Naptár

Betöltése

Szücs Péter és a The Last Dance

2020. Június 01.
3 éve
Nemrég ért véget a „The Last Dance” című dokumentumfilm-sorozat, amely az egész kosárlabda-, sőt vélhetően az egész sportszerető társadalmat lázban tartotta. A széria minden idők talán legjobb kosárlabdázójának, Michael Jordannak mutatta be az utolsó Chicago Bullsban töltött szezonját, amely a hatodik bajnoki címével zárult, de emellett betekintést kaptunk a korábbi idényekbe és a csapat tagjainak élettörténetébe is. Ennek a műsornak az apropóján, ugyanazokat a kérdéseket feltéve, beszélgetünk új cikksorozatunkban néhány játékosunkkal, köztük Szücs Péterrel is.
 

- Nézted a The Last Dance-t? Hogy tetszett összességében?
- Igen néztem, nekem nagyon tetszett. Laikus szemmel is nagyon könnyen emészthető. Jól fel volt építve, és mindegyik részben volt valami kis csavar, amitől egyre izgalmasabb és izgalmasabb lett.
 
- Mi volt az az újdonság, amit eddig nem tudtál Jordanről, vagy a Bullsról, és most kiderült számodra?
- Jordanről én viszonylag sokat tudtam, de sajnos nem láttam játszani, és ezért utána néztem a neten, hogy milyen volt az élete és a pályafutása. Viszont nekem az teljesen új volt, hogy ki volt az a Jerry Krause, és hogy miért ért véget a Bulls dinasztia, valamint Steve Kerről is sokat tudtam meg.
 

- Mennyiben változott a korábbi véleményed Michael Jordanről a sorozat végeztével? Változott-e egyáltalán?
- Egyáltalán nem változott. Ugyanannyira tisztelem, mint eddig, és szerintem ő az egyik legjobb kosárlabdázó aki valaha is játszott.
 
- Tényleg ő minden idők legjobb kosárlabdázója?
- Ezt szerintem nem lehet eldönteni. Sok szempontól függ, hogy kinek mi a legjobb, de mindenképpen az egyike a legnagyobbaknak.
 
- Mikor láttad először Michael Jordant játszani?
- Sajnos csak felvételről láttam játszani, mert amikor születtem akkor a Wizardsba játszott, és amikor elkezdtem a kosárlabdát, akkor már rég visszavonult.
 
- Melyik a kedvenc Jordan-momentumod?
- Nekem a személyes a kedvencem, amikor csukott szemmel dobott büntetőt Dikembe Mutombonak.
 
- Ha a „Főbika” tehetségének egyetlen szegmensét megkaphatnád, akkor melyik tulajdonsága lenne az?
- A telhetetlen motivációja, amit igazából a sorozat is bemutat, hogy mindenből tudott meríteni.
 

- Jordan mellett ki volt az a csapattag, aki kimondottan érdekes volt Neked ebben a sorozatban, és miért?
- Phil Jackson, mert róla nem tudtam túl sokat, hogy milyen volt, és nagyon sokat lehet szerintem tanulni arról, hogy milyen jó életszemlélete van.
 
- Mi volt a sorozat legnagyobb tanulsága, legfontosabb üzenete számodra?
- Az, hogy Jordan úgy jutott el mindenkihez abban az időben, hogy nem volt világháló. Kezdetleges volt az internet, és nem is mindenhol közvetítettek kosármeccseket, de mégis mindenki tudta ki ő, és hogy milyen csapat a Bulls. Ezt mind a sikereiknek köszönheti.
 
- Ha választhatnál egy játékost és/vagy csapatot a kosárlabda történelméből, amelyről megnézhetnél egy hasonló sorozatot, akkor melyik lenne az?
- Én személy szerint Wilt Chamberlaint választanám, mert nagyon érdekes ember volt és egy hatalmas nagy tehetség, aki a maga szakaszában ugyanolyan domináns volt, mint Jordan. Ráadásul nagyon sok jó történet van róla, amit szerintem sokan nem tudnak, pedig érdemes volna megismerni azokat.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink