Naptár

Betöltése

  Nyernének a hidak városában

  2018. Január 25.
  4 éve
   
  Kosárlabdázóink előbb az NB I/B Piros-csoportban, majd a dr. Hepp Ferenc emlékkupa negyeddöntőjében kaptak ki a Nyíregyháza Blue Sharks-tól, utóbbi „zakó” azt jelentette, hogy az ellenfél váltott jegyet a négyes fináléra (78-65). Az észak-alföldi fellépésen a veszprémiek a sérült Körtélyesi Gergelyt és Pável Dánielt, illetve a gyermeke születése miatt Nebojsa Pavlovicot is nélkülözték, ám a vetélytárs néhány nappal korábban, a Vetési gimnázium tornatermében is nyertek (60-70). Ha rövidek akarunk lenni: a bakonyiak a másodosztály rangadóján nem tudtak a saját ritmusukban játszani és gyenge dobóformával szolgáltak. A támadás-befejezésekkel már az elején akadtak gondok. A pályán nagy küzdelem zajlott – időnként szikrázott a levegő –, az egy-két pontos vezetésért is vért kellett izzadni, de a felek gyakran hoztak rossz döntéseket. A mieink elszántsággal kompenzálták, hogy képtelenek élvezetes „műsorral” kiszolgálni a híveiket, aztán fordulás után – mikor összeállt a védekezésük – érvényesítették az akaratukat. A záró negyedet mégis tizenkét ponttal hozták a Hegedűs Gergelyéket a bajnoki nyitányon is elpáholt, egy nulla–tizenhetes rohamot vezényelt nyírségiek, köszönhetően annak, hogy a helyi kedvencek leblokkoltak: az attakjaik bátortalanná és vérszegénnyé váltak.

  A tabella második helyén – tizenegy–négyes mérleggel – álló Helmeczi Andrásék ezúttal azokhoz a békésiekhez látogatnak, akiket ősszel mattoltak a királynék városában (92-67). Azon az összecsapáson nem kellett túlzottan izgulni, a hazaiak megérdemelten diadalmaskodtak. Akkor, ha a veszprémiek megfelelően koncentráltak, összekapták magukat, újítani tudtak a jó képességű riválissal szemben. A másik oldal egy ideig próbált szívósan tapadni a mieinkre, a dolgukat megkönnyítette, hogy a csapatunk pontatlan volt, s a kohézió elmaradása is okozott kisebb-nagyobb problémákat. Kovács Somáék a nagyszünetet követően rátettek egy lapáttal az addigi teljesítményükre, magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak: a korábbinál több energiát mozgósítottak. Emiatt aztán gyorsabb és lendületesebb lett a játékuk, tíz, majd húsz ponttal húztak el. A veszprémiek előadásában a védekezés volt a kulcs, így tudták fokozni az iramot – a végén jól és nagy erőbedobással pattogtattak.

  A tizenegyedik pozícióban lévő békésiek a zajló szezonban, idegenben még nyeretlenek, de odahaza hat–kettes mutatóval bírnak, csak az Oroszlányi SE Lions (90-98) és a Miskolci EAFC (80-104) járt túl az eszükön. Soraikban Koma Dánielre (…a teljes csoport értékindex kategóriájában első, a pontszerzőknél második, míg a támadólepattanó szedésben harmadik), Kertész Dánielre (…a liga legjobb gólpassz-adói között második), a szerb Danijel Krsticre és Nagy Balázsra érdemes odafigyelni. Persze azt sem szabad elhallgatni, hogy a HOYA-mezesek idegenben csupán négy–hármas számsorral állnak, ami nem igazán félelmetes…

  – Nincs idő rágódni a múlton, igaz, tanultunk a vereségekből, megkerestük azok okait – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Szó sincs arról, hogy rossz szériában lennénk, ám az is biztos, hogy most harcosan és csapatként kell játszanunk, mert máskülönben nem leszünk képesek kontrollálni az eseményeket. A helyzetünket nem könnyíti meg, hogy Körtélyesi még fájlalja a derekát, míg a vállsérülést szenvedett Pávelre biztosan nem számíthatok. Ezzel együtt nyerni szeretnénk. Tisztában vagyunk azzal, hogy komoly hullámvölgyek aligha férnek bele a produkciónkba.

  A küzdőszellem ezúttal is átsegítheti a gárdát a megpróbáltatásokon. Tompán nem lehet játszani, kell a dinamika, ám felpuhult védekezéssel is nehéz lesz labdába rúgni. – Támadásban sok energiát aktivizálnánk, de hátul is temérdek munkát fektetnénk be, hogy uraljuk a gyűrű alatti területeket, hogy ne kapjunk könnyű kosarakat. Az önbizalom sem hiányozhat belőlünk, mert úgy könnyebben kerekedhetünk az ellen fölé – tették hozzá a veszprémi sportolók.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink