Naptár

Betöltése

Passzold a kérdést!

2019. Szeptember 18.
4 éve
Egy cikksorozat indul weboldalunkon, amelynek keretében egyesületünk tagjai tehetnek fel egymásnak öt komoly és/vagy kevésbé komoly kérdést a kosárlabda és a világ dolgaival kapcsolatban.
Az első ilyen jellegű interjú „áldozati” szerepét Naményi Miklós, a Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezető igazgatója vállalta el, hogy válaszoljon a weboldal szerkesztőinek, majd ő passzolhasson kérdéseket valakinek.
 
– Mi a legelső emléke a kosárlabdával kapcsolatban?
 
– Anno, 1983 őszén, az akkori testnevelő tanárunk, Somogyi István a kezembe adott egy kosárlabdát és megkért, hogy dobjak egyet a gyűrűre. Aztán azt mondta, hogy vár 14.00-kor az első kosárlabda edzésre. Akkor dőlt el minden. Attól az edzéstől kezdve pedig rengeteg emlék tornyosul fel bennem, melyek a kosárlabdához köthetők. Ami csodálatos, hogy azok közül a társaim közül, akik szintén ott voltak azon az edzésen, a mai napig két ember, illetve rá egy-két évre hozzánk került csapattársak közül még kettő-három, akikkel napi szinten tudunk egymásról és gyakorlatilag testvéri kapcsolat fűz össze minket.
 
– A játékoskori önmaga kihez hasonlított leginkább a csapat mostani tagjai közül?
 
– Minden játékos egy. Nincs két ugyanolyan, mindenki másban kiemelkedő. Ráadásul az én időmben játszott kosárlabda nagyon messze van a maitól.
Ha fizikálisan, posztot tekintve akarom megmondani, akkor Madár András. Játékából a kinti, szemtelenül elvállalt dobások. Bandi persze összetetteb játékos, mint én voltam. Nekem, a volt csapattársaim szerint égetett a talaj a hárompontoson belül.
Ha a mentális részét nézem, akkor Völgyi Marci. Nekem egy meccs akkor ért véget, amikor lefújták. Hittem benne, hogy bármilyen eredményt, bármennyi idő alatt meg lehet fordítani.
 
 
– Mi az a három legfontosabb dolog, amely az Ön számára fontos, hogy meglegyen a klub játékosaiban?
 
Győztes alkat legyen. Számomra ez azt jelenti, hogy nyomás alatt, stresszhelyzetben tudja kihozni magából a maximumot.
Alázattal viseltessen egy közös célért. Ne a saját statisztikáját böngéssze a meccs után, hanem a csapattársak és a csapat sikerének örüljön. Egy elveszített mérkőzés után bármit is gondol, az első mindig az legyen, hogy ő mit tehetett volna máshogy, többet, jobban!
Higgyen az örök fejlődésben. Azt tanultam, hogy minden csapat olyan erős, amilyen erős a leggyengébb láncszem. Ha valaki hisz abban, hogy mindig tud jobb lenni és ezért tesz is és egy olyan csapatod van, ahol mindenki ilyen, akkor tied a legerősebb láncsor!
 
– Milyen lesz ez a kosárlabda egyesület tíz év múlva?
 
– Tíz évvel ezelőtt, amikor kettő (!) utánpótlás csapatot irányítottunk Mérész Csabával, akkor már azt tervezgettem, hogy 10 év múlva A csoportos alakulatot faragunk az akkor NB I/B-s csapatból. Majdnem bejött.
Hogy 10 év múlva milyen lesz ez az egyesület, határozott vízióm van. Amit most elmondok, biztos, hogy sokan megmosolyogják. Egy önfenntartó sportvállalkozás, befektetőkkel a háta mögött, piaci alapokon fogja az utánpótlás-nevelést ellátni és a felnőtt csapatot versenyeztetni. Az, hogy a felnőtt csapat a magyar bajnokságban, illetve európai kupában hol fog szereplni, kizárólag a helyi kosárlabda sport érdekei fogják befolyásolni. Az biztos, hogy sok-sok elit kosárlabdázó fog kikerülni a tíz év alatt a veszprémi kosárlabdázásból.
 
– Miért van az, hogy manapság már többet van teniszütő a kezében, mint kosárlabda?
 
– Egyszerűen egészségügyi okai vannak. Nem annyira megterhelő az ízületeim számára, mint a kosárlabda. A másik, hogy a teniszben még érzek annyi erőt magamban, illetve kellően keveset tudok még belőle, hogy fejlődjek. És ez fontos számomra!
 
+1 – Kinek passzolja a saját kérdéseit?
– Mérész Csaba vezetőedzőnek.
 
Az, hogy mik voltak Naményi Miklós kérdései a vezetőedző felé, és a mester mit válaszolt rájuk, a következő cikkünkből kiderül.
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink