Naptár

Betöltése

  Múltidézés: Futó Balázs

  2021. Április 17.
  1 éve
  Legújabb cikksorozatunkban játékosainkkal beszélgetünk gyerekkorukról és családjukról. Szóba kerül, hogy mikor találkoztak először a kosárlabdával, valamint az is, hogy mik a jövőbeli terveik a sportban, illetve azon kívül. Ezúttal Futó Balázs árult el magáról jó pár érdekességet.
   
  - Mikor és hol születtél?
  - 2000. október 27-én, Pécsett.
   
  - Mesélnél kicsit a gyerekkorodról?
  - Nagyon jó családban nőttem fel, édesapám kézilabdázott fiatalkorában, illetve a húgom kosárlabdázik. Sportos család vagyunk, apa minden nap biciklivel jár a munkahelyére. Mikor kicsi voltam, sokat tekertünk együtt is.
   
   
  - Mit, miket sportoltál?
  - Nagyon sok sportot kipróbáltam, de egyik sem tudott lekötni. Próbálkoztam a cselgánccsal, és az úszással is. Ez utóbbit a mai napig sikerült elsajátítanom. (nevet)
   
  - Mikor és hogyan találkoztál először a kosárlabdával?
  - Nyolcéves lehettem, amikor az iskolában kosárlabdaedzést hirdetett az egyik tesitanárunk. Anya jött értem az iskolába, és mondtam neki, hogy én most edzésre megyek, majd lefutottam a tornaterembe. Mintál Csaba és Czigler László volt az edzőnk.
   
  - Miért szerettél bele ebbe a sportba?
  Nehéz ezt megmondani, hiszen fiatal voltam. Most úgy gondolom, hogy az élmények és a sikerek miatt. - Csak mi tudjuk, mennyi munka van benne. Amikor gyakorlunk egy figurát, és végre összejön, az nagyon jó érzés. Nagyon jó a közösség is.
   
  - Gyereként melyik volt a kedvenc csapatod, ki volt a kedvenc játékosod itthon és külföldön?
  - Pécsiként mindig Panthers meccsekre jártunk. Játékost nem tudnék mondani, nem igazán emlékszem rá. Minden játékosra felnéztünk. Külföldről pedig LeBron (James).
   
   
  - Mikor lettél igazolt, utánpótlássportoló és hol?
  - 2008-ban kezdtem el játszani, és egy évvel később volt az első meccsem a Czigler kosársulival. Egyből az első tornámon aranyérmesek lettünk.
   
  - Emlékszel még az első meccsedre, vagy az első kosaradra?
  - Akkoriban ez elég ritka volt (nevet). Régen volt, sajnos nem emlékszem rá. Ami biztos, hogy ziccerből volt, amit a mai napig ki tudok hagyni. (nevet)
   
  - Mi volt az első igazán nagy saját élményed, pillanatod a kosárlabdával?
  - Amikor megnyertük az U14 regionális döntőt, és el kellett utaznunk Debrecenbe. Ott negyedikek lettünk. Otthon pedig megvertük az akkor erősnek számító Dombóvárt.
   
   
  - Hogyan kerültél Veszprémbe?
  - Csorvási Levente kereste meg a menedzseremet, hogy beleillenék a koncepcióba. Nagy megtiszteltetésnek tartottam, hiszen az előző pár évben mindig éremért küzdött a csapat.
   
  - Úgy alakultak a dolgok eddig, ahogy elképzelted korábban?
  - Igen. Van egy célom, amit el szeretnék érni. Szeretnék egyszer „A” csoportos játékos lenni. Remélem, hogy egyszer erre lehetőségem lesz. Mindig apróbb mérföldköveket tüzök ki magam elé, lépésről lépésre haladok.
   
  - Visszatekintve van bármi, amit másképp csinálnál? Ha igen, mi az?
  Nem, szerencsére nincsen. Mindenkinek meg van írva a története, aminek úgy kell lennie.
   
   
  - Mit tervezel a jövőre nézve?
  - Amit idénre terveztem, sajnos meghiúsult, érmet szerettem volna nyerni a csapattal. Próbáljuk a következő négy meccsen a lehető legjobb eredményt elérni, és én is szeretném a lehető legjobbat kihozni magamból.
   
  - Meddig szeretnél a kosárlabdával foglalkozni?
  - Ameddig csak lehet. Minél többet szeretnék elérni ebben a sportban, mind csapat, mind egyéni szinten. Nagyon sokat kell még fejlődnöm. A játékoskarrierem után szeretnék edző lenni.

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink