Naptár

Betöltése

Szabó Péter és a The Last Dance

2020. Május 22.
3 éve
Nemrég ért véget a „The Last Dance” című dokumentumfilm-sorozat, amely az egész kosárlabda-, sőt vélhetően az egész sportszerető társadalmat lázban tartotta. A széria minden idők talán legjobb kosárlabdázójának, Michael Jordannak mutatta be az utolsó Chicago Bullsban töltött szezonját, amely a hatodik bajnoki címével zárult, de emellett betekintést kaptunk a korábbi idényekbe és a csapat tagjainak élettörténetébe is. Ennek a műsornak az apropóján, ugyanazokat a kérdéseket feltéve, beszélgetünk új cikksorozatunkban néhány játékosunkkal, köztük Szabó Péterrel is.
- Nézted a The Last Dance-t? Hogy tetszett összességében?
- Igen, természetesen néztem. Szerintem mindenki sokat tanulhatott ebből a dokumentumfilmből, mind a pedagógiai, mind a pszichológiai hatását figyelembe véve.
 
- Mi volt az az újdonság, amit eddig nem tudtál Jordanről, vagy a Bullsról, és most kiderült számodra?
- Mivel bepillantást nyertünk a színfalak mögé, így mondhatni, sok új dologgal találkoztam.  Többek között a detroiti Bad Boys elleni párharcban alkalmazott Jordan védekezés elvei, Scottie Pippen alul fizetése, vagy például ahogy Jordan és Pippen rászálltak a 92-es barcelonai olimpián Toni Kukocra.
 

- Mennyiben változott a korábbi véleményed Michael Jordanről a sorozat végeztével? Változott-e egyáltalán?
- Nem változott, egyértelmű számomra, hogy ő a legjobb kosaras a világon.
 
- Mikor láttad először Michael Jordant játszani?
- Azt hiszem 1997-ben láttam először mérkőzést a Bullsról, ekkor nyolc éves voltam. Amire emlékszem, hogy mindig vártuk a sporthíradót is, ahol csak pár képsor volt a csapatról, de megérte várni. Akkoriban ugyanis még nem volt annyira fejlett a kommunikáció.
 
- Melyik a kedvenc Jordan-momentumod?
- Az 1992-es döntőben a Portland Trail Blazers ellen játszottak, és hat hárompontost dobot egy félidő alatt, majd visszafelé futva csak széttárta a kezét. Illetve a „Flu Game” során dobott harmincnyolc pontja.
 
- Ha a „Főbika” tehetségének egyetlen szegmensét megkaphatnád, akkor melyik tulajdonsága lenne az?
- Ez egy nagyon nehéz kérdés, hiszen bármelyik képességét elfogadnám, de talán a legfontosabb, ahogy ő a rengeteg tehetségét, pozitív tulajdonságát összhangba tudta hozni, és mindig tovább tudott fejlődni.
 

- Jordan mellett ki volt az a csapattag, aki kimondottan érdekes volt Neked ebben a sorozatban, és miért?
- Steve Kerrt említeném meg. Meglepett, hogy ő is min ment keresztül, és ahogyan ezt kezelni tudta. Rengeteg munkát tett bele ebbe a sportágba, kitartóan küzdött ő is, amíg elért ezekbe a magasságokba.
 
- Mi volt a sorozat legnagyobb tanulsága, legfontosabb üzenete számodra?
- Mindig légy magabiztos, határozott és a céljaidat kemény munkával érheted csak el.
 
- Ha választhatnál egy játékost és/vagy csapatot a kosárlabda történelméből, amelyről megnézhetnél egy hasonló sorozatot, akkor melyik lenne az?
- A Magic Johnson vezette Showtime Lakers.
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink