Naptár

Betöltése

  Passzold a kérdést!

  2020. Február 27.
  3 éve
  „Passzold a kérdést!” című cikksorozatunkban egyesületünk tagjai tehetnek fel egymásnak öt komoly, vagy esetleg mulatságos kérdést a kosárlabdasport, valamint a világ dolgaival kapcsolatban. Ezen a héten Simon Márton tett fel öt kérdést másodedzője, Baksa Szabolcs számára.
   
  - Milyen érzés edzőnek lenni abban a csapatban, ahol régen játékos voltál?
  - Amikor 2012-ben felvettek egyetemre Budapestre, és tudtam, hogy csapatot váltok, beszéltem Kováts Vityával, akivel akkor csapattársak voltunk, és Ő azt mondta akkor, hogy el tudna képzelni engem később itt Veszprémben akár edzőként. Amikor a nyáron Naményi Miki megkeresett, rögtön ez az emlék jutott eszembe. Nagyon jó érzés, hisz játékosként is nagyon szerettem ehhez a közösséghez tartozni, és ez most sincs másképp. Megtisztelő és egyben nagy kihívás is számomra, hogy most már edzőként segíthetem a nevelőegyesületemet, hogy nagy dolgokat vigyünk véghez.

  - Mi volt a legjobb dolog a vezetőedzői státuszod alatt?
  - Ez nem egyszerű kérdés, mert egy nagyon nehéz szituációban kellett a csapatot felráznom, és megpróbálni kirántani magunkat a gödörből. A Honvéd ellen mutatott játékunk képe azt gondolom, pozitív visszaigazolás volt az elvégzett munkánkra, mert pár fáradtságból fakadó hibán ment csak el a meccs, a küzdés végig rendben volt. A legjobb dolog számomra ez volt, hogy a játékosok, a vezetők, és Nikola Lazic is végig bízott bennem, és mindent megtett a győzelemért.
   

  - Ha van, melyik a kedvenc NBA csapatod, és miért?
  - A kedvenc NBA csapatom a 2008-2013-ig fennálló Boston Celtics volt Kevin Garnettel, Paul Pierce-szel, Ray Allennel és Rajon Rondoval, Doc Riversszel a padon. Személy szerint azóta sem láttam olyan sokoldalú, kompetitív kosárlabdát játszó NBA csapatot, amely ráadásul ligaelit védekezést is produkált. A mai NBA-ben nincs kedvenc együttesem, játékosokat kedvelek inkább, mint Leonard, Doncic, vagy Aaron Gordon.

  - Milyen zenét szeretsz?
  - Leginkább hip-hop zenét hallgatok, de ahogy "öregszem" egyre inkább mindenevővé válok zenei téren. Persze az abszolút kedvenc Eminem. Kisgyerekkorom óta die hard Eminem fan vagyok.
   
  - Van valami hobbid?
  - Tulajdonképp abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a hobbim a szakmám is egyben, tehát a kosárlabda. Szabadidőmben viszont szívesen olvasok könyveket, nézek sorozatot vagy filmeket és sétálok a kutyámmal.

  - +1: Kinek passzolod a kérdéseidet?
  - Guntis Sipolinsnak szeretném passzolni.
   

  Az, hogy mik voltak Baksa Szabolcs kérdései, illetve mik voltak Guntis Sipolins válaszai, a jövő heti cikkünkből kiderül.

   

  Következő mérkőzés

  K

  Veszprém
  VS  Phoenix-MT Fót

  2023. 03. 25.

  Korábbi mérkőzés

  V

  BKG Príma Akadémia
  VS  Veszprém

  123 - 74

  2023. 03. 19. 17.00

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink