Naptár

Betöltése

PVSK – Veszprém 84:79

2022. Február 13.
2 éve
A mai napon a Pécsi VSK-Cargate vendégeként lépett pályára Veszprém Kosárlabda Klub. Habár az első találkozót magabiztosan nyerte a bakonyi együttes az ősszel, mégis maximális koncentrációra volt szüksége ezúttal is, hiszen Pécsen mindkét helyi együttes ellen nehéz nyerni. A vendégek helyzetét az sem tette könnyebbé, hogy ezúttal is nélkülözniük kellett Tóth Norbertet.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 20. forduló
Pécsi VSK-Cargate – Veszprém Kosárlabda Klub 84:79 (24:20, 24:25, 22:16, 14:18)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Játékvezetők: Varga Zoltán, Vadász Csaba és Borgula György
 
PVSK: Fülöp, Laufer 7/3, Farkas 18/12, Goldring 9, Futó 17. Cserék: Mándity 2, Hogye 2, Erdei, Popadic 4/3, Meleg 25/9. Edző: Juhász Olivér
 
Veszprém: Füzi 5, Dancsecs 8/6, Glogovac 25/3, Szabó 13/3, Glatz 2. Cserék: Gárdai, Horváth 17/6, Szeifert, Birkás 9/6. Edző: Zeljko Lukajic
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 

Tudósítás
 
A mérkőzés az ex-veszprémi Futó duplájával indult, amire a Glogovac válaszolt. Ezután azonban Farkas kosaraival egy kicsit elhúzott a hazai együttes, amihez Laufer és Goldring is hozzájárult. A vendégek részéről a már említett bosnyák játékos mellett Füzi próbálta tartani a lépést a baranyaiakkal, ám a negyed közepén így is hét ponttal vezetett a PVSK (5. perc: 16:9). Jókor jött Szabó triplája, majd Meleg kettesére Glogovac felelete. Goldring azonban csapata élére állt, és tovább növelte a távolságot, kihasználva a pontatlan veszprémi dobásokat. A bakonyiak pontcsendjét Birkás egy jó büntetője törte meg, majd Horváth hármat szerzett egy dobással, így négyre csökkent a hátrány a negyed végére (10. perc: 24:20).
 
A második tíz percet Horváth úgy kezdte, ahogy az előzőt abbahagyta, egy hárompontossal. Majd értékesített egy büntetőt is, ezzel egyenlítve, a vezetést pedig már Glogovac vette át. Popadic ugyanakkor egy triplával jelezte, nem kívánják innentől üldözni a vendégeket, és visszavette az előnyt. Horváth újra betalált, de Futó is a túloldalon. Az ő kettejük dobópárbaja folytatódott, ám rutinos bedobónk lendülete továbbtartott, zsínórban nyolc pontot szerzett, amíg nem jött Dancsecs triplája (16. perc: 35:37). Ekkor a hazaiaktól lépett elő valaki látványosan, méghozzá meleg, aki szintén nyolc egymás utáni pontját tette fel a táblára a pécsieknek, miközben Glogovac és Dancsecs próbált lépést tartani vele. Farkas hármasával már ismét a PVSK vezetett, és Mándity is betalált a vonalról, így a félidőben is a hazaiaknál volt az előny (20. perc: 48:45).
 

A nagyszünet után kicsit lassabban lendültek bele a csapatok, legalább is, ami a pontszerzést illeti. Percenként esett egy-egy kosár, előbb Goldring, majd Dancsecs révén, viszont Szabó kettő plusz egy pontot érő játéka már az egyenlítést eredményezte. Futó és Laufer azonban tartotta az előnyt, igaz Szabó is folytatta a pontgyártást (25. perc: 54:52). A pécsiek oldalán Laufer és Meleg, míg a veszprémiektől Glatz és Glogovac vállalt főszerepet a következő percekben, Farkas és Meleg triplájára ugyanakkor nem sikerült válaszolni, így már tíz ponttal vezetett a PVSK (28. perc: 67:57). Szabó törte meg a vendégek rossz szériáját, ám Meleg erre is válaszolt. Az utolsó percben Dancsecs kettesének köszönhetően lett egyszámjegyű a különbség (30. perc: 70:61).
 
Nehéz helyzetből indult a Veszprém az utolsó negyedben, és a Pécs, úgy tűnt, nem fogja kiengedni a győzelmet a kezéből. Futó és Farkas növelte tovább a különbséget, miközben Glogovac igyekezett életben tartani a vendégek győzelmi esélyeit (35. perc: 78:67). Horváth labdaszerzéséből Szabó szerzett egy kettest, megindítva egy végső rohamot. Hogye és Goldring azonban kezdték teljesen szertefoszlatni a vendégek reményeit, még ha Horváth gyorsan egy duplával válaszolt is nekik (38. perc: 82:71). Dancsecs igyekezett közelíteni egy hármassal, és az utolsó perc kezdetén Glogovac is betalált, amire Futó válaszolt. Birkás is elsüllyesztett egy triplát, amivel már csak öt volt közte. További kosár azonban már nem érkezett egyik oldalról sem, így hazai győzelemmel zárult a találkozó (40. perc: 84:79).
 
 
Nyilatkozatok
 
Zeljko Lukajic, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok az ellenfelünknek! Nagyon jól védekeztek, agresszívak voltak, mi viszont sajnos csak a második félidő végén kezdtünk el hasonlóan védekezni. Amit mindenképp kiemelnék a Pécs esetében, hogy nagyon jól támadólepattanóztak. Nekünk a következő mérkőzésünkre kell innentől koncentrálni, jelenleg a csapatösszetétellel vannak problémáink, ötös poszton csak egy játékosunk van, mindenképpen erősítenünk kell a jövőben.
 
Juhász Olivér, a PVSK vezetőedzője: Gratulálok a srácoknak, most először valósították meg legjobban azt, amit kértem, mióta együtt dolgozunk. Kellő agresszivitással védekeztünk az első perctől kezdve, és egy olyan iramot diktáltunk, amiben elfáradt az ellenfelünk. A védekezésünk a második félidőben még fegyelmezettebb volt, mint az elsőben, kevesebb pontot is kaptunk. 23 gólpasszunk volt, ez azt jelenti, hogy csapatként jobban funkcionáltunk, másrészt pedig sokkal több üres helyzetünk volt, amiket jobban is értékesítettünk.
 
Fotók: pvsk.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink