Naptár

Betöltése

Nehéz feladat vár rájuk

2019. Február 07.
5 éve
 
Meg sem fordul a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém sportolóinak fejében, hogy a múlt heti rangadójuk „kipipálása” után visszavegyenek a tempóból, február tizedikén (vasárnap, 18 óra) a BKG-Príma SE ellenállását próbálják felőrölni: vagyis győznének Szigetszentmiklóson.

A mieink legutóbb egy közönségszórakoztató mérkőzésen fektették két vállra a második helyezett MAFC-ot, így az NB I/B Piros-csoportban továbbra is veretlenek (98-90). A szezon egyik legjobban várt összecsapásának első félideje arról árulkodott, hogy az üldözők revánsot vennének az őszi vereségükért. Mindkét gárda óriási elánnal küzdött, egy ideig fej-fej mellett haladtak, aztán a műegyetemisták előnybe kerültek. A remek iramú találkozón (…ahol a publikum nagy taktikai csatát láthatott) nem várt egyszerű feladat Szabó Péterékre, de a nagyszünet után megtalálták a győztes mentalitást, az öltözőben helyes irányba terelődtek a gondolataik. Az ellenfélből jól felkészült hazaiaknak a fontos pillanatokban helyén volt a szívük, állandósították a tíz pont körüli eltérést. A vendégek hiába rohamoztak, a Hoya-mezesek a hajrát is bírták erővel: nem hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból.

A másodosztályú ligában hibátlan mérleggel rendelkező, tizennyolc diadalnál járó bakonyiak ezúttal a BKG-Príma SE otthonában lépnek fel. A rivális a tabella negyedik helyezettje, tizenhárom győzelemmel és öt vereséggel (…eddig a dobogósoktól, Körtélyesi Gergelyéktől, a MAFC-tól és az Oroszlányi SE Lionstól kaptak ki, ám az előző körben a MEAFC-Miskolc parkettjén is elvéreztek 83-79-re). A csapatunk ősszel 89-78-ra mattolta őket a Vetési gimnázium tornatermében. Két kulcsemberük van, Nagy Botond és Seth Kenan Berger, ám az ex-veszprémi Kovács Soma és Nagy Benedek is képes átlag feletti teljesítményre. Odahaza hét–kettő a mérlegük, viszont lelkes, koncentrált és összeszedett "műsorral elszívható előlük a levegő".

– Büszke vagyok a tanítványaimra, mert minden nap roppant  komoly munkát végeznek, főként ennek köszönhető a MAFC elleni fontos sikerünk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Jó passzban vagyunk, s eztán is becsülettel végezzük a dolgunkat. Hétvégén ismét nehéz feladat vár ránk. A vetélytársunk dicséretes mutatókkal bír, valahol bravúr kell hát a megregulázásukhoz, hogy érvényesüljön az akaratunk. Aligha tisztelik majd az eddigi eredménysorunkat, biztosan nagyon készülnek ellenünk, ezért keményebben kell dolgoznunk náluk, hogy domináljunk és uraljuk a derbit. A saját stílusunkat óhajtjuk rájuk erőltetni. Azon leszünk, hogy minél kevesebb ponton tartsuk őket, emiatt a védekezésünkre még jobban oda kell figyelnünk. Legalább ennyire lényeges, hogy hamar játékba lendüljünk, élesek és pontosak legyünk, s hatékonyan dolgozzunk a palánkok alatt. Szisztematikus munkával kiválaszthatjuk a megfelelő helyzeteket. Remélem, hogy egy olyan veszprémi alakulattal futnak össze, amely stabil produkcióra képes.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink