Naptár

Betöltése

NKA – Veszprém 78:70

2021. December 04.
2 éve
Otthoni, Baja elleni győzelme után a Veszprém Kosárlabda Klub Pécsre látogatott, hogy a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csapatával is összemérje az erejét.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 11. forduló
NKA Pécs – Veszprém Kosárlabda Klub 78:70 (17:16, 28:16, 12:19, 21:19)
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia
Játékvezetők: Szalai Zsolt, Benedek Zoltán és Földesi Ádám
 
NKA: Meszlényi 9/6, Rátvay 19, Bíró 8/3, Benke 9/3, Djordjevic 13/3. Cserék: Váits 7/3, Kocsis 8, Kollár, Scherer 3/3, Lados 2, Herger. Edző: Ivica Mavrenski
 
Veszprém: Madár 27/21, Tóth 6, Szabó 9/3, Dukic 9/6, Glatz 2. Cserék: Horváth 10/6, Dancsecs 7/6, Birkás. Edző: Martin Blaho
 
Részletes statisztika ezen a linken található, a találkozó pedig itt nézhető vissza.
 

Tudósítás
 
A találkozó Benke közeli kosarával indult, majd Madár a második triplakísérletéből már betalált. A következő perceket főként pontatlan dobások jellemezték. Ebből az időszakból a pécsiek jöttek ki valamelyest jobban (5. perc: 8:6). Aztán feljavulni látszott a Veszprém játéka, és Dukic hármasa egalizálta az állást. A vezetést azonban nem tudták átvenni a vendégek, Rátvay révén a vendégekhez került vissza a fór, amelyen Szabó tudott faragni. A bakonyiak támadójátéka továbbra is akadozott, amit Váits használt ki egy könnyű kosár formájában. Madár és Glatz sikeres büntetői azonban minimalizálták a negyed végére a különbséget (10. perc: 17:16).
 
A második etap elején villámrajtot vett az NKA, és egy 8:0-s rohammal kilencpontos előnyre tettek szert. Időt is kért gyorsan Martin Blaho mester (12. perc: 25:16). Horváth triplája nagyon jókor jött, egyből a megbeszélés után, ám kivédekezni nem sikerült a hazaiak támadását. Madár követte azonban Horváth példáját, csak még távolabbról talált be. Ennél az ötpontos különbségnél azonban nem sikerült közelebb kerülnie a vendégeknek, sőt Djordjevic ziccere révén inkább távolodtak a vendéglátók. Tóth hiába volt pontos mindkétszer a vonalról, Lados középtávolija, majd Kocsis és Rátvay közelije is a helyére került, így már több mint tíz volt közte (16. perc: 35:24). Pályára került ekkor Dancsecs, valamint a térdműtétje után visszatérő Birkás is, ám sem elől, sem hátul nem következett be javulás a piros-szürkék játékában. Dukic hármasán és Madár Tóthnak adott szép gólpasszán kívül az Akadémia játékosairól szóltak ezek a percek. A félidő utolsó minutumának kezdetén Madár hármasa tizenegyre csökkentette a hátrányt, ám Rátvay betörése szertefoszlatta az abbéli reményeket, hogy a nagyszünetre egyszámjegyű legyen csak a különbség (20. perc: 45:32).
 

A második félidő sem indult jól, előbb Kocsis talált be közelről, majd Bíró távoltól. Szabó hármasa, majd kettő plusz egyes játéka nagyon kellett, hogy ne nyíljon ki jobban az olló. Majd egy jó védekezés és egy Madár tripla következett, ami után már a hazaiak kértek időt (24. perc: 52:41). A Veszprém védekezése összeállni látszott, ám elől még sokszor volt pontatlan a játék, azonban szépen lassan sikerült tíz pont alá jutnia a vendégeknek. Megérezve a lehetőséget kapkodóvá váltak a vendégek támadásai, így nem tudtak tovább közeledni (28. perc: 54:45). Horváth hármasa aztán megtörte a pontcsendet, majd Dancsecs is bedobott egy triplát. Túl sokáig azonban nem volt háromegységnyi a különbség, ugyanis Meszlényi faulttal együtt is bedobta, és a büntetőt sem hibázta el (30. perc: 57:51).
 
Az utolsó tíz perc Horváth és Tóth dupláival indult, ezzel már csak két pont volt az NKA fórja. A lehetőség kapujában azonban ismét kapkodni kezdett a bakonyi alakulat, amit gyors négy ponttal büntetett a hazai együttes, így Martin Blaho időt kért (33. perc: 61:55). A távolság azonban továbbra sem csökkent, sőt három ponttal nőtt, egészen Madár sikeres távoli kosaráig. Az utolsó négy percre még mindig hatpontnyi előnye volt a Rátgéber Akadémiának, ami egy perccel később már jekentős, tizenegy volt. Jött is az újabb vendég időkérés (37. perc: 71:60). Dancsecs faulttal együtt bedobott triplája visszahozta a veszprémi reményeket. Az utolsó két percnek hatpontos különbségnél vágtak neki a felek, ám Horváth hármasa kimaradt, míg Meszlényié bement. Az utolsó perc kezdetén Madár jó triplája még adhatott némi bizakodásra okot, ám Rátvay közelijével eldőlni látszott a meccs. A hátralévő 30 másodpercben már kosár nem született, így az NKA szinte végig vezetve nyerte meg a találkozót (40. perc: 78:70).
 

Nyilatkozatok
 
Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Az első félidőben agresszíven, keményen játszottak a vendéglátók, mi ebben elmaradtunk tőlük. A nagyszünetben próbáltunk ezen változtatni, ami egy ideig sikerült is, a harmadik negyedben jól játszottunk. Sajnos túl sok üres triplát hibáztunk el. Gratulálok a pécsi csapatnak a győzelemhez!
 
Ivica Mavrenski, az NKA vezetőedzője: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg egy kemény, erős ellenféllel szemben! Az első félidőben nagyon jól játszottunk, aztán a vendégek visszajöttek a meccsbe, de a végjátékban jobbak voltunk és mi győztünk. Sok sikert kívánunk a Veszprémnek a folytatásra!
 
 
Fotók: Rébay Viktor, ratgeberakademia.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink