Naptár

Betöltése

Pozitívan állnak a mérkőzéshez

2018. December 04.
5 éve
 
Az eddigi útját járná a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B Piros-csoportban, a jó formában lévő kosárlabdázóink december hetedikén (péntek, 18 óra) a tőlük elvárható, magas színvonalú játékot adnák – ezúttal hazai környezetben folytatnák a pompás évadbeli szériájukat.

A szezonban még veretlen mieink a múlt heti kupakötelezettségük után (…a dr. Hepp Ferenc emléktorna negyedik fordulóját is gond nélkül vették, a Knipl Kft. Bonyhádi KSE testén keresztül jutottak a sorozat nyolc legjobb csapata közé) ismét a bajnoki teendőiknek tesznek eleget, s ott folytatnák, ahol legutóbb a Budapesti Honvéd SE ellen abbahagyták (81-84). Akkor alaposan megizzadtak, ám megnyerték az izgalmas és közönségszórakoztató ütközetet. Nehéz dolguk volt, mert a kintről remekül célzott vetélytárs szinte végig úgy pörgött, mint akit felhúztak. A nagy iramban, a néha őrült rohanásban a bakonyiak lassan nyugodtak meg, de azért idővel visszavették a vezetést. Persze a fővárosiak azon voltak, hogy az éllovas nehogy lendületbe kerüljön, a tripláikkal szétlőtték az eredmény után futott egyetemisták állásait. A felek között állandósult az öt-nyolc pontos eltérés, aztán Szabó Péterék riadót fújtak, mondván, van számukra visszaút. Ezzel együtt a záró felvonásban is szikrázott a csata, az ellenfél nem adta olcsón a bőrét, képtelenség volt megroppantani őket, ám a hullámzó teljesítményt nyújtott listavezető a hajrában megőrizte a minimális előnyét.

A Hoya-mezesek most is diadalra törnek, igaz, a tabella nyolcadik helyén álló, ősszel öt sikert és öt vereséget számlált budafokiak ellen aligha lesz könnyű dolguk. A huszonkettedik kerületiek idegenben egy–négyes mérleggel állnak. A zajló kiírásban csak a MAFC (87-109) és a BKG-Príma SE (90-65) tudta őket simán megverni, a többieknek alaposan meggyűlt velük a baja. A Varga Dániel, Lados Erik, az ex-veszprémi Puszta Dávid, Horváth Márton és Tursics Krisztián nevével fémjelzett alakulat az előző körben a MEAFC-Miskolcot mattolta (89-67).

– A budafokiak alighanem mindent megtesznek majd azért, hogy javítsanak a helyzetükön, s mivel jó csapatuk van, a megállításukhoz várhatóan nagy erőket kell mozgósítanunk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Egy pillanatra sem becsüljük le őket, már csak azért sem, mert ellenünk biztosan még motiváltabbak lesznek. Már jelezték, hogy igenis tudnak borsot törni az élműhelyek orra alá. Idehaza persze nem lehet más a célunk, mint a győzelem, de ez nem lesz egyszerű. Végig komolyan kell vennünk őket, s náluknál jobb döntéseket kell hoznunk. Sok múlik a játékunk intenzitásán, ezért fontos, hogy lendületesen kezdjük a derbit. Az elmúlt napokban próbáltunk minimális dolgokon változtatni és javítani. Pozitívan állunk a mérkőzéshez: a Vetési gimnázium tornatermében szeretnénk nagy tempót diktálni, a közönségünk előtt irányítani a játékot – egyúttal győzelemmel kedveskedni nekik. Ha koncentráltan kosárlabdázunk és megvalósítjuk azon taktikai elemeket, amiket a közelmúltban gyakoroltunk, akkor nem érhet bennünket különösebb meglepetés. Hiszen itthon mindegy, hogy ki az ellenfél, mi vagyunk az esélyesek.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink