Naptár

Betöltése

Sikeres volt a veszprémi EYBL torna szervezése

2023. December 05.
4 hónapja
Az elmúlt hosszú hétvégén, azaz november 30. és december 3. között első ízben került megrendezésre a European Youth Basketball League (EYBL)  szervezet versenysorozatának egyik tornája Veszprémben. Az U20-as korosztályú csapatok többállomásos megmérettetésének első helyszínén – és majd a későbbieken is – ráadásul városunk is képviselte magát, méghozzá az Athlete Plus Veszprém akadémiájának együttese által.
 
A négy nap folyamán összesen hat ország - Ausztria, Hollandia, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország és Szlovákia - kilenc csapata feszült egymásnak és játszott tizennyolc mérkőzést a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában.
 
A nyitóünnepségre pénteken délelőtt került sor, ahol Naményi Miklós, az Athlete Plus Veszprém ügyvezetője mellett Sótonyi Mónika, Veszprém Megyei Jogú Város Köznevelési, Ifjúsági, Sport és Civil Bizottságának elnöke köszöntötte a csapatokat. Utóbbi beszédében kiemelte, a sport fontos szerepet játszik Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 eseményeinek sorában. Reményét fejezte ki aziránt, hogy az ifjú sportolók egy napon majd turistaként családtagjaik, barátaik társaságban is visszatérnek a városba. Végezetül sok sikert kívánt mindenkinek a tornához és a kosárlabda álmok valóra váltásához.
 
 
A játékosok aztán minden meg is tettek a győzelemért és remek meccseket játszottak egymáásal. A mérkőzések végeredményei az alábbiak lettek:
 
November 30., csütörtök
18:00: Athlete+ Veszprém (HUN) - Patrioti SBK Junior Levice (SVK) 81-104
20:00: EMTV Hamburg (GER) - Moulton College (GBR) 90-84
 
December 1., péntek
9:00: Athlete+ Veszprém (HUN) - Vienna United (AUT) 74-95
11:30: Hot Pepper (NED) - Budapest Prep Academy (HUN) 108-58
13:30: Budapest Honvéd (HUN) - EMTV Hamburg (GER) 95-55
15:30: Patrioti SBK Junior Levice (SVK) - TSE Basket (HUN) 135-60
17:30: Moulton College (GBR) - Budapest Prep Academy (HUN) 84-81
19:30: Vienna United (AUT) - Hot Pepper (NED) 88-93
 
December 2., szombat
9:00: TSE Basket (HUN) - Moulton College (GBR) 67-83
11:00: Patrioti SBK Junior Levice (SVK) - EMTV Hamburg (GER) 127-63
13:00: Budapest Honvéd (HUN) - Hot Pepper (NED) 101-78
15:00: TSE Basket (HUN) - Vienna United (AUT) 61-86
17:00: EMTV Hamburg (GER) - Athlete+ Veszprém (HUN) 76-86
19:00: Moulton College (GBR) - Budapest Honvéd (HUN) 53-96
 
December 3., vasárnap
9:00: Vienna United (AUT) - Budapest Prep Academy (HUN) 121-47
11:00: TSE Basket (HUN) - Hot Pepper (NED) 67-137
13:00: Patrioti SBK Junior Levice (SVK) - Budapest Honvéd (HUN) 99-83
15:00: Budapest Prep Academy (HUN) - Athlete+ Veszprém (HUN) 93-87
 
A találkozókat mindvégig élőben lehetett követni az Athlete+ YouTube csatornáján, ahol jelenleg is vissza lehet nézni őket.
 

Naményi Márk, az Athlete Plus Veszprém sportigazgatóját és a rendezvény egyik főszervezőjét kértük meg, hogy ossza meg a tapasztalatait a tornát követően: „Az első nemzetközi utánpótlás torna egy óriási mérföldkő a klub életében. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt évek munkája már a felső korosztályainknál is kifizetődik, ugyanis U17-es és U18-as, saját nevelésű játékosaink is pályára léphettek külföldi csapatok ellen. Fontos megemlíteni, hogy ez nem csak egy jó edző sikere, hanem az utánpótlásklubban dolgozó megannyi kiváló edző kitartó és szisztematikus munkájának eredménye. Ezúton is köszönöm a munkájukat. A következő években azon kell dolgoznunk, hogy az U20-as korosztály mellett a többi korosztály is képviseltethesse magát a nemzetközi porondon.”
 
A végül egy győzelemmel és három vereséggel záró Athlete Plus Veszprém csapatának vezetőedzője, Alex Geddes a versenysorozatban most debütáló együtteséről beszélt megkeresésünkre: „Ez az EYBL torna lehetőséget adott az Athlete Plus Veszprém szervezete számára, hogy bebizonyítsa, sikeresen le tud bonyolítani egy nemzetközi tornát. Ennek a versenysorozatnak a legnagyobb előnye - az én szememben - nem a pályán látottakból származott, hanem abból, hogy kiszélesedett a játékosok perspektívája. Ténylegesen rájöhettek arra, hogy a világ egy hatalmas hely, amely rengeteg lehetőséget rejt, és ha kellő nyitottsággal és megfontolt igyekezettel állnak ehhez a játékhoz, akkor megtalálhatják azt a helyet, ahol elérhetik a céljaikat. Úgy érzem, a játékosaink megújult motivációval távoztak a tornáról, és még elszántabbak, hogy emberként és játékosként egyaránt fejlődjenek, ráadásul megújult szemlélettel látják a kosárlabda által kínált lehetőségeket.”
 
A torna zárásaként kihirdették a négy nap legjobb játékosát (MVP) és az all-star csapat tagjait is. Előbbi Samuel Solcansky lett a Levice együtteséből, míg az „álomcsapat” tagjainak a következő ifjú tehetségeket választották: Jaydan McFarlane Purcell (Moulton College), Márkus Balázs (Honvéd), Kiss Benedek Péter (Honvéd), Yehor Yakushev (Levice) és Djibi Nunes (Hot Pepper).
 
A csapatok a mérkőzéseken gyűjtött pontjaikat viszik tovább, hogy aztán a következő, második állomáshelyen, Levicében (Léva, Szlovákia) folytassák a pontgyűjtés január 4. és 7. között.
 
 
Fotók: Szász Péter – veszpremkosar.hu
(A tornáról készült összes kép megtekinthető az Athlete Plus Veszprém Facebook oldalán.)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink