Naptár

Betöltése

  Nem becsülik le őket

  2015. November 10.
  6 éve
   
  Kosárlabdázóink múlt héten megszerezték negyedik győzelmüket az NB I/B Nyugati-csoportjában, ahol már csak az ő mérlegük makulátlan. A jó szériában lévő, a veretlenségüket megőrző Kámán Tamásék legutóbb az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-nál diadalmaskodtak (76-91), úgy, hogy az irányítást végig kézben tartották. A soproniak jelenleg – két győzelemmel és két vereséggel – ötödikek a tabellán, de szeszélyességüket jelzi, hogy nyertek például a Motax-Concordia KC Pápa pályáján (56-66), ugyanakkor csúnyán leszerepeltek az MTK Törökbálint (90-52) és minap a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó (93-60) vendégeként.

  – Nem téveszt meg bennünket, hogy leendő riválisunk legutóbb nagy pofonba szaladt bele a Mecsekalján, meggyőződésem, hogy ellenünk nem adják olcsón a bőrüket – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Nehéz mérkőzésre számítok, ám reményeim szerint örülhetünk a Hűség városában. Mivel a soproni – az eredményei dacára ­– egy szervezett, jól felkészített, küzdő és harcos csapat, aligha lesz könnyű dolgunk ellenük. Meszlényi Róbert a szakvezetőjük, aki férfiválogatottunk szövetségi kapitányaként is dolgozott. Csapatként védekeznénk és támadnánk, mert úgy könnyebben őrölhető fel a vetélytárs. Az eddig mutatott játékunkra lehet és kell is alapozni. Ismét azon leszünk, hogy a mérkőzés elejétől kontrolláljuk az eseményeket. Pontos támadójátékkal és agresszív védekezéssel megfelelő távolságban tarthatjuk őket. Fontos, hogy minél tovább érvényesüljön az akaratunk, sok tiszta dobóhelyzetet alakítsunk ki és kevés ziccert és büntetőt hibázzunk.

  Mérész-edző ősszel elégedett lehet az övéi teljesítményével, játékával és akaratával, lévén, éles szituációban mind több elemet lát viszont a tréningeken gyakoroltakból. Sopronban is az eddig mutatott energiával és koncentrációval kosárlabdáznának. Ha így lesz, akkor az összecsapásba az is beleférhet, hogy annak hajrájában – ahogy az „lenni szokott”, a jelentős előnyük birtokában – csökken a figyelmük.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink