Naptár

Betöltése

  Nem ilyen bemutatkozásról álmodtak

  2014. Október 18.
  7 éve
  Hoya-Pannon Egyetem Veszprém–B-Beton Bonyhádi KSE 65-85 (14-15; 24-18; 15-13; 12-39)

  Veszprém, 400 néző. Vezette: Török, Sabáli, Németh.

  Veszprém: Vertetics 13/3, Kováts, Kelemen, Kámán 19/6, Farkas 15. Csere: Czakó 8, Nagy, Takács 3/3, Gál 5/3, Novák P., Sipos 2, Novák B. Edző: Petőfi Áron.
   
  Bonyhád: Faragó 31/15, Lukács 16/9, Baki 7, Hegedűs 12, Tömösváry 10/3. Csere: Rutkai 4, Gébert 5, Verli, Kovács. Edző: Morgen Frigyes.
   
  Mindkét gárda nagy fordulatszámon kezdte a szinte teltházas ütközetet, más kérdés, hogy a mutatott produkció gyakran idény eleji volt. Ekkor a játékot sok pontatlanság és rossz dobás jellemezte. Mivel a mieink a negyedik percben még csak két szerzett pontnál jártak, az együttesét folyamatosan forgató trénerük időt kért. Ennek eredményeként az övéi is lábra kaptak, 2-7-ről 8-7-re módosították az állást. Farkas Attiláék tartották minimális előnyüket, de a küzdelmes negyed végén a vendégek egy triplával visszavették a vezetést. A veszprémiek a következő játékrész elejét megnyomták, a mérkőzés ezen szakaszában igazi közösségként funkcionáltak: mindenki próbált a másik keze alá játszani (22-15). Csakhogy a jó erőkből álló bonyhádiak tettek arról, hogy a párharc továbbra is szoros maradjon (33-32). A sok hibával tarkított, mindazonáltal lüktető első félidő végén Kámán Tamás triplája úgy kellett a vendéglátóknak, mint egy falat kenyér.
   
  Fordulás után is rögtön behullott egy hazai hárompontos, de az ellenfél ismét feljött egy pontra, vagyis minden kez-dődhetett elölről. A csata ezen részében Kámán vette hátára a csapatát, mégis Gáll Dominik távoli dobásával lett tízpontos a különbség a felek között (50-40). A forgatókönyv ugyanakkor nem változott, a bonyhádiak újra visszajöttek a mérkőzésbe. Az egyetemisták az utolsó felvonásban megint odatették magukat (56-48), ám az ellenfél nemhogy lemaradni nem akart, hosszú idő után átvette a vezetést (56-58). Ami ezután következett, azt jobb elfelejteni, helyesebben illik tanulni belőle: a veszprémiek teljesen szétestek, amihez nyúltak, az rosszul sült el, a mezőnyből összességében sokkal jobban dobó vetélytárs pedig a pálya minden szegletéből betalált.
   
  Petőfi Áron: A bonyhádiak bizonyították, hogy jó csapatuk van, különösen a hajrában játszottak szenzációsan. Meg-érdemelten nyertek, mégis 30 percig vezettünk ellenük. Már a találkozó elején éreztem, hogy fásultak vagyunk, ezzel együtt az első félidőben jól működött a védekezésünk. Talán jókor is jött ez a vereség, mert fejben van még mit tanulnunk. Persze tragédia nem történt, megyünk tovább, ám bizonyos dolgokat, így a rotációt helyre kell tennünk.
   
  fotó: veol.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink