Naptár

Betöltése

Nagyon akarják a győzelmet

2017. Április 25.
7 éve
 
Élesedik a másodosztályú bajnokság rájátszásának hajrája, a felsőházi play-off négy legjobb köre közé – a várakozásoknak megfelelően – nyugatról és keletről az alapszakasz első és második helyezettje került be. Az egyik ágon Debreceni EAC–Oroszlányi SE Lions párosítást rendeznek, ám bennünket sokkal jobban érdekel a miskolciakkal vívandó, két diadalig tartó tusakodás. A sorozatok győztesei a fináléba jutnak, ám az aranycsata még odébb van a résztvevők számára. A nagy négyes tagjai ugyanis mindig a következő feladatukra koncentrálnak. Az észak-magyarországiak a keleti-csoportban – az ott elsőként „leintett” cívisvárosiakhoz hasonlóan, tizenhét győzelemmel és öt vereséggel – másodikak lettek, úgy, hogy odahaza tíz–egyes, míg idegenben hét–négyes mérleget produkáltak. Hazai környezetben csak a Nagykőrösi Sólymoktól kaptak ki (77-78). A DEAC végül a jobb egymás elleni eredményeknek köszönheti az ottani „aranyérmét” (68-62, ill. 100-84). A leendő vetélytárs a negyeddöntőben kétszer fektette két vállra az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t, előbb 63-58-ra, majd 78-74-re. Az évadbeli teljesítmények alapján – akárcsak Kálló Nándorék – megérdemelten jutottak a négy közé. A kisalföldieket remek csapatmunkával intézték el; ez is a legfőbb erényük. Soraikban vannak rutinos spílerek: Drahos Gábor (38 éves; egyes-kettes poszton bevethető) és Szojka Gábor (38; 4), igaz, Máté Balázs (30; 3) és Szögi Ádám (27; 1) sem nyeretlen kétéves. A palánkok alatt Lippai Szabolcs (22) és a nemrég igazolt James Zachary Price (24; 208 centi, 113 kiló) tornyosul.

– A „túlórában” már nincs könnyű ellenfél, minden mérkőzésnek hatványozott jelentősége van – jegyezte meg Bene Szilárd, a MEAFC szakmai főnöke. Az alapszakasz végén megmutattuk, hogy számunkra nincs lehetetlen. Előzetesen nem gondoltuk, hogy jegyet váltunk az NB I/B négy legjobb csapata közé, de meggyőződésem, hogy megérdemelten jutottunk el idáig. A veszprémiek idénybeli mutatói tiszteletet parancsolnak, ám az elismerésünk csak a labda feldobásáig tart. Tisztában vagyunk azzal, hogy roppant nehéz dolgunk lesz, a jó elegyet alkotó gárdám egy izgalmas párharc keretében mégis megpróbálja kiharcolni a döntőbe jutást. Nem titok: a szezonunkat egy éremmel tennénk emlékezetesé.

Az alapszakasz-elsőség, valamint a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE felett aratott két negyeddöntőbeli siker (102-66, ill. 79-69) kellő alapot ad ahhoz, hogy Kámán Tamásék önbizalommal várhassák az elődöntőt. Ugyanakkor a miskolci eredménysor óvatosságra inti őket. A felek szezonbeli fellépései alapján a nyitó ütközet inkább hazai győzelmet sejtet, igaz, egyik – feljutásra is esélyes – klub sem mehet biztosra. – A vásárhelyiekkel szemben kivívott továbbjutás segítette a felkészülésünket, annak hangulatát, de most kell a földön maradnunk és továbbra is alázatosnak lennünk. Szerintünk nincs rajtunk teher, a legutóbbi bravúrok okán inkább tovább nőtt az étvágyunk. Az elmúlt napokban próbáltuk kijavítani a korábbi hibáinkat. Szeretnénk kihasználni a pályaelőnyünket, mert most a győzelem mindennél fontosabb. Ennek eléréséhez kérjük a szurkolóink támogatását. Itt már nagy a tét. Botorság lenne látványos és közönségszórakoztató rangadót ígérnünk, azt viszont megfogadjuk, hogy ha kell, felvesszük az agresszív stílusunkat és felszedjük a parkettet is – tették hozzá a HOYA-sportolók.

– Óriási küzdelemre számítok, a riválisunk várhatóan nagy csatára késztet majd minket, de eztán is tartom: az itthoni mérkőzéseinket meg kell nyernünk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Ezzel együtt szó sincs arról, hogy mi lennénk a párharc favoritjai. Inkább úgy fogalmaznék, hiszünk magunkban – a játékosaimban benne van az a plusz, ami a hőstetthez kell. Védekezésben és támadásban is kiemelkedően kell teljesítenünk. Ha el akarjuk érni a célunkat, összeszedetten kell játszanunk. Egy biztos, nagyon akarjuk a győzelmet, az pedig további erőt ad, hogy a közönségünk előtt léphetünk pályára. Igyekeztünk minél jobban felkészülni a miskolciakból, tudjuk, minden energiánkat mozgósítanunk kell. Ellenfelünk általában rendkívül szervezett kosárlabdával rukkol elő, okosan és taktikusan játszik. Sokkal nehezebb dolgunk lesz velük, mint a vásárhelyiekkel. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor nem érhet minket különösebb probléma. Fontos, hogy negyven percig tartson ki a koncentrációnk, egységes csapatként mentálisan erősek legyünk, domináljunk a palánkok alatt, minél kevesebb könnyű kosarat kapjunk és ne egy az egyben akarjuk megoldani a dolgokat. Legalább ilyen lényeges, hogy összeálljon a védekezésünk, mert onnantól a támadásaink is eredményesebbek, ha pedig van ritmusunk, a játékunk is dinamikusabb.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink