Naptár

Betöltése

  Nagybetűs csapatként nyertük meg a tornát!

  2019. Szeptember 08.
  2 éve
   
  A szombat esti fináléban a TF Budapest ellen aratott 107:84-es győzelemmel megnyertük a II. HOYA – Yuniku Felkészülési Tornát.
   
  Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, pénteken késő délután kezdetét vette a hazai szervezésű, négycsapatos II. HOYA – Yuniku Felkészülési Torna a Vetési Gimnázium sportcsarnokában. Még azon a napon, az első elődöntőben a tavalyi idényben még az NB I A csoportjában bizonyító TF Budapest 105:97 arányban felülmúlta a Budapesti Honvéd SE-t: ezzel egyben kvalifikálta is magát a szombat esti fináléba.

  A második elődöntőben a bajnoki ezüstérmes, Hepp Kupa-címvédő együttesünk az MTK Elite Basket alakulatával nézett farkasszemet. Egy szoros végjátékot követően pedig végül a vendéglátó diadalmaskodott 100:95-re. A szombat délutáni bronzmérkőzésen így a MTK az Honvéd alakulatával mérkőzött meg: az összecsapás pedig 93:73 arányban az előbbi fővárosi csapat javára dőlt el, így a bronznak tehát az MTK örvendhetett.
   
  A bronzérmes MTK alakulata
   
  Mindezek után, pedig következhetett a várva várt finálé: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – TF Budapest! Már a bemelegítés alatt is érezni lehetett, hogy forró hangulatú, parázs mérkőzés szórakoztatja majd a kilátogató nézőket. S ha a kezdősípszóval egy időben „rászakadt az ég” csarnokunkra, játékosaink szívét minden bizonnyal nyári dallam járta át. Ugyanis hazai részről a motivált játék, a pontos támadások, illetve a masszív védekezés már az első negyedben ahhoz vezetett, hogy a piros mezes Veszprém hét pontot vert a tavaly még élvonalban szerepelő TF-re (32:25).

  Ahogy a Veszprémnek szurkoló csöppségek doboltak, úgy szórták játékosaink felváltva a két-, illetve hárompontosokat. A sérüléséből visszatérő Madár András, Völgyi Marcell, illetve Körtélyesi Gergely is kitett magáért. Ahogy Kovács Ádám, Szabó Péter, Czirbus József, s nem utolsósorban Füzi Róbert is: nagybetűs csapatként a második játékrészben már 24 pont volt az előnyünk (67:43).
   
  Madár András felépült sérüléséből!

  Előnyünk tudatában, a harmadik negyedben minimálisan tartalékoltunk energiánkat, ellenfelünk mégsem tudott húsz pontnál közelebb kerülni hozzánk (25. perc: 72:52). Vezetőedzőnk, Mérész Csaba azonban nem bízta a véletlenre a mérkőzés sorsát: tovább tüzelte gárdánkat, így 23 pontos előnnyel vártuk a negyedik, egyben utolsó negyedet (84:61).

  Medve Máté csapatkapitány nyugalmat sugallt mind a játékvezetők, mind társai felé. Hiszen megkapták a lehetőséget csapatuk fiatal reménységei is: Veingartner András mellett Simon Márton is meghálálta a vezetőedzői a bizalmat. Nem megfeledkezve klubunk saját nevelésű játékosáról, Szücs Péterről sem. A pacsik pedig a társaktól nem maradtak el: így nyerte meg a II. HOYA – Yuniku Felkészülési Torna döntőjét a 107-84-re a Veszprém a TF ellen.
   
  Büszkék vagyunk Kovács Ádámra, s a csapat további tagjaira is!

  Az eredményhirdetés végén, pedig kiosztásra került a mérkőzés legeredményesebb játékosának járó díj is, melyet csapatunk egyik vezére, Kovács Ádám vehetett át.
  HOYA-PANNON Egyetem Veszprém – TF Budapest 107:84 (32:25, 67:43, 84:61, 170:84)
  Veszprém: Czirbus József 22, Füzi Róbert, Szabó Péter 17-17, Körtélyesi Gergely 15, Kovács Ádám 10, Völgyi Marcell 7, Madár András 4, Szücs Péter 3, Veingartner András, Simon Márton.
  A TF legjobb dobói: Kovács Barnabás 15, Kiss Ádám 12, Karosi Gergely 10.
   
  A győztes HOYA-Pannon Egyetem Veszprém
   
  Így értékelte a látottakat vezetőedzőnk, Mérész Csaba: – Nem lehetek elégedetlen, hiszen mind támadásban, mind pedig védekezésben szépen összecsilodótt a gárda a torna során. Természetesen hibák még akadtak, de azért dolgozunk nap mint nap, hogy azokat kijavítsuk. Büszke vagyok mindenkire: ilyen hozzáállással a későbbiekben, a bajnokság során is szép diadalokat arathatunk majd.

  Az összecsapás sztatisztikája pedig alább látható: 
   


   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink