Naptár

Betöltése

Salgótarján - Veszprém 96-76

2022. November 20.
1 éve
A csütörtöki Dávid Kornél KA ellen odahaza vesztesen megvívott Hepp Kupa meccse után vasárnap Salgótarjánba utazott a csapat, hogy folytassa a Piros csoportos bajnokság küzdelmeit, és megszerezze első győzelmét ezen a porondon is.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 10. forduló
Salgótarjáni KSE - Veszprém Kosárlabda Klub 96-76 (23-24, 29-14, 21-18, 23-20)
Salgótarján, Salgótarjáni Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Pozsonyi László, Lengyel Ádám József és Domán István
 
Salgótarján: Herendic 13, Takács 18/6, Vas-Teplán 12/6, Dragasevic 25/12, Hargitai 8/6. Cserék: Geiger 2, Molnár 12, Cserényi, Nshimba 6, Kuttor, Monye M., Monye J. Edző: Dániel Péter 
 
Veszprém: Kiss 2, Horváth 17/6, Madár 17/12, Szabó 22/9, Orgona 10. Cserék: Kis 6, Varga, Ratiani 2, Birkás. Edző: Naményi Márk
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
A találkozó alaphangját Szabó triplája adta meg, majd Kiss két jó büntetőjével növelte előnyét a vendég együttes. Hargitai jó középtávolija volt a hazaiak első két pontja, majd Takács értékesített egy közelit. Szabó szintén pontos volt a büntetővonalról. Vas-Teplán kosarával egy pontra zárkózott a Salgótarján, majd Horváth egy jó büntetője után Takács egy hármassal át is vette az előnyt. Orgona duplája után Dragasevic triplája ezt négypontnyira növelte (6. perc: 14-10). Takács hármasával tovább nőtt a távolság, éppen ezért jókor jött Horváth kinti kosara. Herendic viszont egy duplával jelentkezett, Kis erre válaszként a vendégek oldalán egy triplával. Előbbi újabb kosara után időt kért Naményi Márk (8. perc: 21-16). Madár kosarával közeledett a bakonyi alakulat, sőt a triplájával már egyenlített is. Nemsokkal később a büntetővonalra is odaállhatott a vendégek hetese, és egyszer sem hibázott. Molnár azonban egyenlíteni tudott. Kis egy jó büntetője volt az első tíz perc záró akkordja (10. perc: 23-24).
 
A második etap első kosarát Nshimba jegyezte, majd Molnár talált be egyszer a büntetővonalról, amit egy középtávolival fejelt meg egy akcióval később. A hazaiak védekezése feljavult, több labdát is szereztek, vagy kiszorított dobásokra késztették a veszprémieket. Nshimba újabb duplájára Szabónak már sikerült válaszolnia, sőt még egy középtávolit is elsüllyesztette az előző után (15. perc: 30-28). Egyenlítés helyett azonban Dragasevic hármasa következett. Ratiani büntetőből szerezte meg az első két pontját. Hargitai bedobott egy hármast, míg a másik oldalon Horváth faulttal együtt is eredményes volt, akárcsak a büntetővonalról. Takács ezúttal közelről talált be, majd Szabó dobott be szerencsésen egy középtávolit. Dragasevic reakcióját egy távoli formájában érkezett. Ratiani technikaija után Dragasevic büntetőzött jól. Vas-Teplán bedobott egy hármast, de Szabó is így tett ekkor, nagyon fontos pillanatban, hiszen már tíz pont lett volna a különbség. Molnár szlalomozott a gyűrűig. Nemsokkal később egy büntetőt is értékesített. Egy jó hazai védekezés után Herendic robogott a gyűrűig, majd a félidő utolsó momentumaként szintén ő szerzett két pontot a saját támadólpettanóját begyűjtve (20. perc: 52-38).
 
A harmadik felvonás Horváth szép cselét követő hármasával indult, ám Dragasevic egyből szerzett egy duplát, majd Hargitai talált be kintről. Pár támadással később Madár is elsüllyesztett egy triplát. Szabó passzából Orgona zsákolt egyet. Ekkor időt kértek a hazaiak (24. perc: 57-46). Madárnak csak egy büntetője került a helyére. Herendic kettő plusz egy pontos játéka és Dragasevic ziccere tette ismét jelentőssé a különbséget. Vas-Teplán erre rátett még egy lapáttal, akárcsak Molnár szép kosara. Időt is kértek erre a vendégek, hiszen a tízpontos hátrányból nagyon gyorsan közel húsz lett (27. perc: 66-47). A megbeszélés után Orgona volt eredményes Kiss passzából, ám Dragasevic hármasával már húsz pont volt közte. Herendic és Szabó is szerzett egy-egy duplát. Orgona harcolt ki egy faultot a palánk alatt és dobta be a büntetőit. Nshimba centerezett jól, Horváth pedig a vonalról volt egyszer eredményes a negyed zárásaként (30. perc: 73-56).
 
Az utolsó tíz perc első pontjait Orgona szerezte a büntetővonalról, miután Madár remek passza megtalálta a palánk alatt, és faultolták. Majd Madár hármasa következett, felcsillantva némi reményt a Veszprémnek (33. perc: 73-61). Geiger és Takács kosaraival azonban távolodni tudott az SKSE. Szabó jó büntetői után Takács talált be. Horváth is jól büntetőzött, akárcsak a másik oldalon Vas-Teplán. Utóbbi hármasa ismét húszpontos különbséget eredményezett. Kis jó büntetői következtek ekkor, amire Takács palánk alatti kosara volt a válasz. Szabót találta meg szépen a sarokban Horváth, és a veszprémi irányító be is dobta a triplát. Herendic gyorsan válaszolt egy duplával, mire Madár is dobott egy kintit. Herendic erre újabb könnyű kosarat szerezett (38. perc: 92-74). Dragasevic folytatta a hazai pontgyártást, majd Horváth két jó büntetőjére Molnár válaszolt egy duplával, amely - mint nemsokkal később kiderült - a meccs utolsó kosara volt (40. perc: 97-76).
 
A Veszprém Kosárlabda Klub a bajnokság küzdelmeit hazai pályán folytatja majd, november 26-án, 18:00-tól.
 
 
Nyilatkozatok
 
Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: „Ahogy a legutóbbi mérkőzésünk után is mondtam, egy építkezés elején járunk, viszont most már úgy érzem, vannak bíztató jelek. Az elkövetkezendő találkozókon új csapatunk, remélhetőleg, még inkább összeáll majd. Ma is mindent megpróbáltunk, sajnos ez most még csak ennyire volt elég. Gratulálok a Salgótarjánnak a győzelemhez, és további sok sikert kívánok ellenfelünknek!”
 
Dániel Péter, a Salgótarján vezetőedzője: „Gratulálok a csapatnak az újabb hazai győzelemhez, viszont, azt gondolom, a játék képével ezúttal nem lehetünk teljes mértékben elégedettek. Kevés olyan szakaszunk volt ugyanis, amikor mind fizikálisan, mind mentálisan százszázalékosan odatettünk magunkat, s bár ezekben a periódusokban rendre sikerült meglépnünk, a nagyobb előny talán túlságosan is megnyugtatott minket, s ilyenkor mindig visszaengedtük egy picit riválisunkat. A Veszprémhez hasonló csapatokkal szemben, amelyek tele vannak olyan játékosokkal, akik villámgyorsan képesek akár tíz-tizenöt pontot is feltenni a táblára, egy pillanatra sem szabad hátra dőlni, abban a tekintetben még mindenképpen fejlődnünk kell, hogy a maihoz hasonló találkozókat sokkal korábban el tudjuk dönteni. Azért is volt fontos számunkra ez a siker, mert a folytatásban egy nagyon nehéznek ígérkező, hárommeccses idegenbeli túrára indulunk, melynek során a Jászberény, a Vasas és a BKG otthonába is ellátogatunk. Véleményem szerint kellő önbizalommal és kellő lendülettel vághatunk neki ennek a sorozatnak, s biztos vagyok abban, hogy ezeken az összecsapásokon a megfelelő hőfokon pörög majd a csapat. Azt megígérhetem, hogy sehol sem fogunk feltett kezekkel pályára lépni, szeretnénk meccset, meccseket nyerni!”
 
Fotók: archív, Fux Marcell – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink