Naptár

Betöltése

  Tárt karokkal várják

  2015. Június 22.
  7 éve
   
  – Adja magát a nyitó kérdés: mi újság a térdeddel, miként szolgál az egészséged? – kérdeztük a 29 éves irányítót, aki korábban megfordult az élvonalbeli Zalakerámia ZTE-KK-ban és a Falco-Trend Optika KC Szombathelyen, illetve a klubok jogelődjeinél.

  – Azt gondolom, hogy a sérült testrész mostanra teljesen terhelhető, a lábamban nem érzek fájdalmat, az mindenféle mozgástípusra alkalmas. Amennyiben a combizmomat sikerül hozzáerősítenem, olyan lesz, mint fénykorában.

  – Tavaly ilyenkor a Motax-Concordia KC Pápa a vasi megyeszékhelyre visszatért csillag, Kálmán László helyére szerződtetett, ám – sérülés miatt – nem felelhettél meg az elvárásoknak…

  – Az alapozás kezdetén bevizesedett a térdem. Összeszorított foggal próbáltam játszani, miközben különböző kezelésekre jártam. Így injekciókúrán is vettem részt. Miután a terápiák nem segítettek, terhelés mellett néha csillagokat láttam, az év végén artroszkópos műtéttel orvosolták a lábrészben levált porcdarabokat, valamint a porckopást. Februárban részt vehettem a műhely gyakorlásain, márciusban ismét játszhattam, de csak lassan nyertem vissza az erőnlétemet, a gondok előtti állapotomat.

  – Aztán nemsokára jött a veszprémiek érdeklődése, ami a pápai klubvezetőknél – érthetetlen módon – „kiverte a biztosítékot”…

  – Az ottani elöljárók etikátlannak tartották, hogy szezon közben leültem beszélgetni a veszprémi funkcionárusokkal. Amikor erre fény derült, pontosabban arra, hogy a következő kiírásban – hangsúlyozom: a kontraktusom lejártával – már a bakonyi megyeszékhely együttesét segítem, hogy is fogalmazzak: megfagyott körülöttem a levegő.

  – Ezen miért csodálkozol, hiszen mikor kiderült a klubváltásod, egyértelműen fogalmaztak: „aki ilyen sportszerűtlenül viselkedik, annak méltósággal kell viselni a következményeit”?!

  – Veszprémben jutottam álláslehetőséghez, egy cég logisztikai munkatársa lettem, s már az előző bajnokság ideje alatt ideköltöztem. Egyértelmű, az új munkahely állt az áttelepedés hátterében. Erről idejében tájékoztattam a pápai elöljárókat, jeleztem, mindettől függetlenül nyugodt körülmények között fejezzük be a pontvadászatot. Noha kedveltem a pápai sportkört, szerettem náluk pattogtatni, utána már nem kaptam náluk szereplési lehetőséget. Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, hogy rossz szájízzel kellett eljönnöm, de nem érzem magam hibásnak. Most már elárulhatom: egy évvel ezelőtt is szó volt arról, hogy a veszprémiekhez érkezem. Az egyesületnél akkor is felvetődött a nevem, aztán menet közben nélkülem töltődött fel a játékoskeret.

  – Előzetesen milyen információid voltak a veszprémi közösségről?

  – Látásból majd’ mindenkit ismerek, Kámán Tamással, Vertetics Ádámmal és Kováts Viktorral pedig hajdan együtt is játszottam.

  – A pápai kaland előtt nyolc évet húztál le Zalaegerszegen, négyet Szombathelyen, rendelkezel bajnoki és Magyar Kupa-arannyal, továbbá negyvenhárom alkalommal szerepeltél a válogatottunkban. Meglepődsz azon, hogy tárt karokkal várnak a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémnél?

  – Mérész Csaba vezetőedző – akit egyébiránt a barátomnak mondhatok – vázolta a rám váró feladatokat, vagyis tudom, hogy jó helyre kerülök, ahol már várnak. Meggyőződésem, hogy erős társaságunk lesz, amely a sorozat végén ott lehet az első négy helyezett között. Szeretnék jó játékkal hozzájárulni egy jó eredményhez. Etekintetben bízok magamban és a kollektívában is. Remélem, hogy egyes és kettes poszton bevethető hátvédként erősítést jelentek az értékeit megtartó közösség számára. Nem titok, hosszú távon tervezek Veszprémben.

  – A felkészülés augusztusi rajtjáig még van idő, addig miként telik a nyarad?

  – Miután új vagyok a munkahelyemen, túlzottan sok kivehető szabadsággal nem rendelkezem, ráadásul a különböző munkafolyamatokba bele kell tanulnom. Ilyenformán idén nem tervezek hosszú nyaralást, maradnak a hétvégék, vele együtt a Balaton és a horgászat. Meg persze ismerkedem Veszprémmel és környékével, ami úgy szép, ahogy van.
   
  Fotó: nyugat.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink