Naptár

Betöltése

Nem lesz sima derbi…

2018. Január 09.
6 éve
 
A mieink múlt héten, a naptár szerinti első fordulóban hazai sikerrel köszöntötték az új évet, dicséretesen küzdve és a taktikát nagyvonalakban megvalósítva múlták felül az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t (83-61). A kisalföldiek ugyan próbálták megnehezíteni az új szerkezetű, illetve esélyesebb csapatunk dolgát, ám Körtélyesi Gergelyék már az elején jól megszervezték a védelmüket. A támadásokba mindazonáltal csúsztak hibák, de a közeli és távoli rontások nem befolyásolták különösebben a mérkőzés képét, lévén, kevés ponton tartották az ellenfelet. A kiírásban idegenben még nyeretlen Rába-partiak időnként kihasználták a helyi kedvencek megingásait, aztán a nagyszünet után – ha nem is teljes fordulatszámon, viszont – beindult a bakonyi henger. Ekkortájt egységesebbnek, elszántabbnak és energikusabbnak tűntek a HOYA-mezesek, így a záró negyedben a kezükben érezhették a találkozót: biztosan őrizték az előnyüket.

A második helyen – tíz–hármas mutatóval álló – Hegedűs Gergelyék ősszel már összefutottak a leendő vetélytárssal, akkor a Vetési gimnázium tornatermében 83-70-re nyertek. Az egyetemisták védőmunkájára azon ütközet során sem lehetett panasz, a szemük előtt bátran lebeghetett a győzelem. A szóban forgó összecsapáson sem alakítottak csúcsformát, az előadásuk néha görcsössé és döcögősé vált, csakhogy a problémáikat akarással kompenzálták. Látványos kosárlabda helyett becsülettel harcoltak. A hajrára alakult ki a legnagyobb különbség, amit főként a szívüknek, a küzdőszellemüknek köszönhettek.

A fővárosiakat most sem lesz könnyű feltartóztatni, mert noha – kettő–nyolcas mérleggel – sereghajtók, a tizennegyedikek, azonban december közepén a Miskolci EAFC-vel (56-67), míg legutóbb a Knipl Kft. Bonyhádi KSE-vel (64-87) bántak el. Ha mindez nem lenne elég, ezen diadalokat „vidéken” érték el. A Stefán Dávid, Tóth Bence, Máté Márk és Kováts Róbert nevével fémjelzett együttes korábban, általában vállalható vereségeket könyvelhetett el. Állítólag hiába vannak jó képességű sportolóik, kiváltképp a csapategységükre lehetnek büszkék.

– Nem téveszt meg bennünket a piros-feketék aktuális pozíciója, ha kicsit is „hátradőlünk ellenük, nem figyelünk oda a történésekre, akkor megüthetjük a bokánkat – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Bár az előző viadal alkalmával támadásban és védekezésben is megfelelő teljesítményt nyújtottunk, azért némi hiányérzet maradt bennünk. Képesek vagyunk a múltkorinál jobban is kosárlabdázni. A valós tudásunk szerint adnánk elő szerdán; ezúttal is meg kell találnunk a gyűrű felé vezető utat, ám a dobóformánk mindig javulhat: az eddiginél is hatékonyabb attakokra lesz szükségünk. Természetesen a védekezés hétközben is kulcskérdés lesz, annak keménynek, valamint agresszívnek kell lenni, így a másik oldalon kiütközhet a tanácstalanság. Bizonyítanánk azt is, hogy összetartó társaság a mienk. Amennyiben a srácok jól összpontosítanak, példás mentalitással pattogtatnak, kivitelezhetik a pestiek elleni taktikát, sok minden az elképzeléseink mintájára alakulhat. Fegyelmezetten, de valahol mégis felszabadultan kellene játszanunk, vagyis törekszünk előtérbe tolni a saját játékunkat.
 
Fotó: vehirsport
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink