Naptár

Betöltése

PVSK - Veszprém 116-80

2023. Február 04.
1 éve
Az NBI/B Piros csoportjának alapszakaszában a 19. fordulóhoz érkeztek a csapatok, amikor is az előző hétvégén az első győzelmét bezsebelő Veszprém Kosárlabda Klub a Vasas Akadémia ellen elszenvedett szoros veresége után javítani próbáló Pécsi VSK-Veolia otthonába látogatott. A baranyaiak – amelyek jelenleg a tabella harmadik helyén állnak - korábban közel ötven ponttal nyertek a Királynék városában, ám azóta jelentősen feljavult a bakonyi együttes játéka, amely friss győzelme után jelentős magabiztossal léphetett ma parkettre egy lehetséges meglepetéseredmény elérésének reményében. Ráadásul Orgona Gergő is visszatért a csapatba betegsége után, hogy segítse társait a tavaly még „A” csoportos hazaiak ellen..
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 19. forduló
Pécsi VSK-Veolia - Veszprém Kosárlabda Klub 116-80 (34-18, 29-25, 29-20, 24-17)
Pécs, PVSK NKA Csarnok, 250 néző
Játékvezetők: Földesi Ádám, Szalai Zsolt és Benedek Zoltán
 
PVSK: Harler 26/9, Juhos 14, Bíró 6, Tóth 6, Molnár 7/3. Cserék: Halász 10/6, Bíró 5/3, Bor 6, Antoni 17/9, Kalmár 4, Radó 5, Horti 10. Edző: Szrecsko Szekulovics
 
Veszprém: Kis 6/3, Madár 7/3, Vértes 3, Szabó 18/12, Orgona 14. Cserék: Szeifert 3/3, Varga, Ratiani 21/9, Birkás 8/6. Edző: Horváth Ákos
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Bíró duplájára Kis gyorsan válaszolt egy triplával, ám Harler is betalált kintről. Ekkor a betegségéből visszatérő Orgona egyenlített a vendégek részéről. A hazaik légiósának büntetői, majd az ex-veszprémi Tóth két duplájával ismét a pécsieket juttatta előnyhöz. Kis törte meg kétpontosával a PVSK sorozatát. Juhos talált be kétszer is egymás után, így Horváth Ákos időt kért (5. perc: 16-7). A megbeszélés után Harler szerzett egy duplát, majd Szabó és Orgona szép elzárás-leválás játékából a veszprémi magasember talált be. Ezt követően több pontatlan vendégtámadás után tovább növelte előnyét a Pécs, főként Juhos volt elemében. Orgona kettese és Szabó hármasa próbálta tartani a lépést a PVSK-val, és a beálló Ratiani is eredményes volt, de így is magabiztos hazai előnnyel zárult az első negyed (10. perc: 34-18).
 
A második felvonás elő percében húsz pontosra növelte előnyét a PVSK, majd Madár szerezte meg első pontjait távolról. A következő percekben állandósulni látszott a húsz pont körüli távolság (15. perc: 46-27). Orgona és Madár növelte a vendégpontok számát, de a hazaiak nem lassítottak, tartották a megnyugtató előnyüket. Szabó pontos büntetői után Molnár dobott egy triplát, majd Szabó és Harler is szerzett egy-egy hármast. Szabó ismét büntetőzhetett, Madár szerzett két pontot, majd a túloldalon Harler dobott egy triplát, amire válaszként Vértes két pontja érkezett (20. perc: 64-43).
 
 
Horti és Ratiani dupláival indult a második félidő, majd Szabó triplájára Halász válaszolt, szintén a hárompontos vonalon kívülről. Ratiani újabb kettese után Juhos és Harler két-két duplával növelte közel harminc pontosra a távolságot. Jött is a veszprémi időkérés (25. perc: 78-50). Ratiani egy hármassal jelentkezett a rövid pihenő után, majd Bor duplája és Birkás triplája következett. Kalmár, Ratiani majd ismét Birkás szereztek pontokat, és Antoni is betalált kintről. Bíró hármasával, majd Bor és Antoni ziccereivel már harminc pont fölé és nőtt a különbség, ám a negyedet záró  dudaszó pillanatában Szeifert betalált kintről (30. perc: 92-63).
 
Orgona egy jó büntetője nyitotta a záró felvonást, majd Bíró szerzett két pontot, Birkás viszont hármat. Erre Antoni is betalált kintről, majd labdát szerzett, amit ziccerig vihetett, nem sokkal később pedig két büntetőt is bedobott. Ezt követően Bor, Orgona, Bíró és Ratiani találtak be, majd Kalmár is eredményes volt, amire Szabó hármasa érkezett (36. perc: 109-75). A pécsieknél beállt a legfiatalabb játékos, a 2005-ös születésű Radó, és az ő kosara nagy örömet okozott a helyi drukkereknek. Ezután Orgona és Antoni, majd ismét Radó volt eredményes. Ratiani újabb hármast dobott, a harmadikat a meccsen, míg a találkozó utolsó pontja Radó egy jó büntetője volt. A pécsiek végül meggyőzően, esélyeshez méltón nyerték meg a találkozót (40. pont: 116-80).
 
 
Nyilatkozatok
 
Szrecsko Szekulovics, a PVSK vezetőedzője: ,,Ma este nagyon erősen játszottunk, jött is a jó játék és a jó eredmény. Több lehetőséget adtam a fiatal játékosoknak, akik nagyon jól helyt álltak. Remekül dolgoztunk egész héten. Kötelező győzelem volt, de amit láttam az rendben volt, ma az igazi arcát mutatta a PVSK."
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: ,,Egy győzelemből érkeztünk ma ide, érzelmileg túlfűtve hoztunk néhány elhamarkodott, rossz döntést, ezzel megalapoztunk magunknak egy rossz ritmust, amit ellenfelünk kíméletlenül kihasznált. A második és harmadik negyedben kifejezetten jó ritmusú támadásokat vezettünk. Nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy a bajnokság végén a legjobb állapotban legyünk, ezt segítette ez a meccs, ilyen nyomás alatt kell tudnunk jó döntéseket hozni. A jó döntéseket kihasználjuk, és ezzel lépünk előre. Gratulálok a PVSK csapatának!"
 
 
Fotók: archív (Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu)
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink