Naptár

Betöltése

Pécs - Veszprém 94:82

2021. Január 24.
3 éve
Két hét kihagyás után játszott újra mérkőzést a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, ezúttal a PVSK-CARGATE ellenfeleként, Pécsett, január 24-én, 19:00-tól a Lauber Dezső Sportcsarnokban, továbbra is zárt kapuk mögött.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 17. forduló:
PVSK-CARGATE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 94:82 (26:23, 21:23, 26:25, 21:11)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés.

PVSK: Bíró 25/6, Lakatos, Meleg 25, Carev 13/3, Ralf 11/3. Cserék: Bor 5/3, Heimann, Rátvay 15. Edző: Rab Gyula

Veszprém: Szücs 4 , Madár 15/12, Orgona 17/6, Szabó 15/3, Dukic 28/15. Cserék: Sipos 2, Birkás 1, Futó, Glatz.  Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást nem sikerült elhoznunk, amit ellenfelünk ki is használt, egy duplával nyitották a találkozót, míg a másik oldalon Dukic távolija pattant le a gyűrűről. Ezt követően ismét a vendéglátónk volt eredményes, ezúttal egy középtávolival. Erre Szabó passzából Orgona triplája volt a válasz, majd jó védekezésünknek köszönhetően meg is szereztük a labdát. Nem tartott sokáig az örömünk, a labda ismét csak a gyűrűn landolt. Habár a következő támadásban nem hibázott ellenfelünk, Dukic triplájának, majd közelijének köszönhetően vezetést szereztünk. Ezen Carev hármasa változtatott (4. perc 9:8). Madár szerzett labdát, majd passzolt Orgonának, aki nem is hagyta ki a ziccert, és még egy büntetőt is dobhatott, sikerrel. Ugyanígy cselekedett a túloldalon Bíró is, majd Szabónak volt két büntetődobása. Mindkettő a kosárban landolt. Újabb hármas következett, Dukic volt pontos, és még ellenfelünk támadását is kivédekeztük. Sajnos két offenzívát is elrontottunk a következő percekben, aminek köszönhetően a hazai csapat átvette a vezetést (8. perc 18:16). Baksa Szabolcs időkérése után új erőre kapott csapatunk, és Szabó, valamint Dukic vezetésével miénk volt az előny. A támadásaink azonban ismét bizonytalanná váltak, így végül hárompontos hátrányból várhattuk a második játékrészt (10. pec 26:23).
 
A következő negyedet Birkás egy értékesített büntetője nyitotta, amire Bor hármasa volt a válasz. Újabb duplát kaptunk, amire nem érkezett válasz, így Baksa Szabolcs ismét időt kért. A megbeszélésről visszatérve labdát szereztünk, de Futót blokkolta a védője, így nem született pont a támadásból. Egy rövidebb pontcsend alakult ki, mindkét gárda sorra hibázott a támadásokban. Ezt végül Meleg közelije törte meg, ám Madár nem hagyta annyiban a dolgot, egy triplával válaszolt, majd a védekezésben is keményítettünk, labdát szereztünk. Ezt használta ki Sipos, aki betörésből volt eredményes. Habár megszereztük a labdát, el is adtuk egyből, aminek egy pécsi hármas lett az eredménye (15. perc 38:31). Szabó hozta vissza a tüzet a csapatba kintijével, majd Madár szerzett labdát, és Dukic nem hibázott távolról. Ekkor Rab Gyula kért időt. Ezután rögtön labdát szereztünk, ismét a vezetésért támadhattunk. Ezt Orgona két büntetője hozta el (17. perc 38:39). A hazai csapat pontcsendjét Bor közelije törte meg, majd Madár próbálkozhatott két büntetővel, amiből egyet tudott pontra váltani. Mindkét csapat kihagyta a támadásokat. Ebből végül mi jöttünk ki jobban, köszönhetően Orgona triplájának. Kiegyenlítetten folyt tovább a mérkőzés, nem bírt egymással a két csapat. Végül egypontos hátránnyal vonulhattunk a szünetre (20. perc 47:46).
 
 
A mérkőzés második felét Meleg két büntetője nyitotta, amire Dukic palánkalattija volt a válasz. Jól védekeztünk, majd ismét Dukic villant meg, ezúttal a hárompontos vonalon kívülről. Sorra érkeztek a kosarak mindkét csapattól, a hangsúly a támadáson volt a negyed elején. Habár a pontok futószalagon érkeztek, a két gárda közötti különbség nem változott. Meleg és Dukic is dobhatott két-két büntetőt. Előbbi egyet, míg Dukic kettőt tudott pontra váltani. A büntetők után Bíró szerzett egy triplát a csapatának, majd Szabó büntetője után Carev középtávolija talált be. Hárompontos hátránynál Baksa Szabolcs időt kért (25. perc 61:58). A gyűrűről lepattanó dobásunk után Rátvay dobott be egy büntetőt, majd mivel összegyűlt az öt csapathibánk Bírónak is volt két kísérlete. Szintén egy pont született. A túloldalon Madár egy triplával válaszolt, ám rögtön kaptunk egy kettest. Madár passzából tört be sikerrel Orgona, majd Carev és Szabó is hasonlóképpen szereztek egy-egy duplát. Labdát szereztünk, majd Madár hármasa hozta meg nekünk a vezetést ( 29. perc 67:68). Rab Gyula időkérése után egyből ponttal tértek vissza a hazaiak. Szücs hibája után még büntetővel is próbálkozhatott Bíró, aki egy találatot jegyezhetett ezekből. Glatz hibázott triplája után Meleg betörése volt jó, és még egy büntetőt is értékesített. A negyed végén még Madár triplája landolt a gyűrűben (30. perc 73:71).
 
Az utolsó negyedet a pályára akkor visszatérő Dukic palánkalattija nyitotta, amire a válasz egy hármas volt Bírótól. Hosszú ideig nem született újabb pont. Ezt sajnos a vendéglátónk törte meg, egy labdaszerzés után Meleg tört be eredményesen. Mi ismét eladtuk a labdát, amit ki is használt a hazai csapat. Hét perccel a találkozó vége előtt Baksa Szabolcs időt kért, amit követően nem sikerült csökkenteni a hátrányunkat, a játékvezetők a Pécsnek ítélték a labdát. Nem is hibáztak a támadásban, ellenben velünk. Ezt nem tudta megbosszúlni ellenfelünk, és Orgona dobhatott két büntetőt. Sajnos egyiket sem tudta értékesíteni. Lakatos öt perccel a találkozó vége előtt kipontozódott, nem folytathatta azt (35. perc 82:73). Újabb triplát dobott a hazai együttes, amire a válasz Dukic passzából Orgona palánkalattija volt. Rab Gyula időkérése után jól tértek vissza a pályára a fiai, Carev dobása bizonyult hatásosnak, majd a túloldalon Madár dobott két sikeres büntetőt. Erre nem érkezett válasz, Dukic szedte le a lepattanót. Madár kintije szintén a gyűrűn landolt, míg a túloldalon Rátvay értékesítette próbálkozását. Erre Orgona válaszolt. Szabóval szemben szabálytalankodtak, aki mindkét büntetőjét bedobta. Bornak ez volt az ötödik hibája, nem folytathatta a találkozót. Ismét hibáztunk támadásban és védekezésben is, aminek köszönhetően másfél perccel a találkozó vége előtt tízpontos hátrányba kerültünk. Jól ölte az időt a pécsi csapat, és tovább növelték az előnyüket. Végül tizenkétpontos vereséget szenvedtünk (40. perc 94:82).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a Pécsnek. Sajnos minden sorozat megszakad egyszer, de úgy gondolom, hogy a győzelmi szériánkat nem szabadott túlértékelnünk. Mérkőzésről mérkőzésre készülünk. Gyengébben játszottunk ma, de három negyedben így is partiban voltunk. Nem szabad alábecsülni ezt a pécsi csapatot. Emelt fővel hagyhattuk el a pályát a vereség ellenére, én úgy gondolom. Most rendet kell tenni magunkban testileg és lelkileg is. A jövő szombatra koncentrálunk már.
 
Szücs Péter, a Veszprém irányítója: Nem játszottunk elég agresszívan, és koncentráltan. Voltak fault problémáink, és egy sérültünk is. Sajnos ezeken nem tudtunk túllépni, és a mérkőzés kimenetele nem úgy alakult, ahogy azt mi szerettük volna. Gratulálok a Pécsnek.
 

Részletes statisztika ezen a linken érhető el.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 03. 23.

Korábbi mérk?zés

V

Vásárhelyi Kosársuli
VS  Veszprém KK

94 - 84

2024. 03. 14. 18:30

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink