Naptár

Betöltése

  Udvariatlan vendégek

  2014. Október 05.
  7 éve
  Oroszlányi SE Lions–Pannon Egyetem VKK 82-94 (22-23; 22-26; 15-20; 23-25)
   
  Oroszlány, 300 néző. Vezette: Jurák, Hervay, dr. Szakáll.

  Oroszlány: Kiss Kornél 13/3, Burai 19/6, Hajmásy 14/6, Bocsárdi, Tanács 22. Csere: Ughy 2, Gorzsás 7, Keller, Kiss Károly 5, Túri, Kláris. Edző: Kovács Nándor.

  Veszprém: Vertetics 11/3, Kámán 18/6, Kelemen 3/3, Takács, Farkas 23/9. Csere: Czakó 15, Sipos 2, Nagy 8, Kováts 6/6, Gáll 6, Novák, Soós Nagy 2. Edző: Petőfi Áron.

  Ahogy arra számítani lehetett, a hazai szurkolók fergeteges hangulatot varázsoltak a Krajnyik András Sportcsarnokba, ám a hangorkánjuk nem zavarta meg az OSE által bajnokesélyesnek tartott veszprémieket, akik lendületesen kezdték a másodosztályú találkozót (2-7). Később a vendéglátók lábra kaptak, zsinórban tíz pontot dobtak, de az akkor még fegyelmezetlenebb mieink az ellenállhatatlan Farkas révén tartották velük a lépést. A felek a második negyedben is főként a támadás-befejezésekre helyezték a fő hangsúlyt, így az összecsapás valóban közönségszórakoztató volt. Az egyetemisták cseréi jól szálltak be a küzdelembe – különösen Czakó volt elemében –, de így is hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A nagyszünet előtt Kámán két triplát helyezett el a gyűrűbe, aminek eredményeként ötpontosra nőtt csapata előnye. A hosszabb pihenőt követően Kováts is bevágott két hárompontost, mint ahogy társai is rátettek egy lapáttal az első félidőben mutatott teljesítményükre. Ezzel – az addiginál összeszedettebb produkciójukkal – sok hibára késztették az újoncot (55-69). A sípmesterek jóindulatát is élvező oroszlányiak a záró felvonásban mindennel megpróbálkoztak, ám a remekül védekező Verteticsék nem engedték felzárkózni őket. Örömteli, hogy a veszprémiek régi és új emberei egységes gárdát alkottak a pályán. A slusszpoén a mezőny legjobbjáé, a tizenhárom lepattanót is szerzett Farkasé volt, a center a végén jóval a hárompontos vonalon túlról volt eredményes.

  Petőfi Áron: Előzetesen éppen ilyen mérkőzésre számítottunk. Meggyőződésem, hogy több nagycsapat is megszenved, vagy elvérez ebben a katlanban, ezért is tartom fontosnak a sikerünket. A statisztikai számok dacára nem volt rossz a védekezésünk, ám azt a folytatásban még feszesebbé kell tennünk, a támadásainkat pedig pontosabbá. Azon túl, hogy Farkas Attila klasszisteljesítményt nyújtott, csapatként voltunk jók.

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink