Naptár

Betöltése

  Sikerek, díjak, tervek

  2017. Június 21.
  5 éve
   
  – Ha körbetekintek a tribünön, meg kell hogy állapítsam: egyre többen vagyunk az egyesület égisze alatt, a sportos családunk folyamatosan növekszik – mondta Naményi Miklós, a sportkört működtető Veszprémi Kosárlabda Kft. ügyvezetője, aki a Vetési gimnázium tornatermében emígy folytatta a beszédét: – Immár a Cholnoky és a Csillag úti óvodában is jelen vagyunk, ahol tizenöt-tizenöt gyermekkel próbáljuk megszerettetni a sportágat. Az utánpótlásprogramunk kiszélesedését mutatja, hogy az előző kiírásban már lánycsapatot is gondoztunk – a tíz-tizenhárom éves diákok a következő szezonban versenyeznek is – és elindítottuk az U9-es együttesünket. Az a fontos, hogy a legkisebbek jó alapokat és kedvet kapjanak a rendszeres mozgáshoz. Ennek érdekében sok segítségre számíthatnak a felkészítőiktől, Tóth Katától, Szokolik Gergőtől és Sipos Ádámtól.

  Ezt követően az egylet korosztályos gárdáinak idénybeli legértékesebb, illetve legtöbbet fejlődött játékosait köszöntötték. Az U11-es kenguruknál (edző: Petőfi Lajos, regionális bajnokság harmadik hely, alsóházi rájátszás első hely) az előbbi kategóriában Ráskai Zoltánt, az utóbbiban pedig Fóris Joelt jutalmazták vándorserleggel és oklevéllel. Az U12-es gyermekektől (edző: Petőfi Lajos, regionális bajnokság harmadik hely, alsóházi rájátszás első hely) Végh Mátyást és Gyimesi Mátét, az U14-es serdülőktől (edző: Lőrincz Alex, regionális bajnokság ötödik hely) Ármos Dánielt és Kerecsen Marcellt, az U16-os kadettoktól (edző: Lőrincz Alex, regionális bajnokság, alsóházi első hely) Veingartner Andrást és Kupcsik Andrást, az U18-as junioroktól (edző: Simon László, regionális bajnokság, alsóházi negyedik hely) Szűcs Pétert és Bíró Barnát, az U20-asoktól (edző: Sipos Ádám, NB I/B Nyugati-csoport tízedik hely) Bakó Lászlót és Nagy Gergely Martint, a – rendezvényen vastapsot kapott – felnőtt-keretből (edző: Mérész Csaba, NB I/B második hely) pedig Nebojsa Pavlovicot és Kálló Nándort szólították díjazottként. A mögöttünk hagyott idény legjobb szakvezetője Lőrincz Alex lett.

  Az esemény legmeghatóbb részeként Naményi Miklós – és persze a jelenlévő sportbarátok – elbúcsúztak a királynék városában három évet szolgált Kámán Tamást, aki a közelmúltban akasztotta szögre a szerelését, így fejezvén be az aktív pályafutását. Mint elhangzott: a volt válogatott csillag nem csak a veszprémi, hanem a magyar kosárlabdáért is sokat tett, továbbá a helyi fiatalok – a hozzáállása és a játékintelligenciája okán – sokat tanulhattak tőle. Az ügyvezető arról is említést tett, hogy a klub felnőtt-keretét eddig két spílerrel erősítették meg, az ex-VESC-es Hegedűs Gergely után Lakosa Ákost is leigazolták.

  – Jövőre egyértelműen szeretnénk megnyerni a másodosztályú pontvadászatot, de számunkra az is lényeges hír, hogy ősztől – az eddigi hat csapat helyett – már tízet nevezünk a korosztályos bajnokságokba. Ezen túlmenően hamarosan egy gyógytornász-terapeuta is segíti majd a műhelyünket, azt, hogy a tagjaink minél jobb karban legyenek. Naményi Miklós hozzátette azt is, miszerint a Vetési gimnázium tornaterme jövőre – az infrastrukturális fejlesztéseik részeként – új parkettaborítást, valamint két mobillelátót kaphat. Végül szó esett arról, hogy ha minden a terveik szerint halad, akkor jövő ilyenkor elkezdődhet a klub saját otthonának építése. Az új multifunkcionális csarnok beruházása mintegy másfél milliárd forintba kerülhet.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink