Naptár

Betöltése

Nem térnének le az útról

2018. Január 11.
6 éve
 
Kosárlabdázóink szerdán a Budapesti Honvéd SE otthonában nyertek, s ami még fontosabb: a valós képességeiknek megfelelően pattogtattak, talán az évad eddigi legjobb teljesítményével szolgáltak (78-101). A hazaiak csak rövid ideig tudtak kellemetlenkedni, a kintről jól célzott egyetemisták idővel dominálni kezdtek. Odatették magukat, nem tévesztette meg őket a sereghajtó tabellán elfoglalt pozíciója. Ugyan a nagyszünet után többperces gólcsendet tartottak, de mert a védekezésükkel nem volt gond, a kezükben volt az irányítás. Később tovább javult a dobóformájuk, és a történéseket élvezve, sikeres támadást intéztek a százpontos határ eléréséhez.

A bakonyiak és az észak-alföldiek rövid időn belül kétszer is összecsapnak, először a másodosztályban, majd tizenhetedikén a dr. Hepp Ferenc emlékkupa negyeddöntőjében, az ottani Continental Arénában, ahol a győztes jegyet vált a négyes fináléba. Azonban egyelőre maradjunk a bajnokinál. Körtélyesi Gergelyék tizenegy–hármas mutatóval fogadják az őket kilenc–négyes mérleggel követő „cápákat”, akikkel a liga – szeptember végi – nyitányán, idegenben már viaskodtak. Akkor a párharc elején a mieink remek tempót diktáltak, egy ideig minden arról árulkodott, hogy Kovács Somáék nagyobb játékerőt képviselnek. Csakhogy a folytatásban mind több lehetőséget puskáztak el, a sok kihagyott dobás pedig megbosszulta magát: az ellenfél átvette a vezetést. A veszprémiek előadásából hiányzott az összhang, a sportolók nem értették meg egymást a pályán. Hiába fékezték meg a vetélytársat csapatszintű védekezéssel, a túloldalon rossz döntéseket hoztak. A második félidőben gyengén muzsikáltak, képtelenek voltak érvényesíteni az akaratukat, s elillant az önbizalmuk is. A hajráig így is hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, ám a hazaiak a végén jobban koncentráltak, illetve a mezőnyből pontosabban dobtak (74-69).

A nyírségiek legutóbb kikaptak az immár hetes győzelmi szériánál járó Vasas Akadémiánál (82-73), de előtte négyszer nyertek. A Srdan Stojanovic, Czura Attila (…a teljes csoport legjobb pontszerzője), Bús Iván (…második az összesített gólpassz-adók listáján) és Nagy Krisztián (…vezeti a védő- és összes lepattanó rangsort) tolta együttes odahaza félelmetes – hét diadal, nulla vereség –, viszont vendégként csak kettő-négyet tud felmutatni.

A veszprémiek a minap érzékeltették, hogy nagyvonalakban mire képesek, de így is keményen dolgoznak tovább. A szerdai játék alighanem hitet és önbizalmat adott nekik, a fölényes győzelem jót tett a lelkeknek. Ennek révén tovább épülhet a csapategységük. Egy biztos, jó úton járnak, ugyanakkor nincs idejük lazítani, mivel nyakukon az újabb erőpróba. Fizikailag megterhelő mérkőzés előtt állnak (…legalábbis a jelek erre utalnak), amin bizonyítanák, miszerint a közösségük jól felkészített, szervezett és ütőképes. Amennyiben sikerül megvalósítaniuk az elképzelt taktikát, meglephetik és felőrölhetik az erős másik oldalt. Van bennük annyi, ami bizakodásra ad okot. Bátran kosárlabdázva sokat kihozhatnak magukból – kihasználhatják az ellen gyenge pontjait.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink