Naptár

Betöltése

Puszta Dávid a válogatottban

2015. Szeptember 21.
8 éve
 
A pápai emlék-, majd a királynék városában rendezett teszttorna után a minap Győrben vizitált Mérész Csaba vezetőedző csapata. Mint arról már hírt adtunk: Körtélyesi Gergelyék az előző két viadalt megnyerték, s hogy a sormintába ne csússzon hiba, a kisalföldi megyeszékhelyen sem találtak legyőzőre. Vagyis mindhárom eseményt „behúzták”. A hétvégi elődöntőben a Szombathelyi Egyetemi SE-t (88-67), a fináléban pedig a Budafoki KK-t (88-61) múlták felül. Így az alapozás kezdete óta valamennyi mérkőzésüket – szám szerint hetet – sikeresen zárták, az esetek többségében nagy különbséggel diadalmaskodtak.

– Augusztus közepétől minden a terveink szerint alakul – mondta Mérész Csaba. A tornák hasznosak voltak, s noha mindenütt aranyérem került a nyakunkba, a támadásainkban és a védekezésünkben is vannak még pontatlanságok. Miután a srácok az erőgyűjtés során keményen dolgoztak, a viszonylag könnyebb ellenfelekkel szemben, tekintélyes előny esetén sem lazítanak. Általában jól hozzák egymást helyzetbe, jó százalékkal dobnak és jól mozognak a pályán. Riválisainkat ismét hatvan pont környékén tartottuk. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, miközben mindenki szerephez jutott. Nem állunk meg, megyünk tovább, a Metal-Work Bonyhádi KSE elleni október másodikán (péntek, 19 óra) tartandó hazai bajnoki nyitányig megpróbáljuk kiküszöbölni azon hibákat, amik még zavarják az összképet. Mert az NB I/B Nyugati-csoportjában igazán pontosan akarunk kosárlabdázni.
 
A klub nem csak a teszttornák eredményeit teheti ki az ablakba, lévén, Puszta Dávid személyében sportolót „adnak” a B33-as válogatottba. A 25 éves klasszis idén Kámán Tamás közbenjárásával érkezett meg mifelénk. Nyáron a Decathlon B33 Tour állomásain és streetball-versenyeken is fellépett. A Göcsej SK színeiben értékes skalpokat gyűjtöttek be, közben pedig Meszlényi Róbert szövetségi kapitány is felfigyelt rá.
 
– Hétvégén a Városligetben tartják a Magyar Kosárlabdázás Napját, ott debütálhatok a jövő évi kínai vb-re pályázó gárdában – mesélte az egyes-kettes poszton bevethető, Veszprémben is pompás mutatókkal rendelkező spíler. Mint megtudtuk: a B33-ban a felek fél pályán, egy palánkra csatáznak. A csapatokat három fő, plusz egy csere alkotja. A találkozók kétszer öt perces félidőkből állnak, s ha szükséges, kétperces hosszabbítások jönnek. A támadásoknál tíz másodperc van a dobási kísérletre. Az az együttes győz, amely előbb eléri a 33 pontot, függetlenül attól, hogy hol tart a játékidő. A szakág egyébiránt fontos szerepet tölt be a nemzetközi sportági szövetségen belül, azt szeretnék ugyanis elérni, hogy felkerüljön a 2020-as olimpia műsorára. – Élvezetes és érdekes játék a B33, ahol keményen kell dolgozni és fontos a kreativitás – folytatta Puszta. A tornák pörgősek és hangulatosak. De most főként a veszprémi teendőimre fókuszálok. Remek keretünk van és úgy tűnik, Mérész-edző mindenki helyét megtalálta a gépezetben. Jó közösséget alkotunk, ahol mindenki tudja, mi a feladata. A tornagyőzelmek önbizalmat adtak nekünk, pozitív a szemléletünk, viccesen azzal is jöhetnék: lassan ott tartunk, hogy nem tudjuk, milyen kikapni. Eztán is vallom: jövőre előrébb végzünk a másodosztályban, mint idén.
 
Hír még az egylet háza tájáról, hogy a Simon László edzette, fiatalokból álló HOYA-Pannon Egyetem Veszprém II. nemrég a Tatai SE legyőzésével jegyet váltott a Hepp-kupa következő fordulójába.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink