást hatástalanítottunk, majd a leindítás végén Sipolins palánkalattija talált be. A fővárosiak pontcsendjét Tóth sikeres büntetői törték meg (38. perc 63:85). A hazaiak időkérését és egy labdaszerzésünket követően Verasztó tört be határozottan, és nem is hibázta el a dobást. Egy perccel a mérkőzés vége előtt fiataljaink, Birkás és Veingartner is a pályára léptek. Ismét jól védekeztünk, majd a leindítást követően ezúttal Kozma volt eredményes. Az utolsó másodpercekben Tóth dobhatott még két büntetőt, amiből egy ment be, de a mérkőzés kimenetelén ez nem változtatott, magabiztosan nyert a Veszprém! (40. perc 64:89).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Nikola Lazic, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a srácoknak! Úgy érzem, hogy ez egy megérdemelt győzelem volt, jobbak voltunk ma az ellenfelünknél. Talán öt rosszabb percünk volt a mérkőzésen, amikor kicsit fel tudott zárkózni a hazai együttes, de ezen kívül elégedett vagyok a csapatommal.
 
Madár András, a Veszprém dobóhátvédje: Nagyon örülök a mai győzelemnek. Nagyobb lendülettel, és pontosabban is kezdtük a mérkőzést. A második negyed egy kicsit rosszabbra sikerült, mint terveztük, de a szünetben megbeszéltük a dolgokat, és a hátralevő időben be is tartottuk azokat.
 
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_513
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink