Naptár

Betöltése

Salgótarján - Veszprém 92:91

2021. Február 24.
3 éve
Újabb idegenbeli mérkőzést játszott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, ezúttal a Salgótarjáni KSE vendégeként, február 24-én, 18:00-tól. A találkozó előtt U20-as csapatunk győzelmet aratott a hazaiak U20-as alakulata ellen, 74:103 arányban.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 21. forduló:
Salgótarjáni KSE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 92:91 (32:26, 28:27, 23:15, 9:23)
Salgótarján, Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés.

Salgótarján: Nshimba 13, Herendic 16/6, Boinitzer 17/9, Karanfilovski 4, Sömenek 25/3. Cserék: Bán 3/3, Joó 11/3, Bogatin 3/3, Molnár. Edző: Szabó Zoltán

Veszprém: Szücs 3/3, Sipos 3, Madár 42/24, Szabó 16/6, Dukic 23/6. Cserék: Birkás, Futó 4. Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás: 
 
A feldobást a mieink tudták elhozni, majd egy hosszabb támadás után Madár triplája hozta el a mérkőzés első pontjait. Gyorsan érkezett a válasz Sömenek palánkalattijával, ami után labdát is veszítettünk, így újabb hazai dupla következhetett. Herendic zsákolása jelentett hárompontos előnyt, majd ismét figyelmetlenek voltunk elől, ezt ki is használta a hazai csapat. Ezután viszont Madár szerzett labdát, majd vitte végig egyedül a pályán sikeresen. Nshimba duplája, majd büntetője után újabb hibás támadást vezettünk. A vendéglátónk következő triplájánál Baksa Szabolcs időt kért (4. perc 14:5). A megbészélésről visszatérve Dukic volt egyből eredményes kintről. Gyors válasz érkezett, újabb hármas. A rossz szériánkat magunk mögött hagyva fel tudtunk zárkózni ellenfelünkhöz három pontra. Ezt végül Sömenek lepattanó utáni duplája változtatta meg. Jó támadásunk után ismét egy hazai zsákolás kötvezett, ezúttal Nshimba juttatta a labdát a gyűrűbe. Sajnos válasz jó ideig nem érkezett, így ellenfelünk ismét el tudott húzni tőlünk. Ezen Madár két sikeres büntetője változtatott. Nem volt ellenszerünk Sömenekre, újabb két pontot és egy büntetőt jegyezhetett. Madár betörése volt a válasz a mieinktől. Karanfilovski egyéni megoldására után ismét Madár volt eredményes, ezúttal triplából, majd Szücs is betalált kintről, ezzel beállítva a negyed végi eredményt (10. perc 32:26).
 
Egy adok-kapokkal kezdődött a második játékrész, a csapatok fej-fej mellett haladva, sorra jól fejezték be a támadásokat. Egy-egy tripla is beakadt mindkét oldalon, előbb Madártól, majd Bántól. Dukiccsal nem bírtak a palánk alatt, aki így a sikeres duplán felül egy büntetővel is próbálkozhatott, amit nem is hagyott ki. A túloldalon elmaradt a kosár, amit Szabó használt ki, két pontra csökkentve a hátrányunkat (14. perc 41:39). Karanfilovski ellen ítéltek támadóhibát, nálunk volt a lehetőség az egyenlítésre. Ez egy hibázott dobás következtében elmaradt. A hazaiak hosszú támadást vezettek, aminek a végén Joó talált be a hárompontos vonalon kívülről, majd Dukic és Madár mutatott be egy parádés összjátékot. Habár mindkét csapat védekezése felerősödött, ez mégis a hazai csapatnak kedvezett. Előbb Boinitzer dobott egy jó kintit, majd Futó hibája után Sömenek értékesített egy büntetőt. Ezzel az különbség ismét hét pont volt. Ezt Madár két sikeres büntetőkisérlete csökkentette. Újabb dobások következtek a vaonalról, a másik oldalon Sömenek egyet tudott bedobni. Mivel mindkét csapat elérte az öt csapathibát, minden hiba után büntetőt dobtak az alakulatok. Ezúttal Madár nem hibázott, míg a túloldalon Nshimba küzdött nagyott a palánk alatt. Újabb Madár tripla következett. A hazaiak egy időkérés után egyből egy hármassal tértek vissza a pályára, amire Dukic palánkalattija volt a válasz. A következő két kisérlet mindkét oldalon sikertelen volt, majd Bogatin folytatta a hármasok sorát. Az utolsó másodpercben még Madár talált be kintről, amivel megszerezte a huszonhetedik pontját a félidőben (20. perc 60:53).
 
 
Mi vezettük az első támadást a második félidőben, amit egybőlt pontra is váltottunk. Gyorsan érkezett azonban a válasz, előbb egy tripla, majd egy leindítás formájában a hazaiaktól. Újabb támadásunk maradt ki, ellenben a Salgótarjánnal, akik így az előnyüket tizennégypontra növelték (23. perc 69:55). Ekkor Baksa Szabolcs időt kért. Nem bizonyult hatásosnak a megbeszélés, ellenfelünk tovább növelte az előnyét. A pontcsendünket végül Dukic passzából Madár törte meg, közelebb hozva ezze minket az egyenlítéshez. Herendic dobhatott két büntetőt, és nem is hibázta el egyiket sem, majd Szabó szerzett gyors két pontot. Nshimba ellen ítéltek támadóhibát, ám Futó kezéből kiesett a labda, így nem fejeztük be ponttal a támadást. Ezt meg is bosszulta a hazai gárda. Egy kicsit lelassult a játék, rövid pontcsend következett. Ezt végül Boinitzer közelije törte meg, amire a válasz Szabó betörése volt. Szabó próbálta tartani a lelket csapatunkban mind védekezésben, mind támadásban. Sorra szerezte a labdákat, és oldott meg helyzeteket egyedül. Ez sajnos nem volt elég ahhoz, hogy felzárkózzunk. Madár védőhibáját követően Sömenek dobott két büntetőt, mindkettőt sikerrel. Sipossal szemben követtek el támadóhibát, ami már az ötödik csapathiba volt, így büntetők következtek. Sipos egyet dobott be a kettőből. Szücs védekezett jól, a labdaszerzést Dukic hálálta meg egy duplával, ami egyben a negyed utolsó két pontja is volt (30. perc 83:68).
 
Az utolsó etap egy-egy kihagyott támadással indult mindkét térfélen. Végül mi törtük meg a csendet, Dukic duplájával. Ezt követően jól is védekeztünk, így nálunk volt a lehetőség, hogy közelebb kerüljünk ellenfelünkhöz. Szabó próbálkozott egy középtávolival, ami a gyűrűről pattant le. Sömenek duplája után egy Madár tripla következett, majd a mi palánkunk alatt Dukic hozta el a lepattanót. Szabóval szemben szabálytalankodtak a túloldalon, aki így két büntetőt dobhatott. Nem hibázott, mindkettő pontot ért, így a különbség már csak tíz pont volt (34. perc 85:75). Felkeményedett a védekezésünk, a hazai csapat ismét nem tudott pontot szerezni. A pontcsendjüknek végül Herendic két sikeres büntetője vetett véget. Ismét büntetőt dobhatott a hazai csapat, Sömenek volt eredményes, majd adár betörése volt sikeres a túloldalon, és a labdát is megszereztük, amit egy Szabó tripla követett. Ezzel a hátrányunk már csak hét pont volt, ekkor a hazai csapat vezetőedzője, Szabó Zoltán időt kért. Nshimba volt eredményes a palánk alatt, majd Sipos védekezett jól. Dukic dobhatott tisztán kintről, aki nem is hagyta ki a helyzetet. A válasz ismét elmaradt, majd egy újabb tripla következett, ezúttal Madártól. Két perccel a mérkőzés vége előtt a különbség már csak három pont volt. Sipos hibája után dobhatott két büntetőt Herendic, ebből egyet tudott értékesíteni. A másik oldalon ugyancsak büntetők következtek, Madár dobta be mindkettőt. Gyors pontot engedtünk a hazaiaknak, amire a válasz ismét egy Madár hármas volt. Szabó Zoltán időkérése után jól védekeztünk, a vezetésért támadhattunk. Ekkor a játékvezetők nem adták meg Szabó találatát, hibát ítéltek ellene. Tizenegy másodperccel a találkozó vége előtt ismét mi támadhattunk, mivel Herendictől elvették a labdát lépéshibáért. Baksa Szabolcs időkérése után nem sikerült az utolsó támadásunkat kosárral befejezni, így egypontos vereséggel zártuk a találkozót (40. perc 92:91).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Heroikus küzdelem volt a mai. Nagy gratuláció jár a srácoknak, hiszen fel tudtunk állni egy nagy különbségről, és dominálni tudtuk a végjátékot. Nincs okunk szégyenkezni, mindnenki maximálisan odatette ma magát. A harmadik negyedben sajnos volt egy rossz periódusunk, ez döntött. Remélem, hogy ahol az élet elvesz, máshol azt visszaadja. Gratulálok a Tarjánnak.
 
Szabó Péter, a Veszprém irányítója: Kemény mérkőzést játszottunk, igazi rájátszás hangulat volt ma. Nagyot küzdöttünk. Orgona Gergő hiányát még mindig érezzük, várjuk visssza. Sajnos a végjátékban volt egy-két ítélet, nem a mi javunkra. Úgy gondolom, hogy emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Sok sikert a Salgótarjánnak, és gratulálok mindkét csapatnak.
 
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink