Naptár

Betöltése

Nem lesz könnyű, de…

2015. Április 16.
9 éve
 
Miután Vertetics Ádámék az NB I/B Nyugati-csoport alapszakaszában ötödikek lettek, a másodosztályú kosárlabda-bajnokság 9-16. helyért zajló keresztjátékában először a „keleti-nyolcadikkal” mérik össze az erejüket. A nyitó találkozót a Heves-megyeiek pályáján bonyolítják le, ahol a hazaiak az idei kiírásban többek között a „keleti-második” Debreceni EAC-t is felülmúlták. A vetélytárs az oroszlánbarlangjában hét–négyes mérleget produkált az alapszakaszban, amit összességében kilenc–tizenhármas mutatóval zárt (a mieink az első kört tizenkettő–tízzel fejezték be). Az egrieknek egyébiránt az utolsó fordulóban nyerni kellett a Mercedes-Benz Gyár KA-nál, ám az üdvösséghez az is kellett, hogy a Tehetséges Fiatalok-Budapest két vállra fektesse a Budapesti Honvéd SE-t, aztán az Óbudai Kaszások kétszeri hosszabbítás után kikapjanak a Szolnoki Olaj KK II.-től.

– Az alapszakasz végén ellentétes utat jártunk be a bakonyiakkal, amíg mi a hajrában váltottunk jegyet a középházba, addig ők az utolsó pillanatban maradtak le a felsőházról – mondta Váczi Péter, az egriek szakvezetője. Ismerjük leendő riválisunkat, tudjuk, hogy erős játékoskerettel rendelkeznek, a csata első felvonását mégis hozni akarjuk. Azonban egy hét múlva a királynék városában is helytállnánk. Tisztában vagyunk Kámán Tamásék képességeivel. A küzdelem esélyesei nem mi vagyunk, ám szeretnénk papírformát borítani.

Az egyetemistáknak nem teljesült az álma, lemaradtak az 1-4. helyről, emiatt az alapszakasz zárásakor szomorúak és csalódottak voltak. – Akkor kicsit összezuhantunk, de meggyőződésem, hogy azóta túltettük magunkat a történteken: a héten már jó hangulatban teltek a gyakorlásaink – jegyezte meg Mérész Csaba vezetőedző. Szerencsére a sorainkban mindenki hadra fogható, így megyünk tovább az úton. Előretekintünk. Remélhetőleg a zajló sorozatban siker koronázza immár második elképzelésünket és a végelszámolásnál ott leszünk a kilenc-tizedik besorolásért vívandó találkozón. A közelmúltban – nagyvonalakban – már visszakaptam azokat a dolgokat, amiket korábban kértem, bízom benne, hogy ez a folytatásban is így lesz. A napokban tovább csiszoltuk a produkciónkat, hogy a védekezésünk agresszívabb és a támadójátékunk hatékonyabb legyen. Nem lesz könnyű, de összesítésben túljutnánk az egrieken, tehát az első derbin olyan eredményt érnénk el, ami a visszavágó előtt bizakodásra ad okot.

Kováts Viktorék tavaly ilyenkor ötödikek lettek a középső csoportban, ami számukra összesítésben a tizenharmadik helyet jelentette. Idén ennél előrébb lépnének. Az egriek elleni visszavágót április 24-én (péntek, 19 óra) rendezik a Vetési gimnáziumban. A továbbjutó a Falco KC Szombathely II.–Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK párosítás nyertesével néz farkasszemet.
 
Fotó: veol

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink