Naptár

Betöltése

  Vállalható vereség

  2014. November 16.
  7 éve
  MTK Törökbálint–HOYA Pannon Egyetem Veszprém 81-74 (29-20, 14-19, 21-15, 17-20)

  Törökbálint, 100 néző. Vezette: Gelencsér, Reisz, Gaál.

  Törökbálint: Csempesz 8/6, Horváth 7/3, Wehner 9/3, Bódi 22/9, Bíró 2. Csere: Jakab 21/6, Bihari 8, Baross 4, Fleck, Mostbacher. Edző: Szarvas Gábor.

  Veszprém: Vertetics 14/3, Novák B. 4, Kámán 13/6, Sipos, Farkas 28/3. Csere: Kelemen, Gáll 3/3, Nagy 3/3, Takács 2, Kováts 2, Novák P. 5/3, Oltárczy. Edző: Petőfi Áron.

  Nem kezdtek megilletődötten Novák Bencéék, miután labdákat és lepattanókat szereztek, kicsit megléptek a biztos helyzeteket elrontó hazaiaktól (4-8). Később a vetélytárs főként büntetőkből volt eredményes, kisvártatva egyenlített is, miközben a mieink sikertelenül próbálkoztak a tripladobásokkal. Aztán Kámán Tamás betalált távolról (13-18), ám a rivális erre zsinórban szerzett tizenkét ponttal felelt. Együttesünk megtorpant, a sportolók a negyed hátralévő részében nem leltek rá a gyűrűtől való távolságra. A második játékrészben az ellenállhatatlan Bódi Ferenc révén tovább növelték az előnyüket a vendéglátók (35-22), aztán az addig sok labdát eladó és a hárompontosokkal adós vendégek is észbe kaptak (37-31). Petőfi-edző folyamatosan forgatta a csapatát, ugyanis a termelt pontok háromnegyedét sokáig a Vertetics Ádám-Kámán-Farkas Attila trió szerezte, s melléjük nem igazán zárkóztak fel a társak. Állandósult a felek közötti hat-nyolc pontos differencia, de a nagyszünet előtti percben rákapcsoltak az egyetemisták és javuló védekezéssel feljöttek 43-39-re.

  Fordulás után nagy dobópárbajba kezdtek a gárdák, mindkét oldalon hullottak a kosarak, ám az adok-kapokból végül a büntetődobásokat elhibázni nem tudó MTK jött ki jobban (51-48, 57-48). A veszprémiek a folytatásban is mindennel kísérleteztek – hogy feljebb kapaszkodjanak –, csakhogy a több jobb egyéni teljesítményt felvonultató és hatékonyabban lepattanozó ellenfél állandósította a tíz pont körüli különbséget. A záró játékrész elején végleg elúszott a hajó, mintha a veszprémi húzóemberek is elfáradtak volna (72-57). Egyedül Farkas volt elemében, aki végül megnyerte a Bódival vívott dobópárbaját, azonban ez nem befolyásolta különösebben a találkozó képét. A vendégek a végén már távolról is betaláltak, így kozmetikázták valamelyest a végeredményt.

  Petőfi Áron: Erőteljesebbnek és magabiztosabbnak tűnt az ellenfél, miközben nálunk akadtak gondok a dobásbiztonsággal. Mindkét csapat sokat zónázott, most nekünk ez ellen nem ment mindig a játék. Noha nem játszottunk igazán jól, a tanítványaim összességében tisztességes munkát végeztek.
   
  Fotó: veol
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink