Naptár

Betöltése

  Salgótarján - Veszprém 75:69

  2020. Január 08.
  2 éve
  A Salgótarjáni KSE vendége volt a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a bajnokság 15. fordulójában, január 8-án, Salgótarjánban, a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, 19:00-tól.

  Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 15. forduló:
  Salgótarjáni KSE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém  75:69 (21:12, 19:13, 11:19, 24 :25)
  Salgótarján, Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Pozsonyi, Gergely, Domán
  Salgótarján: Nshimba 14, Herendic 8, Boinitzer 14, Sömenek 15/3, Szanyi 6/6. Cserék: Piukovics 3/3, Hajdu 2, Berkics 13/9, Karanfilovski, Csabák Edzők: Stevan Cupic, Szabó Zoltán
  Veszprém: Szücs 2, Körtélyesi 4, Czirbus 2, Medve 6, McCall 18/12. Cserék: Völgyi 11, Madár 10/6, Kovács 7, Füzi 9/3.  Edzők: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs
   
   
  A mérkőzés elején, habár a kezdődobást a Salgótarján hozta el, Medve jó védekezése és Körtélyesi lepattanója után mi támadhattunk. Sajnos Szücs próbálkozását nem váltotta pontokra, így az első duplát az ellenfelünk jegyezhette. A válasz gyorsan érkezett, McCalltól, egy középtávolival. Mindkét oldalon kemény volt a védekezés, de a vezetést a hazai gárda tudta megszerezni, Sömenek duplája, majd Szanyi triplájával (4. pec 8:2). Csapatunk pontcsendjét McCall törte meg, de sajnos gyorsan érkezett a válasz egy betörésből. Kovács és Füzi összjátéka újabb két pontot hozott a bakonyi együttesnek. A külöbség ennek ellenére mégi tíz pontra duzzadt, köszönhetően Boinitzer kétpontosának (8. perc 16:6). Völgyi kétszer eredményes tudott lenni, hat pontra csökkentve ezzel hátrányunkat. A negyed utolsó másodpercében Boinitzer szerzett egy középtávolit (10. perc 21:12).
   
  A második etap McCall labdaszerzésével majd Kovács triplájával vette kezdetét. Az ellenfelünk továbbra is nagy százalékban tudta értékesíteni hárompontosait. Körtélyesi próbálkozása után Czirbus támadólepattanója után tudott eredményes lenni (14. perc 29:20). Madár a hárompontos vonalon kívülről talált be, ezzel visszahozva társaiba a tüzet. Egy jó védekezés után Medve hozta közelebb csapatunkat az egyenlítéshez. A kemény védekezésünk ellenére támadásban nem tudtuk kellően nagy számban pontokra váltani próbálkozásainkat (17. perc 33:25). Újabb jó letámadásokat hajtott végre ellenfelünk, így az előnyük már tizenötpontos volt. Völgyi a neki megítélt kettő büntetőből nem tudot pontot szerezni. Ismét McCall tudott labdát szerezni, de ez a félidei eredményen már nem változtatott, tizenötpontos hátránnyal várhattuk a mérkőzés második felét (20. perc 40:25).
   
   
  A találkozó harmadik negyedét Szücs nyitotta meg egy duplával, ám gyorsan érkezett a válasz a hazaiaktól. Ezt követően egy jó védekezés után McCall triplája hozott minket közelebb ellenfelünkhöz. Füzi harcolt ki egy támadófault, majd váltotta pontra mindkét neki megítélt büntetőt (25. perc 44:32). A salgótarjáni együttes két jó leindulással ismét elhúzott tőlünk. Jó védekezésünk után a hazaiak támadóideje lejárt, ezt Körtélyesi használta ki. Vendéglátónk hármasa után Kovács pöccintette be a lepattanót, majd McCall volt eredményes a hárompontos vonalon kívűlről (28. perc 51:41). Ismét lejárt a Salgótarján támadóideje, így miénk lett a labda. Kovács a két megítélt büntetőből egyet tudott bedobni. A védekezésünk a meccs második felében felkeményedett, ismét egy labdaszerzést hajtottunk végre, majd Füzi dobhatott kettő büntetőt, nem remegett meg a keze, hét pontra zárkóztunk (30. perc 51:44).
   
  Az utolsó játékrészt ismét jó védekezéssel kezdtük, de a támadásunkból nem tudtunk eredményesek lenni. McCall továbbra is tartotta a lelket a csapatban, ismét egy triplával. Medve próbálkozása után Kovács tudta a labdát a gyűrűbe juttatni egy lepattanót követően (33. perc 61:51). Újabb kemény védekezést követően Medve középtávolija volt hatásos. Füzi hármasával a hátrányunk már csak öt pont volt. Feljavult dobószázalékunknak köszönhetően az ellenfelünk mindössze egy ponttal tudott vezetni (36. perc 63:62). A vezetést Völgyi két értékesített büntetője hozta el. Medve leindulása tovább növelte előnyünket. A védekezésünk azonban a meccs végére fellazult és támadásban sem voltunk elég pontosak, a hazai gárda visszajött a meccsbe, majd fokozatosan hat pontos előnyre tett szert. A mérkőzés vége már nem hozott újabb fordulatot, így hazai győzelemmel zárult (40. perc 75:69).
   
   
   
  Nyilatkozatok:
   
  Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a Salgótarjánnak. Nem játszottunk ma elég jól a győzelemhez. A harmadik és negyedik negyedben hiába javult fel a játékunk, nem tudtuk behozni a lemaradást.
   
  Czirbus József a Veszprém erőcsatár-centere: Sajnálom, hogy ma nem tudtunk győzelemmel lejönni a pályáról. Védekezésben ismét nem nyújtottunk elég jó teljesítményt és a dobószázalékunk sem ütötte meg a mércét. A meccs második felében jobban játszottunk, de ez nem volt elég ma. Sajnálom, de most tovább kell lépnünk és a vasárnapi meccsre készülni.
   
  Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_464

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink