Naptár

Betöltése

Nélkülöznék az üresjáratokat

2016. Február 17.
8 éve
 
Kosárlabdázóink legutóbb itthon mattolták az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t (85-80), igaz, a vártnál keményebb ellenállásba ütköztek. A listavezető az előttünk álló fordulóban sem számíthat a húzódással bajlódó Kámán Tamásra, ugyanakkor bemutatkozhat a soraikban a minap szerződtetett szerb center, Aleksandar Popovic. Az érkezésével várhatóan még arányosabban oszlik majd meg a teher a csapattagok között. A tizenkettő-kettes mérleggel álló éllovas a találkozó esélyese, ugyanis a soproniak utolsó előttiek a tizenkét szereplős blokkban – négy győzelemmel és tizenegy vereséggel. Múlt héten a kilencedik Pécsi VSK-Kronosz Kiadó bánt el velük a nyugati határszélen. A Balogh Gergely, Berneczei László, Török Balázs és Nagy Gergely nevével fémjelzett gárda idegenben nem muzsikál fényesen (ezen mutatójuk kettő-hat).

A mieink most sem akarnak csalódást okozni a híveiknek, azon lesznek, hogy az előzőnél lendületesebb és felszabadultabb „műsorral” őrizzék meg a hazai veretlenségüket. A javuló formát mutató Vertetics Ádámék novemberben 75-54-re diadalmaskodtak a Hűség városában, akkor az együttes védekezése és támadása is jól működött.

– Azon leszünk, hogy a Vetési gimnáziumban se boruljon a papírforma, de nehogy valaki is könnyű csatára számítson – mondta Mérész Csaba vezetőedző. A kisalföldiek ellen voltak jó és rosszabb periódusaink, persze, annál jobban is tudunk kosárlabdázni. Egy pillanatra sem dőlhetünk hátra. Nyilvánvaló, hogy Kámán nélkül nehezebb dolgunk van. Jó védekezéssel és egységes csapatjátékkal szolgálnánk, ezért is fontos, hogy a koncentrációnk és a hozzáállásunk rendben legyen. Sajnos megesik, hogy komolyabb előnyünk birtokában csökken a figyelmünk, vagyis lehet még csiszolni a produkciónkat. A héten is keményen dolgoztunk, hogy megtaláljuk azokat a megoldásokat, amivel megtörhetjük a rivális akcióit. Azon „ügyködünk”, hogy minden a helyére kerüljön, hogy minél kevesebb üresjárat legyen a játékunkban. A közönség remélhetőleg motiváltan hat ránk. Ezúttal is jó ritmusban kezdenénk a derbit. Ha jól védekezünk, az megadhatja a támadásaink tempóját. Agresszív, gyors és pontos játékkal büntetnénk meg az ellenfél hibáit.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink