Naptár

Betöltése

  Vágynak az újabb sikerre

  2015. November 03.
  6 éve
   
  Három alapszakaszbeli forduló után körvonalazódnak az erőviszonyok a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjában. Már csak a mieink és az egy mérkőzéssel kevesebbet megvívott, jelenleg két diadallal álló Bajai Bácska FKE makulátlan a tizenkét szereplős ligában, vagyis az éllovas Kámán Tamásék igazolják azon évad eleji esélylatolgatásokat, hogy a másodosztályú pontvadászat végén dobogóra állhatnak. A teszttornákon és a zajló bajnokságban kizárólag győzelmeket számláló klubunk legközelebb a kisalföldi megyeszékhelyre hivatalos, ahol a holt idényben elsők lettek a Fémker-kupán. Azt megelőzően a veszprémi felkészülési viadalon viszonylag simán, 85-63-ra mattolták a leendő riválist. Akik egy sikerrel (–Alba Fehérvár-DKKA 94-71) és két vereséggel (–Soproni MAFC-NyME 65-72; –Tehetséges Fiatalok Budapest 62-73) pillanatnyilag hetedikek. Nyáron komoly változások történtek náluk: Molnár „Kicsi” István helyett Csaplár-Nagy Ervin lett a szakvezetőjük, s noha a korábbi játékos-magjuk együtt maradt, többen nemrég érkeztek. Eztán is soraikat erősíti a mezőny egyik legjobb lepattanó-szedője, Gombás Gábor, aki mellett ősszel Márkus Tamás, Hajmásy Péter, Nárai Bence és Kovács Soma termeli a pontokat.

  A mentálisan is erős Körtélyesi Gergelyék tisztában vannak azzal, hogy kemény csapat lesz az ellenfelük, ezért most is szükségük lesz a „gyilkos fegyverükre”, a jó védekezésre. A hátsó munka ugyanis stabilitást és biztonságot adhat nekik. Újra azt tervezik, hogy ezt az agresszív harcmodort minél hosszabb ideig legyenek képesek hatékonyan képviselni. Ezáltal kihúzhatják a minden bizonnyal motivált vetélytárs méregfogát. Fontos, hogy a hazaiaknak ne engedjenek iramot diktálni, a derbit jó ritmusban és erőbedobással kezdjék. Ez megalapozhatja a folytatást: ismét jól és nagy kedvvel iparkodhatnak. A mieink az eddigi fellépéseik második félidejében néha hullámzó teljesítményt nyújtottak. Ám az érdemi pillanatok zömében csapatként tüsténkedtek, senki sem akart többet vállalni, vagy mutatni annál, mint amennyit tud.

  – Jó érzés tudni, hogy még hibátlanok vagyunk. Biztató az eddigi kép, nem is panaszkodom, de engem az is érdekel, hogy miként játszunk, nem csak az, hogy győzünk-e – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Még van hová fejlődnünk. Általánosság, de mindig az előttünk álló feladatra koncentrálunk, nem foglalkozunk másokkal, inkább magunkra figyelünk. A játékunk még nem olyan, amilyet szeretnék, igyekszünk hát kijavítani a hibákat. A lényeg, hogy a produkciónk folyamatosan javuljon. A győrieket is tiszteljük, ám azon leszünk, hogy nyomás alatt tartsuk őket: ehhez szervezetnek kell lennünk. Nem szabad megengedni, hogy könnyű kosarakat szerezzenek. Hiszem, hogy csapatként felőröljük őket.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink