Naptár

Betöltése

  Tudják, hogy mi a teendő

  2019. Január 22.
  3 éve
   
  Újabb lépést tenne előre a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B Piros-csoportban, a szezonban még veretlen kosárlabdázóink január huszonharmadikán (szerda, 18 óra) a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót fogadják, és nem óhajtanak letérni arról az útról, amin ősz óta járnak.

  A mieink a másodosztály előző körében negyedóra alatt kilátástalan helyzetbe hozták az aktuális ellenfelüket, és noha később hullámzó teljesítményt nyújtottak, gond nélkül mattolták a Knipl Kft. Bonyhádi KSE-t (100-82). A listavezető a mérkőzésen hamar felvette az üzemi hőfokot, az állva hagyott riválist a játék minden elemében felülmúlta. Gyorsan kiütközött a felek közötti tudásbeli különbség. Aztán a nagy előny birtokában elkezdtek csikorogni a fogaskerekek – az addig dobóedzést tartott – bakonyiak gépezetében: a vetélytárs némiképp összeszedte magát. A hazaiak már nem voltak oly’ figyelmesek, nehezebben valósították meg a terveiket, persze így is megnyugtató, húsz pont körüli volt az eltérés. A záró felvonást ezzel együtt ellazsálták, ritkán erőltették rá az akaratukat a Tolna-megyeiekre, akik kihasználták, hogy a Hoya-mezesek védelme már nem volt az igazi.

  A ligában immár tizenöt diadalnál járó Körtélyesi Gergelyék hétközben a Mecsek-aljaiakat látják vendégül, akiket az idényben egyszer már két vállra fektettek, akkor ráadásul idegenben (78-96). A pécsiek legutóbb ugyan nyertek, de három győzelemmel és tizenkét vereséggel még mindig a tabella tizenkettedik helyezettjei. Pedig a legjobbjaik – Demeter Attila, Dragasevic Veljko, Olasz Ádám és Bíró Levente –, illetve a többi fiataljuk éppenséggel nem ügyetlen.

  – Örülök a múlt heti sikerünknek, annak viszont már kevésbé, hogy a második félidőben nem tudtuk hozni az addigi magas szintű játékunkat, a harmadik negyed után szinte befejeztük a bajnokit – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Nyilvánvaló, hogy a későbbiekben ennél több kell tőlünk, összeszedettebbnek és koncentráltabbnak kell lennünk. A feladatot ezúttal is szeretnénk elvégezni, az igazi arcunkat mutatni, végig megfelelő fordulatszámon pörögni és magabiztosnak lenni. Persze a győzelem érdekében most is jelentős erőket kell majd mozgósítanunk. A védekezés döntőnek bizonyulhat, ezért azon leszünk, hogy abból ne hiányozzon a keménység. Az ellennek nem akarjuk megadni azt az esélyt, hogy könnyű kosarakat szerezzen. Szeretnénk mindent megcsinálni, amit eltervezünk, vagyis az elsőtől az utolsó percig fegyelmezettnek maradni, mielőbb megtalálni a ritmust, kevés ponton tartani a pécsieket és lehetőség szerint szép megoldásokkal szolgálni. A kinti dobásokkal most is megalapozhatjuk a sikerünket. A célunk változatlan: a lehető legjobb helyen zárni az alapszakaszt.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink