Naptár

Betöltése

  Remek párbajra van kilátás

  2017. Március 08.
  6 éve
   
  Kosárlabdázóink hétvégén megerősítették első pozíciójukat a nyugati országrészben, a remek szériát építő, zsinórban már tizenhat diadalnál járó Hegedűs Attiláék ezúttal az Alba Fehérvár II. otthonából hozták el a pontokat (92-109). A mérkőzést egy ideig hibák és pontatlanságok jellemezték, aztán a listavezető megtalálta a sereghajtó játékának gyenge pontjait. A műhelyek a második negyedtől nem fordítottak sok gondot a védekezésre, még szerencse, hogy Nebojsa Pavlovic ismét jó napot fogott ki. Főként akkor volt baj, mikor csökkent a koncentráció, a helyzetet pedig nehezítette, hogy a teher nélkül, felszabadultan vitézkedő hazaiak próbáltak egyenrangú partnerek maradni. Persze a mieink kontroll alatt tartották az eseményeket, igaz, az ellenfélnél mindig akadt valaki, aki átlag felett produkált. Négy perccel a vége előtt minden eldőlt – a hullámzóan teljesítő vendégek megérdemelten nyertek –, más kérdés, hogy a koronázó városiak becsülettel futottak az eredmény után.

  Körtélyesi Gergelyék ősszel, idegenben már két vállra fektették a bajaiakat, a rend kedvéért: hosszabbítást követően (82-85). A bakonyiak a párharc első félidejében szép és ötletes támadásokkal rukkoltak elő, egységesebbnek és ütőképesebbnek tűntek a riválisnál, ráadásul a bosnyák légiósunk akkor is bizonyította, hogy az új kenyéradója jó vásárt csinált vele. Nem hagyták érvényesülni a hátrányán azért fokozatosan faragott vetélytársat, akik mégis folyton visszajöttek a meccsbe – látótávolságon belül maradtak, kiváltképp, mikor a veszprémiek „kényelmesebb fokozatba” kapcsoltak. Az utolsó negyedben már nagyon csikorogtak a fogaskerekek, majd három vendégsportoló is kipontozódott. A hajrá és a túlóra felettébb izgalmasan alakult, ha nem is könnyen, de a rövidzárlatokat átvészelő egyetemisták győztesen térhettek haza.

  A papírforma most is Simon Lászlóék mellett szól, tudniillik az évad korábbi szakaszaiban több sebből vérzett Duna-partiak jelenleg öt győzelemmel és tizenhárom vereséggel állnak. De csalóka az eredménysor, mert az előző hét fellépésükből négyet „hoztak”, sorrendben a Budafoki KK-t, a Motax-Pápai KC-t, a Soproni MAFC-NyME-t, legutóbb pedig az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t mattolták. Két hónapja trénert váltottak, Hosszú István helyett  Cservék Csaba lett a szakvezetőjük, majd a Bonyhádi KSE-től visszaigazolták Braun Bencét. A minap játékra jelentkezett náluk a sérülés miatt sokat kihagyott Ágfalvi Bálint és Mándity Máté, akik Milos Vukiceviccel, Piukovics Bálinttal, Nagy Dániellel és Délity Bencével roppant erős magot alkotnak.

  – A közelmúltban több módosulás történt feléjük, az edzőcsere óta egyértelműen megerősödtek, stabilabbá váltak, újra van önbizalmuk, ám azért mi is haladunk előre – mondta Mérész Csaba vezetőedző. A keretüket kiváló játékosok alkotják, elég csak Mándityra, vagy Vukicevicre gondolni, de a kispadjukról is príma spílerek léphetnek parkettre. A bajaiak sosem voltak könnyű ellenfelek – a mostani gárdájuk pedig jobb annál, mint amit a tabella mutat. Az utóbbi időben jó pár társaságot megizzasztottak, majd’ mindenkire veszélyt jelentettek. Közülük többen képesek kiemelkedőt nyújtani, vagyis nem altat el bennünket a tavalyi szereplésük: nem mindig az elfoglalt rangsor számít. Most sem mehetünk ellenük biztosra, nem elég csak a cipőnket felküldeni a pályára. Nehéz derbi előtt állunk – a sérült Kámánnal nem is számolhatok –, de mert motiváltak vagyunk, alaposan felkészültünk belőlük. Egy biztos, kitűnő teljesítményt kell nyújtanunk a győzelemhez. Fontos lesz, hogy csapatként kosárlabdázzunk. Bizakodó vagyok, ugyanis mi minden ütközethez úgy állunk hozzá, hogy azt meg akarjuk nyerni.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K

  Veszprém
  VS  Phoenix-MT Fót

  2023. 03. 25.

  Korábbi mérkőzés

  V

  BKG Príma Akadémia
  VS  Veszprém

  123 - 74

  2023. 03. 19. 17.00

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink