Naptár

Betöltése

Nagy küzdelemre számítanak

2016. Május 23.
7 éve
 
A kosárlabda-barátok zöme előzetesen – a pontvadászat haladtával – Salgótarján–Veszprém csúcstalálkozót várt az NB I/B aranyérméért, az A-csoportba jutásért. A sokak által jövendölt derbi végül összejött, de a ­– küzdelemsorozatban hovatovább egyazon utat bejáró – felek a kisdöntőben randevúznak egymással. A mieink nyugaton lettek elsők, éppúgy húsz-kettes alapszakaszbeli mérleggel, mint leendő ellenfelük, amely jobb gólarányának köszönhette az abszolút ligaelsőséget. A playoff nyitó köréből mindketten továbbléptek, ám míg Kámán Tamásék kettő-nulla arányban múlták felül az Óbudai Kaszásokat, addig a nógrádiak kettő-egyre az MTK Törökbálintot. Az újabb fordulóban mindkét gárda esélyesebbnek számított a riválisánál, a bakonyiak ugyanakkor az Oroszlányi SE Lions, míg az észak-magyarországiak a Vasas Akadémia ellen „hasaltak el” – kettő-nullára.

A vetélytárs az előző évtizedben az A-csoportban is szerepelt, a legutóbbi kiírásban harmadik lett, s most ezen pozícióját ismételné meg. – Talán mondanom sem kell, hogy az elődöntő eredménye nálunk is mindenkit csalódottá tett – jegyezte meg Czigler László, a Madár András, a szerb Nikola Tutus, Sömenek Martin és Helmeczi András nevével fémjelzett, a szezonban szintén egy hazai vereséget jegyző tarjániak legendás trénere. A kisdöntő előtt ugyanolyan intenzitással és mentalitással dolgoznánk, mint eddig, de tapasztalatból tudom, hogy egy vesztes párharc után ez nem megy könnyen – ilyenkor nem olyan egyszerű felpörögni, s feltüzelni a srácokat. Még az események hatása alatt vagyunk. Nem így terveztük a dolgainkat, a finálé volt a célunk, s adott esetben vállaltuk volna az A-csoportos indulást. A veszprémi keretet nagyvonalakban ismerem, néhány játékosuk ellen még játszottam is, tisztában vagyok azzal, hogy remek sportolók vannak a soraikban. Biztosan nem lesz könnyű velük elbánni, de azon leszünk, hogy az évad végén érem kerüljön a nyakunkba.

Vertetics Ádámék tudják, hogy mi a feladatuk a két győzelemig tartó ütközet során, viszont nincsenek irigylésre méltó helyzetben, mert a pályaelőny a tarjániak mellett szól. Az elődöntő remélhetőleg lelkileg nem vett ki sokat belőlük, az akkor történteket feldolgozták. Még az idény záró fellépésein is javulhatnak, amire szükség is lenne, mivel a hátrányos helyzetből is kovácsolható előny. A dobogó harmadik fokához legalább egyszer nyerniük kell idegenben.

– Nem lennék meglepve, ha egy érzelmekkel teli, kemény mérkőzésbe bonyolódnánk a jól felkészített salgótarjániakkal, vagyis közel kellene kerülnünk a legjobb formánkhoz – tette hozzá Mérész Csaba vezetőedző. Ilyenkor már mindegyik csapat fáradt, bármi megtörténhet, de ha valamit szeretnénk még letenni az asztalra, akkor magabiztosnak, koncentráltnak és hatékonynak kell lennünk, nem szabad lassan gondolkodnunk és sok ki nem kényszerített hibát vétenünk. Fontos lenne jól kezdeni az összecsapást, mielőbb felvenni a ritmust. Ha kontrolláljuk a játékot, meccsben maradhatunk és lehet esélyünk a sikerre. Ehhez az kell, hogy megszűrjük az attakjaikat, agresszíven védekezzünk, okosan támadjunk, értékesítsük a helyzeteinket, minél kevesebb labdát adjunk el és használjuk ki az ellen hibáit. Nincsenek illúzióim, nagy küzdelemre számítok.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink