Naptár

Betöltése

Száz pont felett

2015. December 12.
8 éve
 
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Bajai Bácska FKE 103-88 (25-18, 27-20, 22-25, 29-25)

Veszprém, 300 néző. Vezette: dr. Magyari, Szalai, Németh.

Veszprém: Vertetics 16, Novák 15/3, Kámán 16, Körtélyesi 23/9, Takács 14. Csere: Simon 3, Sipos 5, Blaskovits 2, Kováts 7/3, Herbel 2, Oltárczy, Kovács. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Baja: Nagy 11/6, Délity 7/3, Braun 7/3, Ágfalvi 20/6, Mándity 17. Csere: Katyanszki 15, Szabó 3/3, Pálkerti G. 4, Pálkerti T. 2, Koller, Fehér 2, Franczva. Vezetőedző: Hosszú István.

Meglepően kevés néző előtt indult útjára a labda (később azért mind többen érkeztek a munkahelyükről, vagy épp a nagybevásárlásukból), talán a családias hangulat miatt, takaréklángon kezdtek a hazaiak (2-4). Ám csak pár perc kellett ahhoz, hogy az éllovas magára találjon és pontosabb játéka révén kosarakra váltsa a helyzeteit (10-7). Miután Kámán Tamás is „szót kért”, ritmust váltottak az egyetemisták – intenzívebb és agresszívabb védekezésüknek köszönhetően labdákat szereztek, s az ellentámadásaikat góllal fejezték be (18-7). Egy tizenkilenc-kettes rohammal állva hagyták az ellenfelet, akiknek 21-7 után sikerült állítaniuk az irányzékon, így visszajöttek a mérkőzésbe. A vendégek a folytatásban is próbálták tartani magukat, nem érhette kritika a hozzáállásukat, de ha a mieink harcosabb és mozgékonyabb üzemmódba kapcsoltak, kiderült, hogy melyik gárda rendelkezik nagyobb tudással (33-24). A veszprémiek időnként a publikum kedvében is jártak, előbb Vertetics Ádám, majd Kámán adott fel labdát a felugró Körtélyesi Gergelynek, akinek már „csak” a gyűrűbe kellett húzni a játékszert (37-29). Az erőcsatár egyébiránt a mezőnyben is hasznosan dolgozott, méltán volt esélyese a találkozó legjobbja címnek. Egy ideig állandósult a felek közötti négy-nyolc pontos differencia, aztán 41-37-nél a listavezető rálépett a gázpedálra: gyorsan, pontosan és erőszakosan kosárlabdázott, ami a nagyszünetig az eredményjelző-táblán is visszaköszönt (52-38).

Fordulást követően Novák Patrik is betalált távolról, viszont a rivális később hibázásra késztette – a tempóból visszavett – bakonyiakat (58-47). Mivel hátul akadtak gondok, Mérész-edző magához rendelte az övéit, és határozottabb védőmunkát kért a tanítványaitól. A tréneri szólam egyúttal jeladás is volt, a nagyobb játékerővel bíró és mind gyakrabban cserélő veszprémiek megrázták magukat és megint tekintélyes előnyre tettek szert (70-49). Takács Andrásék a sportág minden elemében felülmúlták a vetélytársat: "hozták" a lepattanó-csatát (23-18), kevesebb labdát adtak el (14-22), ráadásul az elmúlt hetekhez képest pazarul dobták a büntetőket (a lefújásig csak egyet rontottak). Sajnos a komoly különbség láttán leeresztettek a – Kámánt és Verteticset már pihentető – hazaiak, s az akkortájt tarthatatlan Katyanszki Nebojsa vezérelte vetélytárs felállt a padlóról (72-63). Hajtósabb játékkal kezdték a záró felvonást Kováts Viktorék, gyors kontráikat általában siker koronázta (78-63). A védekezés azért nem volt az igazi, csakhogy a szurkolók ezzel mit sem törődtek, lévén, Körtélyesiék elől szebbnél szebb kosarakat szereztek (90-75). A hajrában leginkább a sípmesterek ítéletei borzolták a kedélyeket, a nézők ugyanakkor azért is fohászkodtak, hogy a helyi kedvencek elérjék a száz pontot. Az óhajuk meghallgatásra talált, mert a cserék is azon voltak, hogy kivegyék a részüket a diadalból. A végén Sipos Ádám büntetőivel sikerült eljutni az említett határig.

Mérész Csaba: Voltak ugyan hullámvölgyeink, ám a megérdemelt sikerünk nem forgott veszélyben. Tudomásul kell venni, hogy a Baja szintű csapatokat nem lehet hatvan pont környékén tartani. Örülök, hogy a játékosaink jól elosztották egymás között a terheket.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink