Naptár

Betöltése

Szezonfelező interjú Mérész Csabával

2019. December 29.
4 éve
December 20-án lejátszotta tizenharmadik mérkőzését a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I. B Piros csoportjának alapszakaszában, ezzel egyben elért a szezon feléhez is. Csapatunk tizenegy győzelemmel és két vereséggel vezeti a tabellát, azaz jó úton halad afelé, hogy célját elérje, és végig pályaelőnye legyen a rájátszásban.  Az együttesünk eddigi szerepléséről kérdeztük Mérész Csaba vezetőedzőt.

 
- A csapat tavasszal elvesztette a bajnoki döntőt, és így nem sikerült az A csoportos szereplés elérése. A nyáron ezt követően némileg átalakult a gárda, több új játékos érkezett, míg mások távoztak. Mi volt a legnagyobb kihívás Ön és csapata számára az előszezonban?
- A legfontosabb az volt, hogy sikerült az együttes magját megtartani, majd igazolni hozzá négy meghatározó játékost. Nekik viszont időre volt szükségük, amíg a játékrendszert elsajátították, valamint az egész csapatnak is időre volt szüksége, hogy jól működjön az az újak érkezését követően. Ez meglátszódott a felkészülési meccseinken, de nem aggódtam, hiszen a lényeg az volt, hogy a bajnokságra legyen rendben a pályán nyújtott produkció.
 
- Mi volt az, amin mindenképpen változtatni szeretett volna a csapat összetételét és játékát illetően az előző idényhez képest?
- Az Oroszlány elleni döntőben kiütközött az, hogy nekik hosszabb, erősebb volt a kispadjuk, mi pedig elfáradtunk. Ők az erős keretüknek köszönhetően hibátlanul fejezték be a rájátszást, míg nekünk ez sajnos nem sikerült. Úgy gondoltuk, hogy szükség van a keretünk megerősítésére a nyáron.
 
 
- Hogy látja, hogy halad a csapat játékának fejlődése? Hol tart most a csapat a kitűzött és elvárt szinthez képest?
- Nehéz erre válaszolni, hiszen előbb Szabó Péter, majd Völgyi Marcell sérült meg, később pedig Körtélyesi és Mucza is. Szinte 2-3 fordulónként megsérült valaki. Éppen ezért nagyon örülök annak, hogy ez a félév így lement. Ha ők visszatérnek, akkor láthatjuk majd igazán, hogy mire képes a komplett csapat.
 
- Eddig két vereség csúszott be, méghozzá a Nyíregyháza és a Budafok ellen, mindkétszer idegenben. Mi volt ezeken az összecsapásokon a probléma?
- Nyíregyházán a 3. fordulóban játszottunk, és sajnos fault problémák miatt nagyon hamar elvesztettük mindhárom centerünket, akiket mezőnyjátékosokkal kellett pótolnunk. Ez egy ilyen erős ellenfél otthonában nem sikerült. Emiatt különösképpen nem is bánkódtunk, hiszen Nyíregyházán bárki számára benne van a vereség. Budafokon pedig már négy meghatározó játékosunkat kellett nélkülöznünk sérülés miatt, és teljesen elfáradt a csapat. Főleg ennek fényében nagy dolog az, hogy az azt megelőző meccseket megnyertük.
 
- Ez a két csapat jelenleg a legfőbb riválisunk a bajnokságban?
- Ezt így nem jelenteném ki. Ez a Piros csoport nagyon erős, ahol nagyon sok váratlan eredmény született. Talán a Nyíregyháza és a MAFC számíthat mellettünk favoritnak, de bárki veszélyes lehet bárkire. Éppen ezért mi csak arra koncentrálunk, hogy minden meccsünket megnyerjük, és a lehető legjobb helyen végezzünk az alapszakaszban.
 

- Ezt a két meccset leszámítva, mindig nyert a HOYA, sokszor nagyobb hátrányt is ledolgozva. Ez minek tudható be főként?
- A szezon elején idő kellett ahhoz, hogy összeálljon a csapatjáték, így voltak a vártnál szorosabb hazai meccseink is, például a Honvéd és a Vasas ellen. Nem volt még meg igazán a ritmusa a csapatnak ebben az időszakban. Ugyanakkor örültem, hogy sikerült megnyernünk ezeket a találkozókat, amely úgy gondolom, hogy a játékosaink mentalitásának volt köszönhetően. Akkor is hajtottak a győzelemért, ha nagyobb hátrányban voltunk, és megfordították a meccset. Ez óriási dolog.
 
- Különösen annak fényében értékes ez a 11-2-es mérleg, hogy több kulcsember is sérüléssel bajlódott vagy bajlódik jelenleg is. Hogy áll az ő felépülésük?
Szabó Péter január végére, február elejére várható vissza. Völgyi Marcell még nem 100%-os, talán a január 4-i, tavaszi szezonrajtra már az lesz, de nem akarunk kockáztatni. Körtélyesi Gergely szinte biztosan pályára lép, ugyanakkor Mucza Tamás még érzi a hasfalát, szerintem január első napjaiban dől majd el, hogy bevethető lesz-e.
 

- Mi lesz a csapat programja ezekben a napokban? Hiszen ahogy említette, január 4-én már idegenbeli rangadót játszunk a MAFC ellen.
- December 27-én álltunk ismét munkába, és 29-vel bezárólag napi kettőt edzünk, majd két nap pihenő következik. Január 1-én már ismét folytatjuk a felkészülést. Nemcsak a MAFC elleni találkozó lesz fontos, több nehéz mérkőzés is vár ránk januárban. Sok minden eldőlhet az előttünk álló időszakban az alapszakasz végeredményét illetően.  
 
- Ön hogy töltötte a karácsonyi ünnepeket? Hogyan tud ilyenkor a legjobban kikapcsolni, pihenni?
- Ezek a napok nekünk mindig sok utazással telnek. Előbb Szolnokra utaztunk édesapámhoz, majd vissza Veszprémbe. Innen Zalaegerszegre mentünk a feleségem családjához, és onnan jöttem vissza az edzések miatt. Számomra ilyenkor kevesebb a pihenés és a több az utazás, de nem bánom. Addig jó, amíg utazhatunk.
 
- Köszönjük szépen az interjút, és sok sikert kívánunk az újévre!
- Köszönöm szépen!
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink