Naptár

Betöltése

Vannak még tartalékaik

2015. December 09.
8 éve
 
Kosárlabdázóink múlt héten elszenvedték első évadbeli vereségüket, Körtélyesi Gergelyék a Nyugati-csoport hetedik körében az Oroszlányi SE Lions otthonában kaptak ki (85-81). – Azért annyira nem vagyunk csalódottak a fiaskó miatt, persze, elégedettek sem, az idénybeli eredménysorunk okán továbbra is blokkunk első négy helyének valamelyikén zárnánk az alapszakaszt. Hiszem és egyúttal bízok benne, hogy az „oroszlánok” pályáján történtek nem törnek meg bennünket, mi több, a vállalható alulmaradásunk némiképp dacossá teszi a társaságot – jegyezte meg Naményi Miklós, a sportkört működtető Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezetője.

A hat győzelemmel és egy „zakóval” eztán is éllovas mieink most a hatodik helyen álló bajaiakat fogadják, akik a zajló pontvadászatban négyszer nyertek és háromszor kaptak ki. Az emberanyagúk alapján előrébb kellene állniuk. Odahaza három ellenféllel is elbántak, de otthonuktól távol csak a Motax-Concordia KC Pápa vendégeként diadalmaskodtak. A Vasas Akadémia például csúnyán kibabrált velük (92-60). Az Ágfalvi Bálint, Délity Bence és Mándity Máté nevével fémjelzett csapatuk legutóbb hosszabbítás után győzte le a Tehetséges Fiatalok-Budapestet (76-71), s szakvezetőjük – sérülések után – a teljes keretükkel „operálhatott”. Tisztában vannak azzal, hogy mifelénk csak átlag feletti hozzáállással lehet keresnivalójuk, ezért a hibáik számát minél alacsonyabb szinten tartanák.

– A vereségünk után megnyugtattam a srácokat, hogy nem történt tragédia, mindnyájan tudtuk: a pompás sorozatunk a végtelenségig nem nyújtható. Tehát a széria elvesztése miatt nem kell úgymond visszaállítani a renoménkat – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Minden derbiből kovácsolható előny, ezért még egyszer nem szándékozunk oly’ tompán kezdeni találkozót, mint tettük azt a minap. Magyarán, a tréningeken tapasztalt agresszivitást és intenzitást látnám viszont a bajnokikon, így minél hamarabb fel kell vennünk az üzemi hőfokot. Fontos, hogy védekezésben és támadásban is egységesebbek legyünk riválisunknál, ha gyorsan, pontosan és erőszakosan kosárlabdázunk, a saját játékunk kerül előtérbe, hibázásra késztethetjük őket. Továbbra is jó a csapatszellem, a sportolóink között megvan az összhang, ráadásul még rendelkezünk tartalékokkal. Ezzel együtt a bajaiak ellen nem számítok sétagaloppra.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink