Naptár

Betöltése

  Nem borulhat a papírforma

  2017. Október 09.
  4 éve
   
  Kosárlabdázóink múlt héten megszerezték második szezonbeli győzelmüket – a Budapesti Honvéd SE ellen (83-70). A mieink egy ideig más dimenzióban iparkodtak, ám később a – már pontosabban célzott – sereghajtó a letámadásaival megzavarta őket. Az első félidőben hullámzóan teljesítettek Mérész Csaba vezetőedző tanítványai, akik nagy akarással kompenzálták a hibáikat, miközben az attakjaikból hiányzott az ötletesség, a vállalkozó-kedv. Az előnyét elherdált bakonyiak a fordulást követően néha görcsösnek tűntek (…tizenhét büntetőt rontottak el), még szerencse, hogy a hozzáállásukkal nem volt baj. Noha nem tudták megmutatni az igazi arcukat, az utolsó negyed elején végre a saját ritmusuk szerint pattogtattak, a produkciójuk gyorsabb és élvezetesebb lett. A hajrára alakult ki a legnagyobb különbség – amit főként a nagy szívüknek és a küzdőszellemüknek köszönhettek.

  Ezen sikerükkel feljöttek az ötödik helyre, eggyel előrébb, mint ahol a leendő ellenfelük, a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó állomásozik, Körtélyesi Gergelyékhez hasonló, kettő–egyes mutatóval. A Baranya-megyeiek előbb kikaptak a Miskolci EAFC-től (89-94, otthon), aztán megverték a Vasas Akadémiát (71-81, idegenben) és a Bonyhádi KSE-t (78-72, otthon). Soraikban Demeter Attila és Boris Krnjajski a kulcsfigura, ám mellettük a szerb Veljko Dragasevic, Berkics Bence, Antoni Csanád és Bíró Levente is képes jó megoldásokra.

  Mivel a pécsiek ősszel kifejezetten jól muzsikálnak, kitűnő, ám egyúttal nehéz csatára van kilátás. A szakmai főnökség ezúttal azt várja a veszprémiektől, hogy úgy teljesítsenek, mint legutóbb az első negyedben és a záró felvonás elején. Nagy kihívás lesz Hegedűs Gergelyék számára a fellépés, mert az általuk tisztelt rivális jó játékerőt képvisel – a helyiségnév-táblájukat elhagyva is képes meggyőző formára, vagyis, ha elkapják a ritmust, nagyon veszélyesek lehetnek. De a helyi kedvencek is komoly célokkal vágtak neki az idénynek. Emiatt az elsőtől az utolsó percig kell koncentráltnak lenniük. – Minden derbin a maximumot szeretnénk nyújtani – mondták a HOYA-mezesek, majd így folytatták: itthon egyszerűen nem veszíthetünk, ezért van rajtunk némi nyomás. A pécsieknél kiváló egyéni képességű sportolók vannak, akik kockázatot jelentenek. Szerintünk a védekezés lesz a kulcs. Tisztában vagyunk azzal, hogy mi számítunk favoritnak, de ez nem nyomhatja úgy teherként a vállunkat, hogy boruljon a papírforma.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink