Naptár

Betöltése

Nem szurkolónak érkezik

2014. Július 16.
9 éve
– Tényleg várom, hogy bemutatkozhassak új sportköröm színeiben, illetve az itteni szurkolóknak. Félsz persze nincs bennem, inkább egyfajta drukk. Már csak amiatt is, mert Veszprémben szinte mindenben szeretnék fejlődni – hang-súlyozta a főként hármas poszton használható 23 éves játékos (195 centi, 94 kiló), aki mindazonáltal a négyes helyen sem mozog idegenül.

Miután Sipos Ádám Körmenden látta meg a napvilágot, „kosaras-nyelven” szólva, törvényszerűnek tűnt, hogy idővel a palánkok környékére keveredik. Tíz évesen már a vasiak korosztályos együttesében pattogtatott, s kiváltképp Németh Istvánra nézett fel. Ám nem csak játszott, időnként az ottani B-középben is hallatta hangját. Tizenegy éve a lelátóról, drukkerként köszönthette a bajnokságot nyert körmendi „félisteneket”, akik a döntőben a kaposváriakat múlták felül. Később Szombathelyen folytatta középfokú tanulmányait, ám továbbra is szülővárosa gárdáját erősítette. Aztán Pécsett lett egyetemista, előbb az élvonalbeli PVSK U23-as csapatának, majd egy év múlva az NB II-ben szerepelt PTE-PEAC tagja lett. Velük jutott fel az NB I/B Nyugati-csoportjába, ahol több mérkőzésen tört borsot a veszprémiek orra alá. Az előző szezon alapszakaszában tizenegy és tizenöt pontot szórt Vertetics Ádáméknak. Noha csak egy fél év választja el attól, hogy épületgépészként diplomázzon, ő úgy döntött: a királynék városában íródjon tovább a karrierje. Ahol idővel műszaki menedzsernek tanulna.

– A Mecsek-aljai városhoz is kötődő Petőfi Áron vezetőedzővel már februárban értekeztünk arról, hogy mit szólnék, ha a veszprémi műhely megkeresne – emlékezett vissza. Bevallom, a válaszon sem akkor, sem később nem hezitáltam, úgy voltam vele, szívesen kipróbálnám magam itt. Jóllehet szép emlékek kötnek a baranyai megyeszékhelyhez. Korábban szó volt arról is, hogy a csapattársammal, Koller Tamással érkezem Veszprémbe, de ő végül a bajaiak ajánlatát fogadta el. Meggyőződésem, hogy egy remek képességű alakulathoz köteleztem el magam, ahol a játékoskeret még tovább erősödhet. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ott lehetünk a blokk négy legjobb csapata között.

A sportoló a legutóbbi idény alapszakaszában 16,6, míg rájátszásában 13,8 pontot átlagolt, s mérkőzésenként volt nyolc lepattanója is, amit a „túlórában” kilencre tornászott fel. Ezen mutatókkal a csoport élmezőnyében foglalt helyet, a derbiken játszott idő kategóriában pedig – majd’ 37 perccel – első lett. Találkozónként több mint két labdát szerzett, a Bajai Bácska FKE-nek például 27 pontot dobott, a rendkívül fiatal pécsiek mégis utolsók, 24. helyezettek lettek, úgy, hogy a teljes évadban csupán két bajnokit nyertek meg – huszonnyolc vereség mellett.

A kosárlabdázó nyáron szeretne megismerkedni a Balaton-parttal, s a szabadidejében a Bakonyban is túrázna.
– Bár csak augusztus 10-én kezdődik az erőgyűjtés, már két hete Veszprémben időzök, a 18 éves fiatalok tréningjein veszek részt. Pécsett én voltam az, aki megpróbált valamiféle tudást átadni a társaknak, ám itt más lesz a felállás, én fogok tanulni a rutinosabb sportolóktól. Bízom benne, hogy a bő játékoskeret egészséges versenyhelyzetet teremt. Nekem kihívás lesz ennyi jó játékossal együtt dolgozni, ám értelemszerűen a legjobbat akarom kihozni magamból. Mint mondtam, sok mindenben szeretnék továbblépni, leginkább a gyorsaságomon javítanék, s a jelenleginél atlétikusabb felépítésre is vágyom. Nem az a fontos, hogy a fellépéseinken mennyi pontot dobok majd, hanem, hogy a csapat – persze ha lehet, akkor a hathatós közreműködésemmel – minél többször nyerjen.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink