Naptár

Betöltése

TF-BP - Veszprém 64:73

2021. Január 06.
3 éve
Idegenben játszotta az új esztendő első bajnokiját a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, a TF-BP vendégeként, a budapesti Sport 11 Sportcentrumban, január 6-án, 18:30-tól. A találkozó előtt fiataljaink léptek a pályára, akik 80:84-re le tudták győzni a fővárosiak U20-as csapatát.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 14. forduló:
TF-BP - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 64:73 (14:11, 15:24, 18:23, 17:15)
Budapest, Sport 11 Sportcentrum, zárt kapus mérkőzés.

TF: Csík 10/6, Szántó 6/6, Kerkai 12/3, Nagy 4/3, Karosi 12/6. Cserék: Somogyfoki 12/6, Kutrovich, Timkó 8. Edző: Beák Gábor

Veszprém: Szücs 9/6 , Madár 24/6, Orgona 7/3, Szabó 12/6, Dukic 19/3. Cserék: Sipos, Birkás, Futó 2, Glatz.  Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást nekünk sikerült elhozni, ám Madár kinti próbálkozása sikertelen volt. A hazaiak első támadásából sem született kosár, így végül a találkozó első pontjait Dukic szerezte meg. Orgona megmozdulása után Nagy dobhatott két büntetőt, amelyből egyet váltott pontra. A következő két támadás mindegyik oldalon kimaradt. A pontcsendet végü egykori játékosunk, Kerkai törte meg. Ezt követően mindkét gárda gyors kosarakat szerzett. Ismét büntetőt dobhatottt ellenfelünk, Orgonának öt perc alatt már a harmadik személyi hibája volt ez. Kerkai nem hibázott a büntetőkben, ezzel egyenlítve (5. perc 7:7). Habár jól védekeztünk, eladtuk a labdát, amelyből le is indítottak minket. Futótól érkezett a válasz egy lepattanó után. Habár ismét eladtuk a  labdát, a védekezésünk továbbra is a helyén volt, így nem sikerült ellenfelünknek pontot szerezni. Ezen egy újabb eladott labda, majd Timkó két sikeres büntetője változtatott. Madár passzából Dukic válaszolt egy palánkalattival, majd Glatz blokkolt sikeresen. Sajnos a támadást nem tudtuk hibátlanul végigvinni. Karosi triplája állította be végül a negyed végi eredményt, ami hárompontos hazai előnnyel zárult (10. perc 14:11).
 
Jobban kezdtük a második etapot, amiben az első két percben a hazai csapat nem is tudott pontot szerezni. Mi viszont folyamatosan jól fejeztük be a támadásainkat, aminek köszönhetően az első két percben kilenc pontot szereztünk, ami hatpontos vezetésre volt elég. Csík triplája csökkentette a fővárosiak hátrányát, majd Madár kihagyott kintije után Sipos lepattanózott jól. Ezt követően Szabó passzából Dukic volt eredményes. Ismét jól védekeztünk, így nálunk volt a lehetőség, hogy tovább növeljük az előnyünket. Ez nem járt sikerrel. Sipos labdaszerzése után azonban Dukic próbálkozhatott egy középtávolival, amit sikerrel is zárt (15. perc 17:24). Somogyfoki csökkentette a hazaiak hátrtányát, ami után Orgonának volt két büntető kísérlete. Mindkét akadályt sikerrel vette. Válaszul Karosi mutatott be egy szép egyéni megoldást. A túloldalon Szücs hárompontos próbálkozása maradt ki, míg a mi gyűrűnknél Csík csökkentette hárommal csapata hátrányát. Ekkor Baksa Szabolcs időt is kért. A megbeszélésről visszatérve Szücs szerzett egy büntetőt. Jól lepattanóztunk ismét, majd Dukic küzdött nagyot a palánk alatt, amit ponttal zárt. Erre Somogyfoki válaszolt egy triplával. Húsz másodperc volt a negyedből, amikor Madár dobhatott két büntetőt. Mindkettőt sikerrel. Ez után még labdát is szerzett, és még két pont is belefért a félidőbe, így hatpontos előnnyel zárhattuk azt (20. perc 29:35).
 
 
A második félidőt a fővárosi egyesület kezdhette meg, ám Timkótól egyből elvették a labdát lépéshiba miatt. Ezt Szücs használta ki egy duplával, de gyorsan érkezett a válasz Karositól, a hárompontos vonalon kívülről. Újabb duplát jegyezhettünk, ezúttal Dukic volt eredményes, majd a TF labdavesztését Szabó bosszúlta meg. Dukic hibája után Timkó dobott be két büntetőt. Válasz ezúttal nem érkezett, Szücs kinti próbálkozása a gyűrűről pattant le. Kerkait indította csapata, és ellenfelünk csapatkapitánya nem is hagyta ki a ziccert. Újabb helyzet maradt ki a túloldalon, viszont a lepattanót megszereztük, amit követően Szücs hárommal járult hozzá csapatunk pontjaihoz. Újabb jó védekezés, majd hármas következett, ezúttal Dukic volt a pontszerző. A válasz elmaradt a túloldalon (25. perc 36:47). A kemény védekezésünkből továbbra sem engedtünk, ám nem tudtuk pontra váltani az offenzívánkat. Ellenben a hazaiakkal, akiknél Szántó dobott egy triplát, majd egy leindítás után Csík volt eredményes. Ekkor vezetőedzőnk, Baksa Szabolcs időt kért. Ezután egyből ponttal tértünk vissza. Madár talált a gyűrűbe. Nagytól érkezett a válasz kintről. Madár nem hagyta fellélegezni ellenfelünket, szintén hárompontost dobott, majd labdaszerzése után egyedül vitte végig a labdát a pályán kétszer is egymás után. Így az előnyünk már tizenegy pont volt. Ismét miénk volt a labda, majd Dukic tovább növelte a különbséget. A negyedet Somogyfoki triplája zárta (30. perc 47:58).
 
Az utolsó játékrészt Kerkai két büntetője nyitotta, amelyből egyet sikerült értékesítenie. Szabó hármasa volt erre a válasz, majd Szántó szintén jegyezhetett egy triplát. Labdavesztésünk után Karosi zsákolt. Újabb támadásban hibáztunk, a labda a TF-é lett. Újabb pontok érkeztek a hazai csapatnak, Somogyfoki középtávolija került a gyűrűbe. Hatpontos előnynél Baksa Szabolcs időt kért. Ezt követően Orgona szerzett egy palánkalattit, majd Dukic blokkolt. Ezt Madár hálálta meg egy hármassal. Ismét jól védekeztünk, Orgona hozta el a lepattanót. Sajnos a következő támadásunkból nem tudtunk pontot szerezni. Viszont kemény védekezésünknek köszönhetően a fővárosiak támadóideje lejárt, így mi következhettünk, és sikerrel is zártuk az akciót. Ekkor a hazaiak vezetőedzője, Beák Gábor időt kért (35. perc 55:66). Hosszú támadást vezetett a TF, aminek a végén nem sikerült pontot szerezniük. Dukic követett el támadóhibát a túloldalon. Ez volt az ötödik faultja, így nem folytathatta a mérkőzést. Ellenfelünk támadása ismét sikertelen volt, ám mi sem tudtuk pontra váltani a helyzetet. Timkó dobhatott két büntetőt a túloldalon, ám ezekből egyik sem talált a gyűrűbe. A túloldalon Madár tört be. A kosár érvényes volt és még egy büntetőt is dobhatott, amelyet sikerrel pontra is váltott. Gyorsan érkezett a válasz Somogyfokitól. Szabó védőhibája után Kerkai dobott két jó büntetőt. Ekkor másfél perc volt vissza és tíz pont volt a két csapat között. Ezt Orgona triplája növelte. Timkó volt eredményes a palánk alatt, majd Baksa Szabolcs kért időt. A megbeszélésről visszatérve lejárt a támadóidőnk, a TF próbálhatta csökkenteni a hátrányát. Ezt Kerkai meg is tette három ponttal. Madárnak volt két büntető kísérlete. Ezekből egyet dobott be. Tíz másodperccel a mérkőzés vége előtt ellenfelünk eladta a labdát, ám pont már nem született. A győzelemért járó két pont a bajnoki tabellára tehát a miénk lett (40. perc 64:73).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Elképesztően boldog vagyok, és ha lehetséges még büszkébb. Habár egy támadó felfogású csapat vagyunk, ma mégis a védekezésünkkel nyertünk. Az ellenfél két legponterősebb játékosát sikerült megfognunk. A fiataljaink nagyon sok munkát raktak bele a védekezésbe, a lepattanózásba. Energiát adnak az idősebb játékosoknak. Hétről hétre sok munkát tesznek bele csapatba. Ez nekem, valamint remélem, hogy a klubnak és a városnak is visszaigazolás arra, hogy helyünk van a nagy csapatok között. Gratulálok a TF együttesének a mai mérkőzéshez.
 
Madár András, a Veszprém irányító-bedobója: Egy nagyon jó meccset sikerült játszanunk. Egész mérkőzésen fej-fej mellett haladtunk, de mégis mi irányítottuk a találkozót. Gratulálok a TF-BP csapatának, és további sok sikert kívánok nekik a bajnokságban.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink