Naptár

Betöltése

Rosic Spanyolországba igazol, Popadic érkezik a helyére

2023. Október 30.
5 hónapja
Tájékoztatjuk a sportszerető közvéleményt és a kosárlabda szurkolókat, hogy a Veszprém Kosárlabda Klub együttesétől három mérkőzés után távozik Rosic Uros. Az eddigi találkozóinkon 17 pontot, 4,7 lepattanót, 4 gólpasszt, 2,3 labdaszerzést és 23,3-as VAL-t átlagoló bedobó a spanyol harmadosztályba igazol a Királynék városából, amely mindenképp sikerként könyvelendő el egyesületünk, valamint partnerszervezete, az Athlete Plus számára.
 
Rosic Uros eligazolásának részleteiről Naményi Miklós ügyvezető elnök nyilatkozott: „Az Athlete Plus (athleteplus.org) szervezettel kötött együttműködésünkben egy mérföldkőhöz érkeztünk. Rosic Uros ugyanis azzal a szándékkal írt alá a Veszprém Kosárlabda Klubhoz, hogy dolgozzunk együtt az egyéni képességfejlesztésén és az Athlete Plus kapcsolatrendszerének segítségével olasz, szerb vagy spanyol bajnokságban szereplő csapathoz tudjon igazolni. Egy nagy lehetőség ugyanis a Veszprémben játszó kosarasok számára, hogy a bajnoki mérkőzéseinket Euroleague, EuroCup és Európa vezető bajnokságainak edzői követik. Ennek ellenére mégsem gondoltuk, hogy három hét után Uros új csapatra talál, de büszkék vagyunk, hogy a magyar harmadosztályból a spanyol harmadosztályba igazolt az a játékos, akinek sokéves magyarországi játékos karrierje után sem akadt kérője idehaza rajtunk kívül. Ezzel szeretnénk üzenni a magyar fiataloknak, hogy ne legyenek kishitűek, igenis van lehetőségük külföldi karriert befutni! Urosnak pedig sok sikert kívánunk Spanyolországban!”
 
 
Rosic Uros pótlása ugyanakkor sürgősen kezelendő feladattá vált a veszprémi szakvezetés számára, amelyet sikerült is gyorsan megoldani. A Veszprém Kosárlabda Klub ugyanis szerződtette bedobó posztra a 24 éves Popadic Miljant. A szerbiai Pancsovában születetett, de magyar állampolgársággal is rendelkező 194 cm magas és 90 kg súlyú játékos korábban a PVSK és a Sopron KC színeiben szerepelt idehaza, míg az elmúlt idényben 11,4 pontot átlagolt az olasz C ligában, amelyet meg is nyert csapatával, a Svincolati Milazzoval, ezzel kiharcolva a feljutást.
 
Isten hozta Miljant Veszprém, sok sikert kívánunk neki csapatunk színeiben!
 

Popadic Miljan legszebb olaszországi megmozdulásai a 2022/23-as szszeonból
 
Popadic Miljan legszebb jelenetei a PVSK színeiben a 2021/22-es szezonból
 
Fotók: pvsk.hu és Ulrich Tamás (veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink