Naptár

Betöltése

  Salgótarján – Veszprém 72:90

  2022. Január 15.
  5 hónapja
  2022-ben eddig két, rendkívül szoros, egylabdás meccsen elszenvedett vereség volt a mérlege a Veszprém Kosárlabda Klubnak, amely a mai napon Salgótarjáni KSE otthonába látogatott. A cél egyértelműen az volt, hogy a rossz sorozatot megszakítva visszataláljon a gárda a győzelem útjára a negatív mérleggel álló házigazda ellenében.
   
  Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 16. forduló
  Salgótarjáni KSE – Veszprém Kosárlabda Klub 72:90 (16:22, 23:27, 14:25, 19:16)
  Salgótarján, Városi Sportcsarnok
  Játékvezetők: Gaál István Tamás, Sentényi Barna és Nepp László Oszkár
   
  Salgótarján: Molnár M. 7/3, Dragasevic 8, Kuttor 14/6, Takács 11/3, Molnár D. 2. Cserék: Monye, Karanfilovski 9/3, Nshimba 10, Kiss, Hargitai 11/9. Edző: Király Márió
   
  Veszprém: Füzi 21/9, Dancsecs 9/3, Tóth 14, Szabó 10, Glatz 23/9. Cserék: Horváth 11/9, Végh 2, Szeifert, Birkás, Osztoics. Edző: Naményi Márk
   
  Részletes statisztika ezen a linken található, a mérkőzése pedig itt nézhető vissza.
   

  Tudósítás
   
  A találkozó egy-egy pontatlan dobással kezdődött, majd Szabó hozta helyzetbe Dancsecset, aki nem hagyta ki a ziccert. Dragasevic is bemutatkozott, ám Glatz gyorsan válaszolt neki. Aztán Dancecs adott hasonló gólpasszt Füzinek, mint amilyet ő kapott nemsokkal korábban, majd ismét a fiatal hátvéd vált főszereplővé, egy pontos saroktriplával. Takács és Füzi kosárváltása követte mindezt (5. perc: 4:11). Karanfilovski gyors négy pontjával már közel került a Salgótarján, ezért jókor jött Glatz ziccere. Fiatal bedobónk Kuttor hármasára is válaszolt, szintén három egységgel, Molnár triplájára azonban csak egy duplával. Tóth és Szabó kosaraival távolodott ismét a vendégcsapat a negyed végéig (10. perc: 16:22).
   
  A második tíz percben igyekezett zárkózni a hazai együttes, főként Hargitai triplái és Dragasevic duplái révén. Ám Horváth és Füzi sem tétlenkedett, előbbi egy utóbbi két hármast süllyesztett el (15. perc: 28:33). Úgy tűnt, az ötpontos különbség nem változik, a Salgótarján kosarára mindig volt válasza a Veszprémnek, ha pedig az egyik fél rontott, akkor a másik nem tudta azt kihasználni. Ez utóbbi tendenciát törte aztán meg előbb Glatz, majd Füzi is, így már kilencre nőtt a különbség. Innentől már ez volt az a távolság, ami alá nem akarta engedni a bakonyi alakulat riválisát. Glatz triplái révén még egy kicsit nőtt is a differencia a félidei szünetre (20. perc: 39:49).
   

  A harmadik etap gólzáporosan indult, egymás után találtak be a csapatok, válaszolva egymás kosaraira. Főleg Glatz volt továbbra is elemében (15. perc: 45:55). Kuttor duplájára Tóth válaszolt, Nshimba kettesére pedig Füzi egy hármassal a sarokból. Kuttor továbbra is próbálta tartani a lépést, ám kosarára ezúttal Szabónak volt válasza egy bravúros kettes formájában. Dancsecs harcolt meg egy támadólepattanóért, és miután faultolták, a büntetőit is bedobta. Majd egy újabb vesztettnek vélt labdát mentett meg, amiből Tóth szerzett kosarat. Eközben szépen összeállt a vendégek védekezése, és Szabó ziccerig mehetett a túloldalon. Ekkora már kimondottan szép megoldásokat mutatott be a Veszprém támadásban is, Tóth és Füzi révén, míg hátul továbbra sem engedett a védekezése stabilitásából (30. perc: 53:74).
   
  A negyedik negyedben is folytatta jó védekezését a vendég együttes, amit elől Horváth öt ponttal használt ki. Glatz kettesére Kuttor egy hármassal felelt, ám Horváth újabb távolijával már huszonnyolc pont volt a különbség. Molnár, Dragasevic és Takács kosaraival próbálta kozmetikázni az eredményt a Salgótarján, miközben a Veszprém koncentrációja alábbhagyott támadásban. Időt is kért Naményi Márk 36. perc: (62:84). Tóth ziccerét Dragasevic kettese követte, aztán Hargitai hármasa is utat talált a gyűrűbe, akárcsak Tóth palánk közeli kísérlete. A találkozó végén több fiatal játékosunk is bevetésre került, akik közül Végh be is talált, beállítva ezzel a végeredményt (40. perc: 72:90).
   
  Ezt a mai győzelmet Zeljko Lukajic mesternek és családjának ajánljuk fel. Újdonsült vezetőedzőnk édesapja sajnos a héten elhunyt, ezért nem volt a mai mérkőzésen a csapatunkkal a szakember. Ezúton is szeretnénk őszinte részvétünket kifejezni, és sok erőt kívánunk Lukajic mesternek és családjának ezekben a nehéz időkben.
   

  Nyilatkozatok
   

  Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: Először is szeretném megköszönni a srácoknak, hogy megbízott vezetőedzőként elfogadtak és nagyon kemény munkát tettek bele ebbe a meccsbe. Az első félidőben még volt egy gát, amit nem tudtunk áttörni, igaz, így is tíz pont környékén volt az előnyünk. A félidőben arról beszéltünk, hogy a harmadik negyed kritikus lesz, s ebben a játékrészben akár végleg el is lehet dönteni a találkozót. Szerencsére így is történt, sikerült kiépítenünk egy nagyobb előnyt, amit a lefújásig meg is tudtunk őrizni. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Salgótarjánnak!
   
  Király Márió, a Salgótarján vezetőedzője: Gratulálok a veszprémi csapatnak! Ma a pálya mindkét oldalán sokat hibáztunk, így semmi esélyünk nem volt arra, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet.
   

  Fotók: archív, Fux Marcell – veszpremkosar.hu
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink