Naptár

Betöltése

  Nem a bírókon múlott

  2014. Február 08.
  8 éve

  A VESC-kosárlabdázók egy pontszegény mérkőzésen elszenvedték idei első vereségüket az NB I/B Nyugati-csoportjában.
   
  Galéria: foto24.hu
  Veszprém, 300 néző. Vezette: Lövész, Maár, Domokos.
   
  VESC: Vertetics 8, Oltárczy 12, Kováts, Czakó 11, Takács 11/3. Csere: Szlávik 3, Hoffmann 9, Sefcsik. Vezetőedző: Petőfi Áron.
   
  TF: Rakocevic, Katona 12/9, Szobi 2, Beák 12/3, Likár 20. Csere: Mihalics 8/6, Debreceni D. 4. Vezetőedző: Mehmedovic Merim.
   
  Mindkét szakvezető jól összerakta a csapatát, az elején ugyanis főként egyéni akciók, betörések révén voltak eredményesek a felek, figurákból alig született pont. Mindkét gárda ügyelt a védekezésre, hol az egyik oldal, hol a másik állt jobban (10:6; 10:13), miközben a hazaiaknak meggyűlt a baja a végül tizenöt lepattanót is szedett Likárral. A második játékrész is magas színvonalú volt, azzal a különbséggel, hogy az izgalmas jelzőt elhagyhattuk, az akkortájt pompásan zárt – talán erőn felül is kosárlabdázott – VESC előbb 23:17-re, majd 32:19-re húzott el. Aztán kisvártatva „megállt a tudomány”, tripláik révén észhez tértek a hosszú gólcsendet tartott fővárosiak. A szünet után 38:40-nél már náluk volt az előny. Az egyetemisták egyre tompábbnak és lassúbbnak tűntek, de mert nagy szívvel tették a dolgukat, az utolsó negyedre 46:45-tel mentek. A záró felvonásban felváltva találtak be a gárdák, az utolsó öt perc előtt 50:50-et mutatott az eredményjelző-tábla.
   
  Bár a mieink a találkozón alig harminc százalékkal dobtak a mezőnyből – tizenhat triplakísérletükből csak egy volt jó – 54:50-re „megléptek”, ám a vendégek előbb kiegyenlítettek, majd a feszült végjátékban kiharcolták a sikert.
   
  Petőfi Áron: Furcsa érzések kavarognak bennem, mert bár nem vagyok csalódott, mégis úgy érzem, hogy ezek a pontok hiányoznak majd nekünk a végelszámolásnál. Az első félidőben jól játszottunk, az ellenfelet 58 ponton tartottuk, mégsem érdemeltünk győzelmet.
   
  forrás:veol.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink