Naptár

Betöltése

  Szabó Péter és a The Last Dance

  2020. Május 22.
  2 éve
  Nemrég ért véget a „The Last Dance” című dokumentumfilm-sorozat, amely az egész kosárlabda-, sőt vélhetően az egész sportszerető társadalmat lázban tartotta. A széria minden idők talán legjobb kosárlabdázójának, Michael Jordannak mutatta be az utolsó Chicago Bullsban töltött szezonját, amely a hatodik bajnoki címével zárult, de emellett betekintést kaptunk a korábbi idényekbe és a csapat tagjainak élettörténetébe is. Ennek a műsornak az apropóján, ugyanazokat a kérdéseket feltéve, beszélgetünk új cikksorozatunkban néhány játékosunkkal, köztük Szabó Péterrel is.
  - Nézted a The Last Dance-t? Hogy tetszett összességében?
  - Igen, természetesen néztem. Szerintem mindenki sokat tanulhatott ebből a dokumentumfilmből, mind a pedagógiai, mind a pszichológiai hatását figyelembe véve.
   
  - Mi volt az az újdonság, amit eddig nem tudtál Jordanről, vagy a Bullsról, és most kiderült számodra?
  - Mivel bepillantást nyertünk a színfalak mögé, így mondhatni, sok új dologgal találkoztam.  Többek között a detroiti Bad Boys elleni párharcban alkalmazott Jordan védekezés elvei, Scottie Pippen alul fizetése, vagy például ahogy Jordan és Pippen rászálltak a 92-es barcelonai olimpián Toni Kukocra.
   

  - Mennyiben változott a korábbi véleményed Michael Jordanről a sorozat végeztével? Változott-e egyáltalán?
  - Nem változott, egyértelmű számomra, hogy ő a legjobb kosaras a világon.
   
  - Mikor láttad először Michael Jordant játszani?
  - Azt hiszem 1997-ben láttam először mérkőzést a Bullsról, ekkor nyolc éves voltam. Amire emlékszem, hogy mindig vártuk a sporthíradót is, ahol csak pár képsor volt a csapatról, de megérte várni. Akkoriban ugyanis még nem volt annyira fejlett a kommunikáció.
   
  - Melyik a kedvenc Jordan-momentumod?
  - Az 1992-es döntőben a Portland Trail Blazers ellen játszottak, és hat hárompontost dobot egy félidő alatt, majd visszafelé futva csak széttárta a kezét. Illetve a „Flu Game” során dobott harmincnyolc pontja.
   
  - Ha a „Főbika” tehetségének egyetlen szegmensét megkaphatnád, akkor melyik tulajdonsága lenne az?
  - Ez egy nagyon nehéz kérdés, hiszen bármelyik képességét elfogadnám, de talán a legfontosabb, ahogy ő a rengeteg tehetségét, pozitív tulajdonságát összhangba tudta hozni, és mindig tovább tudott fejlődni.
   

  - Jordan mellett ki volt az a csapattag, aki kimondottan érdekes volt Neked ebben a sorozatban, és miért?
  - Steve Kerrt említeném meg. Meglepett, hogy ő is min ment keresztül, és ahogyan ezt kezelni tudta. Rengeteg munkát tett bele ebbe a sportágba, kitartóan küzdött ő is, amíg elért ezekbe a magasságokba.
   
  - Mi volt a sorozat legnagyobb tanulsága, legfontosabb üzenete számodra?
  - Mindig légy magabiztos, határozott és a céljaidat kemény munkával érheted csak el.
   
  - Ha választhatnál egy játékost és/vagy csapatot a kosárlabda történelméből, amelyről megnézhetnél egy hasonló sorozatot, akkor melyik lenne az?
  - A Magic Johnson vezette Showtime Lakers.
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink