Naptár

Betöltése

  Paksról Veszprémbe

  2019. Június 07.
  3 éve
   
  A hátvéd és bedobó poszton is használható Medve Máté a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém első nyári szerzeménye, a harminc esztendős kosárlabdázó összesen kilenc évadot húzott le az előző állomáshelyén, az Atomerőmű SE-nél – velük hajdanán A-csoportos bajnoki címet is szerzett.

  A kettes és hármas poszton is bevethető sportoló (193 centi, 93 kiló) egykoron a Budapesti Honvéd SE-től igazolt a paksiakhoz, ahol előbb három, majd hat szezont töltött. A második idényében a Tolna-megyeiekkel megnyerte az NB I-es pontvadászatot. Közben egy-egy évad erejéig pattogtatott a Kaposvári KK-ban, a Jászberényi KSE-ben, illetve a Factum Sport Debrecenben. A Szegeden született játékos korosztályos válogatottként – 2007-ben – alapembere volt az U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon nyolcadik helyen végzett nemzeti együttesnek. A kitűnőség a minap meghatódva búcsúzott a piros-kékek híveitől: „…a szívem egy része mindig paksi marad, hiszen itt volt szerencsém átélni az életem legjelentősebb pillanatait”. A legutóbbi kiírásban is oszlopos tagja volt az élvonalbeli alakulatnak, lévén, az alapszakaszban húsz, a középszakaszban és a rájátszásban pedig kilenc mérkőzésen lépett pályára. – A társaim mindig és minden helyzetben számíthattak rám. Fontosnak tartom az egymás, a sport és a munka iránti tiszteletet, az ezekkel szembeni alázatot. Mindenütt fáradhatatlan munkával, valamint töretlen lelkesedéssel próbálom meghálálni a szurkolók bíztatását – mondta.

  Mint megtudtuk: az NB I/B idei ezüstérmesének elöljárói gőzerővel dolgoznak azon, hogy tovább építsék a játékos-keretet, ugyanakkor a legnagyobb erősítésnek azt tartják, hogy a tavasszal látott társaság magja, jelentős része együtt marad, vagyis sok távozóról aligha kell majd hírt adnunk.
   
  Fotó: Telepaks Médiacentrum

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink